PÄÄKIRJOITUS 4.11.2021 09:00

Pääkirjoitus: Euro liikuntaan maksaa itsensä takaisin - ”Sijoitus kuntalaisten liikuntapalveluihin on aina kannattava”

Katri Linnikko
Katri Linnikko

Kuntoportaita on rakennettu viimeisen parin vuoden aikana lähes jokaiseen Pirkanmaan kuntaan. Porrastreenin suosio on lyönyt läpi kaikenikäisissä ja -kuntoisissa kuntalaisissa. Hämeenkyrön kuntoportaiden avajaisia vietettiin viime viikonloppuna Kyröskosken perhepuistossa. Portaat saavuttivat heti käyttäjiensä suosion. Enää ei kyröläisten tarvitse lähteä kuntoiluretkelle klassikkoina tunnetuihin Pispalan portaisiin Tampereelle, vaan porrastreenin voi yhdistää ihan tavalliseen iltalenkkiin.
Kuntoportaat ovat vain yksi Hämeenkyrön liikuntapalveluiden aikaansaannoksista viimeisen vuoden aikana. Vaikka on eletty korona-aikaa, kunnassa on laitettu liikuntapuolella tuulemaan. Kyröskosken urheilukentän remontti ja pitkän odotuksen jälkeen valmistunut skeittipuisto jäähallin kupeeseen ovat hienoja parannuksia kuntalaisten liikuntamahdollisuuksiin. Talveksi luvassa on reaaliaikainen latuseuranta ja ensi kesäksi tulossa on vielä ulkokuntosalilaitteet.
Yhtään liioittelematta voisi sanoa, että parin vuoden aikana hämeenkyröläisten ulkoliikuntamahdollisuudet paranevat vähintään vuosikymmenen edestä.
Ikaalisissa ei ole tehty yhtä isoja uudistuksia, mutta eipä ole ollut tarvettakaan, sillä kaupungin tarjonta on ollut hyvässä mallissa jo pitkään. Ikaalisissa urheilukentän ympäristössä on liikunnallista tekemistä kaikenikäisille, kun ulkokuntosalin lisäksi lapsille on pumptrack-rata ja skeittiparkki. Kuntoportaatkin ovat olleet jo pitkään käytössä Laivarannassa.
Hyvät ulkoliikuntamahdollisuudet ovat tänä päivänä tärkeitä isolle osalle kuntalaisista. Raittiissa ilmassa voi kuntoilla ilman pelkoa koronasta ja kellonaikaan katsomatta. On hienoa, että tämä on huomattu myös kunnissa.
Sijoitus kuntalaisten liikuntapalveluihin on aina kannattava. Euro sinne on usein euro pois terveyspalveluiden tarpeesta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 19.1.2022 18:00 Tilaajille

Lukijalta: Hyvä mieli, terve elämä – "Iltapäivälehtien lööpit suoltavat sodan uhkaa, ilmastokriisiä, syövät, sepelvaltimotaudit vaanivat ja vievät juuri sinut hautaan, ellet muuta elintapojasi"

MIELIPIDE 11.1.2022 12:00 Tilaajille

Lukijalta: Kunnan hyvinvoinnin avaimet ovat päättäjillä – "2020-luvun päättäjiltä odotti ryhdikkäämpää otetta Ikaalisten kaupunginjohtajan tapauksessa"

HÄMEENKYRÖ 4.11.2021 11:00 Tilaajille

Katso video: Kyläläiset löysivät heti Kyröskosken kuntoportaat – ”Näistä saa hyvän peffatreenin”

HÄMEENKYRÖ 21.10.2021 09:00 Tilaajille

Hämeenkyrö on saamassa kuntoportaat kuun vaihteessa, urheilukenttä on taas auki

OIVASEUTU 7.10.2021 15:30 Tilaajille

Päättääkö Tampere vaalien jälkeen seudun terveyspalveluista? – Kuntapäättäjät huolissaan: "Pienten kuntien mahdollisuus vaikuttaa kaventuu entisestään, säästöjä löydettävä myös muualta kuin pienten kuntien terveyskeskuksista”