IKAALINEN 20.10.2023 10:00

SPR Ikaalisten osasto kehittää yhteisöllistä ruoka-aputoimintaa – Avuntarve on kasvanut

Reijo LeppänenSPR Ikaalisten osasto kehittää yhteisöllistä ruoka-aputoimintaa verkostoitumalla eri kumppaneiden kanssa. Osaston toimesta Ikaalisissa jaettiin EU-ruokia noin kymmenen vuotta tuhansia kiloja. Tuki loppui 2021. Sen jälkeen on SPR:ssä pohdittu, miten ruoka-aputoimintaa voitaisiin jatkaa edelleen. Avuntarve ruoka-apukentällä on kasvanut huomattavasti koronapandemian, Ukrainan kriisin ja nousevien elinkustannusten seurauksena.

SPR Ikaalisten osasto sitoutuu uuden hankkeen avulla järjestämään yhteisöllisiä ruokailuja yhteistyössä julkisen sektorin ja muiden toimijoiden kanssa. Uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan ison hankkeen eteenpäin viemiseen. Tarkoituksena on viedä arjen auttamisen palveluja joka kyläkeskukseen Ikaalisissa.
Ensi lauantaina 21. lokakuuta Kovelahden Kylätalolla aamuyhdeksältä soppatykin ympärillä on ystävätoiminnan pullakahvit ja terveyspiste, jossa muun muassa mitataan vedenpainetta ja sieltä saa tietoa ensiavusta.
Soppaa jaetaan mieluummin omiin astioihin, koska sillä vältetään turhaa kulutusta ja ylimääräisiä kustannuksia.


Maksukortit uusi tukimuoto

Maksukortit ovat yksi uusi tuen muoto ruoka-avun ohella. Maksukortti on ollut monen avunsaajan oma toive. Maksukorttien myötä avunsaajan yksilölliset tarpeet ja erityisruokavaliot tulevat paremmin huomioiduksi.

Samaan aikaan jaettavan hävikki- ja ylijäämäruoan määrä on vähentynyt. Uudet maksukortit paikkaavat kasvanutta avun tarvetta osittain. SPR:n osaston hävikkiruokien keräily- ja jakopisteitä tutkitaan parhaillaan.
Vähävaraisille tarkoitettu aineellinen apu rahoitetaan Euroopan sosiaalirahasto plussasta (ESR+). Aineellinen apu on osa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 ohjelman toimenpiteitä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

PÄÄKIRJOITUS 19.10.2022 13:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Hävikkiruoka ei kuulu biojätteeseen – ”Ruoka kuuluu nälkäisille”

JÄMIJÄRVI 10.3.2022 12:55 Tilaajille

Avustustyöntekijä Keijo Mäkelä tulee Jämijärvelle kertomaan työstään eri puolilla maailmaa – ”Muistoja on kertynyt valtavasti”

HÄMEENKYRÖ 6.5.2021 10:30 Tilaajille

SPR jakaa EU:n ruoka-apua Hämeenkyrössä

HÄMEENKYRÖ. 3.5.2021 11:00 Tilaajille

SPR jakaa EU:n ruoka-apua Hämeenkyrössä