HÄMEENKYRÖ 14.9.2021 14:17

Sasin päiväkodissa koronavirusaltistumisia – oireiset lapset eivät voi palata varhaiskasvatukseen ilman testiä karanteenin loputtua

Anne Salminen

Sasin päiväkodin ryhmissä Vesikirput ja Tuulihaukat on altistuttu koronavirukselle 7.–8. syyskuuta. Kaikki näiden ryhmien lapset asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.
7. syyskuuta altistuneiden karanteenin viimeinen päivä on 17. syyskuuta ja 8. syyskuuta altistuneiden karanteenin viimeinen päivä on 18. syyskuuta.
Infektio-oireisten altistuneiden kannattaa varata aika koronanäytteenottoon. Virallisen karanteenin loputtua ei voi mennä varhaiskasvatukseen, mikäli on infektio-oireinen eikä koronatestitulosta ole otettu tai sitä ei ole vielä vastattu negatiiviseksi.
Ryhmien lasten huoltajat ja yhdistettyjen ryhmien lasten huoltajat ovat saaneet viikonlopun aikana TAYS:n infektiojäljityksestä tekstiviestillä tiedon karanteenia koskien.
Kunnasta ei olla jokaiseen karanteeniin määrättyyn lapsen huoltajaan erikseen yhteydessä, vaan yksilökohtaiset karanteenipäätökset tulevat kunnan tartuntataudeista vastaavalta lääkäriltä kirjepostina kotiin.
Karanteenipäätöstä vastaan huoltaja voi hakea Kelalta tartuntatautipäivärahaa ansiomenetystä koskien.
Koronapositiivisia testattuja koskien ollaan aina yhteydessä sekä TAYS:n infektiojäljityksestä että kunnan terveydenhuollosta.
Kunta tiedotti päiväkodin altistumisista maanantaina 13. syyskuuta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

VILJAKKALA 3.9.2021 17:00 Tilaajille

Viljakkalassa aloitetaan rokottaminen koulussa – muissa seudun kouluissa rokottaminen on sujunut hyvin

OIVASEUTU 3.9.2021 15:00 Tilaajille

Nuorten aikuisten rokotustahti laahaa perässä – "Sairaalahoidossa olevat potilaat ovat useimmiten rokottamattomia"

HÄMEENKYRÖ 2.9.2021 08:45 Tilaajille

Heinijärven koulu siirtyy viikoksi etäopetukseen

HÄMEENKYRÖ 31.8.2021 15:00 Tilaajille

Suurin osa Hämeenkyrön uusista koronatapauksista tulee Heinijärven koulun tartuntaryppäästä – tartuntaketjut ovat hallinnassa

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 30.8.2021 13:53 Tilaajille

Tays: mahdollisia altistumisia koronavirukselle Hämeenkyrössä ja Ikaalisissa – altistumispaikkoja useita