PÄÄKIRJOITUS 4.11.2021 09:00

Pääkirjoitus: Euro liikuntaan maksaa itsensä takaisin - ”Sijoitus kuntalaisten liikuntapalveluihin on aina kannattava”

Katri Linnikko
Katri Linnikko

Kuntoportaita on rakennettu viimeisen parin vuoden aikana lähes jokaiseen Pirkanmaan kuntaan. Porrastreenin suosio on lyönyt läpi kaikenikäisissä ja -kuntoisissa kuntalaisissa. Hämeenkyrön kuntoportaiden avajaisia vietettiin viime viikonloppuna Kyröskosken perhepuistossa. Portaat saavuttivat heti käyttäjiensä suosion. Enää ei kyröläisten tarvitse lähteä kuntoiluretkelle klassikkoina tunnetuihin Pispalan portaisiin Tampereelle, vaan porrastreenin voi yhdistää ihan tavalliseen iltalenkkiin.
Kuntoportaat ovat vain yksi Hämeenkyrön liikuntapalveluiden aikaansaannoksista viimeisen vuoden aikana. Vaikka on eletty korona-aikaa, kunnassa on laitettu liikuntapuolella tuulemaan. Kyröskosken urheilukentän remontti ja pitkän odotuksen jälkeen valmistunut skeittipuisto jäähallin kupeeseen ovat hienoja parannuksia kuntalaisten liikuntamahdollisuuksiin. Talveksi luvassa on reaaliaikainen latuseuranta ja ensi kesäksi tulossa on vielä ulkokuntosalilaitteet.
Yhtään liioittelematta voisi sanoa, että parin vuoden aikana hämeenkyröläisten ulkoliikuntamahdollisuudet paranevat vähintään vuosikymmenen edestä.
Ikaalisissa ei ole tehty yhtä isoja uudistuksia, mutta eipä ole ollut tarvettakaan, sillä kaupungin tarjonta on ollut hyvässä mallissa jo pitkään. Ikaalisissa urheilukentän ympäristössä on liikunnallista tekemistä kaikenikäisille, kun ulkokuntosalin lisäksi lapsille on pumptrack-rata ja skeittiparkki. Kuntoportaatkin ovat olleet jo pitkään käytössä Laivarannassa.
Hyvät ulkoliikuntamahdollisuudet ovat tänä päivänä tärkeitä isolle osalle kuntalaisista. Raittiissa ilmassa voi kuntoilla ilman pelkoa koronasta ja kellonaikaan katsomatta. On hienoa, että tämä on huomattu myös kunnissa.
Sijoitus kuntalaisten liikuntapalveluihin on aina kannattava. Euro sinne on usein euro pois terveyspalveluiden tarpeesta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

PÄÄKIRJOITUS 19.6.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Sulkemisilla tehdään aluepolitiikkaa – ”Kyläläisiä ja kuntalaisia kalvaa luonnollisesti huoli siitä, ollaanko lopullisen näivettymisen tiellä”

PÄÄKIRJOITUS 5.6.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Paikallismedia ylläpitää demokratiaa – ”Paikallisesti tärkeimpien asioiden esiin nostaminen ja taustoittaminen antaa lukijoille näkökulmia ja herättää keskustelua”

HÄMEENKYRÖ 12.2.2024 07:00 Tilaajille

Hyvä uni on tärkeää – ”Lapsilla on tapana herätä varhain, mikä motivoi menemään ajoissa nukkumaan”

PÄÄKIRJOITUS 20.12.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Kunnat vähentävät kiinteistöomistustaan – Mikä olisi parasta käyttöä isoille, tyhjille neliöille?

PÄÄKIRJOITUS 29.11.2023 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Kuntien erot kasvavat tulevina vuosina – Voisiko kuntien välinen yhteistyö nostaa sinnittelijän voittajaksi?