JÄMIJÄRVI 26.10.2023 10:00

Reilut 650 suunnisti Jämin kankailla – Erityisesti nuorten määrä ilahdutti Jämin suunnistusmaratonin järjestäjiä

Juho-Veikko Hytönen
Perinteinen Jämi Suunnistusmaraton keräsi sunnuntaina jälleen mukavasti osallistujia Jämin hyväpohjaisille kankaille. Viileässä, mutta tyynessä säässä käyty pidempien matkojen kilpailu keräsi kaikkiaan 656 osallistujaa kilpa- ja kuntosarjoihin. Edellispäivien pakkanen oli kovettanut Jämin metsien pohjan, jolloin juokseminen yleensä erittäin nopeassa kangasmaastossa oli tällä kertaa tavallista raskaampaa. Oman haasteensa suunnistajille antoi myös loppunousu, kun frisbeegolfpuiston puolelta kiivettiin viimeisille rasteille Soininharjun päälle ennen kuin maali odotti Jämi Areenalla.

Jämillä suunnistettiin 5–25 kilometrin radoilla. Kilpasarjoissa suurin sarja oli 45-vuotiaiden miesten sarja, jossa 15 kilometrillä kisasi kaikkiaan 32 miestä. Erityisesti kuntosarjat keräsivät paljon osanottajia, sillä viiden, 10 ja 15 kilometrin matkalle starttasi noin 50 suunnistajaa kullekin. Pisimmillä 20 ja 25 kilometrin kuntoradoillakin suunnisti parikymmentä suunnistajaa. Kuntosuunnistajien lisäksi erityisesti nuoria kilpasuunnistajia suunnisti Jämillä edellisvuosia enemmän. Kilpasarjat toimivat samalla Hämeen ja Satakunnan alueen mestaruuskilpailuna erikoispitkillä matkoilla.
Miesten pääsarjassa voiton vei IF Femmanin Andreas Hall, joka käytti 25 kilometrin radalla aikaa 2.06.34. Toiseksi suunnisti yleisurheilun puolelta paremmin tunnettu Leevi Keronen, joka taipui Hallille reilun minuutin. Keronen nappasi kesällä Kalevan Kisojen 10 000 metrin juoksun hopeaa. Kolmas oli Lappeen Riennon Atte Nokka.
Naisissa Nouskin kasvatti, nykyään Kangasala SK:ta edustava Maiju Oksanen voitti 18 kilometrin radan yli kolmen minuutin erolla Tampereen Pyrinnön Milla Hirvoseen. Kooveen Hanna-Mari Siivonen oli kolmas.
Kilpailunjohtaja Kristiina Oksanen oli tapahtuman jälkeen tyytyväinen. Osallistujilta saatu palaute oli pääosin positiivista, joskin järjestäjät pyrkivät aina parantamaan seuraavalle vuodelle.
– Erityisesti nuorten lisääntynyt määrä ilahdutti. Tällä kertaa myös nuorimpien eli 12- ja 14-vuotiaiden sarjat olivat aluemestaruuskilpailun sarjoja, ja se ehkä houkutti paikalle lisää nuoria. Tälle suunnistuskauden päätöstapahtumalle on selkeästi tilausta. Jämin helppokulkuiset ja hyvällä näkyvyydellä varustetut metsät vetävät paikalle joka vuosi paljon sekä kilpa- että kuntosuunnistajia, jotka haluavat haastaa itseään pidemmällä matkalla ennen talvea, Oksanen totesi.
Vuoden 2024 suunnistusmaraton järjestetään 27. lokakuuta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 20.3.2024 14:00 Tilaajille

Jämijärveläinen seikkailupuisto myynnissä – Mukana tulevat vaijeriliuku ja kiipeilyvaljaat

JÄMIJÄRVI 12.2.2024 17:00 Tilaajille

Jämille halutaan lisää tapahtumia – tähän tähtäävää hanketta vetämään on valittu paikkakuntalainen Laura Koivumäki

JÄMIJÄRVI 27.1.2024 10:00 Tilaajille

Skicross-hiihto kehittää ketteryyttä ja tasapainoa – Vetääkö Jämin entinen laskettelurinne maastohiihtäjiä treenaamaan taitojaan?

IKAALINEN 26.1.2024 11:00 Tilaajille

Yhdelle seudun suunnistajista kesälajien apurahaa – Apurahoilla tähdätään kansainvälisiin arvokisoihin

JÄMIJÄRVI 26.1.2024 09:00 Tilaajille

Jämin kisoissa pääsee seuraamaan valjakkojen menoa – Rekikoiralla on palava into juoksemiseen