JÄMIJÄRVI 18.9.2022 15:00

Sivakointikautta pääsee taas aloittamaan hiihtotunnelissa, kausi alkaa syyskuun viimeisenä viikonloppuna

Liisa Raipala

Jämijärven hiihtotunnelin kausi avautuu samoissa merkeissä kuin edellisinäkin syksyinä. Virallisesti tunnelin hiihtokausi alkaa lauantaina 24. syyskuuta, ja tuttuun tapaan edellisenä iltana pääsee hiihtämään etkojen merkeissä kello 16:sta eteenpäin.

Tunnelin asiakaspalvelusta vastaa parin viime kauden tapaan Jämin Jänne, jonka hoidossa on pitkään ollut jo tunnelin jäädytys, lumetus ja latujen hoito. Seuran puheenjohtaja Asko Uurasjärvi kertoo, että lipunmyynti hoituu tutun kaavan mukaan, eli joko verkkokaupassa tai tunnelin yhteydessä olevassa Lumikahvilassa.
Kulkutunnisteella eli tägillä pääsee hiihtämään tunnelin päätyovesta myös asiakaspalvelun ollessa kiinni aamukuudesta iltayhdeksään, ja pitempäänkin, jos latukone ei ole tullut kunnostamaan hiihtobaanoja. Tunnisteen saa asiakaspalvelusta, jos sitä ei edellisiltä kausilta jo ole.

Latujen välihuoltoa viikonloppuihin mietitään

Vilkkaimpia hiihtoaikoja ovat viikonloppujen aamut.
– Varmaankin tullaan kokeilemaan viikonloppujen vilkkaimpiin päiviin latujen välihuoltoa keskellä päivää. Näin niiden kunto olisi koko päivän hyvä. Silloin hiihdossa pitäisi olla puolen tunnin tai tunnin tauko keskellä päivää, ja pitää katsoa, miten tämä onnistuu, ja siitä pitää tiedottaa. Vapaan baana pysyy kyllä hyvänä, mutta jos perinteisen urilla on paljon hiihtäjiä, latu liippaantuu liukkaaksi, Uurasjärvi sanoo.
Vilkkain sesonki tunnelilla jatkuu niin pitkään kuin muualla päästään hiihtämään ulkoilman hile- ja tykkilumiladuille. Sesongin jälkeen asiakaspalvelun aukioloaikoja supistetaan, ja yhteistyötä lipunmyynnissä tehdään hiihtotunnelin urheiluliikkeen kanssa.
Uurasjärven mukaan hiihtotunneli tarvitsee niin kilpahiihtäjiä kuin lajin harrastajia. Harrastehiihto onkin viime vuosina mennyt eteenpäin, mutta kilpahiihtäjien määrän Uurasjärvi toivoisi vielä vahvistuvan. Tulossa Jämille on myös hiihtoseurojen leirejä.
Viime vuonna tunnelissa järjestettiin hiihtäjien pyynnöstä aikuisten hiihtokoulu.
– Viime vuonna hiihtokoulussa oli jonkin verran osallistuja, ja toivottavasti se saadaan taas järjestettyä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 2.2.2023 13:00 Tilaajille

Geopark halutaan vielä paremmin näkyville, Jämille mietitään alueesta kertovaa näyttelyä

JÄMIJÄRVI 1.2.2023 08:00 Tilaajille

Golfata voi talvellakin ja tavallista rennommin – Jämillä talvigolfia on pelattu 20 vuotta

JÄMIJÄRVI 16.12.2022 13:00 Tilaajille

Hiihtotunnelissa varaudutaan ensi kauteen ja lunta tykitetään, päätös aukiolosta tehdään myöhemmin

JÄMIJÄRVI 25.10.2022 08:30 Tilaajille

Reilut 600 suunnistuksen ystävää haki rasteja Jämillä – miesten voittaja haaveilee muuallekin samanlaisia maastoja

JÄMIJÄRVI 19.9.2022 20:00 Tilaajille

Jämillä elvytetään kasvupaikaltaan tarkkojen paahdelajien kantoja - viime viikolla lentokentän alueelle istutettiin erittäin uhanalaisen hietaneilikan taimia