IKAALINEN/HÄMEENLINNA 12.9.2022 19:00

Nouskille jälleen SM-viestihopea – Savolainen ratkaisi mitalin vauhdikkaalla lopulla

Juho-Veikko HytönenIkaalisten Nouseva-Voima suunnisti hopealle, kun SM-viestien parhaat ratkottiin Hämeenlinnan Kalvolan pitäjässä sunnuntaina. Nouski on sijoittunut SM-viestissä hopealle nyt kolme kertaa viimeisen neljän vuoden aikana. Vuosi sitten joukkue oli neljäs, mutta sitä ennen vain joko Helsingin Suunnistajat tai Tampereen Pyrintö on ehtinyt edellä maaliin.

Sunnuntaina oli Helsingin Suunnistajien vuoro juhlia mestaruutta. Topi Syrjäläinen ratkaisi viestin helsinkiläisille toisella osuudella, eikä Nouskin ankkurilla Eetu Savolaisella ollut mahdollisuuksia suunnistaa Olli Ojanahoa kiinni.
Suvereenin voittajan takana Savolainen kilpaili hopeamitalista muutaman muun seuran kanssa. Erinomaisessa syysvireessä oleva Savolainen kiihdytti radan puolivälissä vauhtia, eikä muilla ollut mahdollisuutta enää pysyä mukana. Kolmikko Mikko Knuuttila, Teemu Oksanen ja Savolainen saivat tuuletella rauhassa SM-hopeaa.
Seura pysyi koko viestin ajan kärjen tuntumassa. Knuuttila vaihtoi avausosuudelta kärkiletkassa alle 20 sekuntia kärjestä ja toisella osuudella Oksanen piti muut joukkueet iskuetäisyydellä voittajia lukuun ottamatta vaihtaen kuudentena. Maalissa Nouskin ero Suomen mestareihin oli kaksi minuuttia.
Mikko Knuuttila kuvaili Nouskin joukkuetta tasaiseksi. Hän on itse tottunut tekemään varmoja avauksia, ja Teemu Oksanen on pitänyt asemansa kärkiletkoissa toisella osuudella.
– Lisäksi Eetu on yksi Suomen parhaista ankkureista, ellei jopa paras. Voittoa täällä yritettiin. Sitä ei tullut, mutta ei se ollut ihan huono yritys. Mitaliin pitää olla joka tapauksessa tyytyväinen, Knuuttila kuvaili.
Nouskin seuraava mahdollisuus kultajuhliin tulee vuoden kuluttua Hollolassa. Pronssia miesten viestissä otti Turun Metsänkävijät.


Ylinen ja Kotro loistivat kakkosjoukkueessa

Seuran kakkosjoukkue venyi upeasti kahdeksanneksi. Juho Ylinen kirmasi vaihtosuoraa avausosuudelta kärjessä. Vesa Taanila teki monen muun joukkueen ohella virheitä toisella osuudella, mutta sijoitus oli edelleen 20 parhaan joukossa ja aikaerot olivat pieniä. Hurjassa suunnistusvireessä oleva Tuomas Kotro ohitti ankkuriosuudella kilpakumppaneita vasemmalta ja oikealta. Näin ollen ikaalilaiset saivat kaksi joukkuetta kymmenen joukkoon.

Viestin lisäksi SM-mitalit jaettiin viikonloppuna lauantain keskimatkalla Hyvinkäällä. Savolaisen mitali jäi minuutin päähän ja sijoitus oli neljäs. Edelle ehtivät Kalevan Rastin Miika Kirmula sekä Helsingin Suunnistajien kaksikko Ojanaho-Syrjäläinen.
Savolainen ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.
– Alku meni todella hyvin, mutta radan keskivaiheilla tuli pari pientä virhettä. Niiden kanssa suoritus olisi ollut vielä ihan hyvä, mutta lopussa oli yksi tiukka piste, jossa tuli hakemista. Hyvä juoksu kaatui siihen, Savolainen harmitteli.
Teemu Oksanen oli keskimatkalla 16. ja Mikko Knuuttila sijalla 25.
sSeuraavaksi Nouski taistelee kakkospaikasta Viestiliigan lopputilanteessa, kun sarjan finaaliosakilpailu suunnistetaan lauantaina Porvoossa aivan vuoden 2023 Jukolan viestin naapurimaastossa. Seuralla on pienet mahdollisuudet jopa liigan kokonaisvoittoon, mutta se vaatisi muutaman muun joukkueen epäonnistumista.

Hajontavirhe mitätöi viiden sarjan tulokset

Maanantaina Suunnistusliitto tiedotti SM-viestissä havaitusta hajontavirheestä, jonka vuoksi viiden sarjan tulokset mitätöitiin.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 26.10.2023 10:00 Tilaajille

Reilut 650 suunnisti Jämin kankailla – Erityisesti nuorten määrä ilahdutti Jämin suunnistusmaratonin järjestäjiä

SOAVE/IKAALINEN 9.10.2023 10:50 Tilaajille

Italian tuliaisina EM-pronssi – Teemu Oksanen näytti, että paikka arvokisajoukkueessa oli ansaittu

GARDAJÄRVI/IKAALINEN 4.10.2023 12:50 Tilaajille

Teemu Oksanen eteni vakuuttavasti finaaliin – Nouskilainen suunnisti karsintaryhmänsä kakkoseksi EM-kisojen avauksessa

IKAALINEN 19.9.2023 13:00 Tilaajille

Kaksi Nouskin kasvattia lähtee EM-kisoihin – Teemu ja Maiju Oksanen mukana arvokisakauden päätöksessä Italiassa

IKAALINEN, HÄMEENKYRÖ 9.9.2023 17:00 Tilaajille

Nouskin Teemu Oksanen suunnisti SM-hopealle – Myös Kyrös-Rastin Johanna Naskali ylsi pistesijalle