HÄMEENKYRÖ 4.5.2022 09:00

Sadat sudenpennut kisailevat Kyröskoskella – Hapsu opettaa lapsia ymmärtämään kestävää kehitystä

Loviisa Norokorpi

Tulevana lauantaina 7. toukokuuta Hämeenkyrössä järjestetään Hämeen Partiopiirin Hapsu-niminen partiotaitokilpailu, johon osallistuu sudenpentuikäisiä eli 7–10-vuotiaita partiolaisia. Kilpailijoita, heidän saattajiaan ja toimitsijoita on päivän aikana liikkeellä lähes 600 henkilöä.

Kilpailutehtäviä ratkotaan ryhmittäin Kyröskoskella eri puolille taajamaa sijoitetuilla toiminnallisilla rasteilla, joten jalankulkijoita on alueella tavallista enemmän. Kilpailun lähtö- ja maalipaikkana toimii Koskilinna. Kilpailusta johtuen alueella on normaalia enemmän henkilöauto- ja bussiliikennettä etenkin Koskilinnan ja jäähallin läheisyydessä. Kilpailu alkaa kello 9 ja kestää arviolta kello 17.30 saakka. Kilpailua ovat järjestämässä Hämeenkyrön Hälläpyörien lisäksi myös partiolippukunnat Pirkkalasta ja Kihniöstä.
Kilpailun nimen mukainen pupuhahmo Hapsu seikkailee kilpailun tehtävissä. Hapsua kiinnostaa kovasti, miten omat teot vaikuttavat luontoon ja ympärillämme oleviin ihmisiin. Niinpä kilpailun teema onkin kestävä kehitys, ja Hapsun puuhien avulla lapset pääsevät oppimaan, mitä se voi tarkoittaa jokaisen omassa arjessa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 17.8.2023 15:00 Tilaajille

Aurinko, loma, hevoset... sisupartiolaiset keksivät hyvän tuulen aiheita

HÄMEENKYRÖ 15.8.2023 15:00 Tilaajille

Hälläpyörät saivat ikioman kolon Kyröskoskelta – tukikohdassa on tilaa niin kokoontumisille kuin varusteillekin

HÄMEENKYRÖ 10.8.2023 14:00 Tilaajille

Aurinko saa hyvälle tuulelle kesäleirillä – kivaa myös askartelu ja mukava seura

HÄMEENKYRÖ 15.7.2023 15:00 Tilaajille

Tarpojat, samoajat, seikkailijat ja sudenpennut leireilivät Lavajärvellä – päiviin kuului punakaalimehukokeita, päikkäreitä ja ramborataa

JÄMIJÄRVI 16.6.2023 17:00 Tilaajille

Partiolaisten nelipäiväinen kesäleiri alkoi vauhdikkaasti Jämijärvellä – Teemana on Euroviisut