IKAALINEN 1.4.2021 08:00

Seniorit pääsevät näköalapaikalle Ikaalisissa

Sakari Ilomäki

Rahkosenmäelle Ikaalisten paloaseman yläpuolelle nousee näyttävä tornitalokokonaisuus, mikäli alueen asemakaava saa Ikaalisten kaupunginvaltuuston siunauksen.

– Viime aikojen hienojen investointiuutisten siivittämänä kaupunki on käynnistänyt nopean kaavoitusprosessin, jolla voimme täydentää asumisen vaihtoehtojen kirjoa Ikaalisissa, kertoo kaupunginjohtaja Kari Tolonen.
Rahkosenmäen asemakaava mahdollistaa kaikkiaan neljän 22-kerroksisen tornitalon rakentamisen mäen laelle. Asemakaavan on laatinut kaupungin yhteistyökumppani Arkkitehtitoimisto Taivaspaikka.
Konsulttitoimiston erikoisalaa on nimenomaan korkeiden ja korkealuokkaisten asuin- ja toimistorakennusten suunnittelu.
– Ikaalisten väestössä ikääntyneiden osuus on suhteellisen korkea, minkä vuoksi täällä on kysyntää vaivattomalle asumiselle.
– Ja juuri sitä haluamme tarjota ratkaisulla, jossa asukkaiden ei tarvitse murehtia pihatöistä mutta jokaiseen asuntoon kuuluu reilun kokoinen lasitettu parveke, kertoo Taivaspaikan johtava suunnittelija Hermanni Tuulenpesä.

Ripeä kaavoitusprosessi

Suunnittelutoimisto on pyytänyt ja saanut paikallisilta osaajilta apua kaavaehdotuksen havainnollistamiseen.

– Ikatan pienoismallirakentajilta sujuu havainnemallien teko käden käänteessä. Sekavien kaavakarttojen ja kuivuuttaan rahisevien selvitysraporttien lisäksi meillä onkin ilo esitellä selkeä pienoismalli, joka näyttää tornitaloilla kruunatun Rahkosenmäen koko komeudessaan.
Kaavoitettavalla alueella ei tällä hetkellä ole rakennuksia eikä tiestöä. Taloille ei suunnitella laajaa asfaltoitua pihaa, mutta tieyhteys toki rakennetaan, jotta mahdolliset pelastustehtävät hoituvat. Henkilöliikennettä palvelemaan Rahkosenmäen rinteeseen rakennetaan sähköllä toimiva rinnehissi, eli funikulaari.
Kaupunginjohtaja Tolonen vakuuttui rinnehissin eduista vierailullaan Turussa, missä funikulaari on tarjonnut lukuisia pysäyttäviä elämyksiä.
Ensimmäiset kirjaimellisesti korkeatasoiset senioriasunnot valmistuvat Rahkosenmäkeen parhaassa tapauksessa jouluksi 2023.
Kaavaehdotusta esittelevän yleisötilaisuuden päivämäärä on vielä avoin, mutta UutisOiva julkistaa Ikatalla valmistetun havainnemallin kuvan, jotta kansalaiset pääsevät kurkistamaan kotikaupunkinsa tulevaisuuteen.

Aprillia!

Tänä vuonna päätimme aprillata oikein kunnolla tekemällä aprillijutun jokaiselta levikkialueemme paikkakunnalta. Tässä oli niistä yksi.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää