JÄMIJÄRVI 18.9.2022 15:00

Sivakointikautta pääsee taas aloittamaan hiihtotunnelissa, kausi alkaa syyskuun viimeisenä viikonloppuna

Liisa Raipala

Jämijärven hiihtotunnelin kausi avautuu samoissa merkeissä kuin edellisinäkin syksyinä. Virallisesti tunnelin hiihtokausi alkaa lauantaina 24. syyskuuta, ja tuttuun tapaan edellisenä iltana pääsee hiihtämään etkojen merkeissä kello 16:sta eteenpäin.

Tunnelin asiakaspalvelusta vastaa parin viime kauden tapaan Jämin Jänne, jonka hoidossa on pitkään ollut jo tunnelin jäädytys, lumetus ja latujen hoito. Seuran puheenjohtaja Asko Uurasjärvi kertoo, että lipunmyynti hoituu tutun kaavan mukaan, eli joko verkkokaupassa tai tunnelin yhteydessä olevassa Lumikahvilassa.
Kulkutunnisteella eli tägillä pääsee hiihtämään tunnelin päätyovesta myös asiakaspalvelun ollessa kiinni aamukuudesta iltayhdeksään, ja pitempäänkin, jos latukone ei ole tullut kunnostamaan hiihtobaanoja. Tunnisteen saa asiakaspalvelusta, jos sitä ei edellisiltä kausilta jo ole.

Latujen välihuoltoa viikonloppuihin mietitään

Vilkkaimpia hiihtoaikoja ovat viikonloppujen aamut.
– Varmaankin tullaan kokeilemaan viikonloppujen vilkkaimpiin päiviin latujen välihuoltoa keskellä päivää. Näin niiden kunto olisi koko päivän hyvä. Silloin hiihdossa pitäisi olla puolen tunnin tai tunnin tauko keskellä päivää, ja pitää katsoa, miten tämä onnistuu, ja siitä pitää tiedottaa. Vapaan baana pysyy kyllä hyvänä, mutta jos perinteisen urilla on paljon hiihtäjiä, latu liippaantuu liukkaaksi, Uurasjärvi sanoo.
Vilkkain sesonki tunnelilla jatkuu niin pitkään kuin muualla päästään hiihtämään ulkoilman hile- ja tykkilumiladuille. Sesongin jälkeen asiakaspalvelun aukioloaikoja supistetaan, ja yhteistyötä lipunmyynnissä tehdään hiihtotunnelin urheiluliikkeen kanssa.
Uurasjärven mukaan hiihtotunneli tarvitsee niin kilpahiihtäjiä kuin lajin harrastajia. Harrastehiihto onkin viime vuosina mennyt eteenpäin, mutta kilpahiihtäjien määrän Uurasjärvi toivoisi vielä vahvistuvan. Tulossa Jämille on myös hiihtoseurojen leirejä.
Viime vuonna tunnelissa järjestettiin hiihtäjien pyynnöstä aikuisten hiihtokoulu.
– Viime vuonna hiihtokoulussa oli jonkin verran osallistuja, ja toivottavasti se saadaan taas järjestettyä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 20.3.2024 14:00 Tilaajille

Jämijärveläinen seikkailupuisto myynnissä – Mukana tulevat vaijeriliuku ja kiipeilyvaljaat

JÄMIJÄRVI 12.2.2024 17:00 Tilaajille

Jämille halutaan lisää tapahtumia – tähän tähtäävää hanketta vetämään on valittu paikkakuntalainen Laura Koivumäki

JÄMIJÄRVI 27.1.2024 10:00 Tilaajille

Skicross-hiihto kehittää ketteryyttä ja tasapainoa – Vetääkö Jämin entinen laskettelurinne maastohiihtäjiä treenaamaan taitojaan?

JÄMIJÄRVI 26.1.2024 09:00 Tilaajille

Jämin kisoissa pääsee seuraamaan valjakkojen menoa – Rekikoiralla on palava into juoksemiseen

JÄMIJÄRVI 9.12.2023 10:00 Tilaajille

Jämin ladut ovat luvattua paremmassa kunnossa – Sotaharjoituksen sotkema Pirkan ura hoidetaan jouluksi hiihtokuntoon vaikka kolaamalla