IKAALINEN 17.12.2023 10:00

Nouski palkitsi suunnistajat Riitialassa – Parhaan urheilijan valinta osoittautui miltei liian vaikeaksi

Juho-Veikko HytönenIkaalisten Nouseva-Voima piti kauden päätösjuhlansa Nouski-talolla Riitialassa lauantaina 9. joulukuuta. Juhlassa muisteltiin seuran menestyksekästä kautta 2023 sekä palkittiin nuoria.


Kauden kenties mieleenpainuvin asia oli Teemu Oksasen kansainvälinen läpimurto. Oksanen oli elokuussa Tšekin maailmancupin henkilökohtaisessa sprintissä seitsemäs. Kausi huipentui lokakuun EM-kisoihin, jossa nouskilainen juhli sprinttiviestin EM-pronssia yhdessä Tuomas Heikkilän, Inka Nurmisen ja Venla Harjun kanssa.


Nouski saavutti kauden aikana neljä SM-mitalia. Oksanen otti hopeamitalit henkilökohtaisessa sprintissä ja knockout-sprintissä. Eetu Savolainen oli hopealla SM-pitkällä matkalla ja Juho Ylinen pronssilla SM-erikoispitkillä. Ylisen SM-pronssi 27 kilometrin erikoispitkän matkan kilpailussa oli siinä mielessä huomionarvoinen, että hän juoksi edellispäivänä maratonin SM-pronssille ajalla 2.23.00.


Kevään Tiomilassa Nouski oli 24:s ja Porvoon Jukolan viestissä 11:s. Viestiliigassa Nouski oli kokonaiskilpailun kakkonen ottaen seitsemässä osakilpailussa kaksi voittoa ja kaksi kakkostilaa.


Parhaan urheilijan valinta kahden kauppa


Vuoden parhaan urheilijan valinta oli tällä kertaa erittäin vaikea. Teemu Oksasen aikuisten arvokisamitali sekä kaksi SM-mitalia olivat vahva suoritus 22-vuotiaalta. Toisaalta 29-vuotias Eetu Savolainen edusti niin ikään Suomea kevään maailmancupissa, otti SM-hopeaa lajin kuninkuusmatkanakin pidetyltä pitkältä matkalta, oli seuran vahvin lenkki Nouskin viestisuorituksissa ja kaiken kukkuraksi Suomen rankingykkönen. Kansainväliset meriitit painoivat tällä kertaa enemmän ja Oksanen valittiin vuoden parhaaksi.


– Johtokunta pohti, voisiko palkinnon jakaa kahdelle, mutta lopulta päädyttiin yhteen henkilöön. Seuran kannalta tämä on tietysti positiivinen ongelma, etteivät Eetun kovat meriitit riittäneet tällä kertaa seuran parhaan urheilijan titteliin asti. Kaikkiaan päättyneellä kaudella koettiin mahtava määrä onnistumisia, jotka lämmittävät mieltä ja antavat motivaatiota kaikille ensi kauteen, kertoi seuran puheenjohtaja Kristiina Oksanen juhlassa.


Huomautettakoon, että puheenjohtaja jääväsi itsensä, kun johtokunta keskusteli ja päätti parhaasta urheilijasta marraskuun kokouksessaan.

Vuoden parhaana nuorena palkittiin jälleen Meeri Niemenmaa, joka suunnisti kauden aikana kymmenen joukkoon sekä keskimatkan että erikoispitkän matkan SM-kilpailuissa 16-vuotiaiden sarjassa.

Ennen juhlaa pidettiin myös syyskokous, jossa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja vahvistettiin muun muassa vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Viikonlopun yhteydessä Nouskin edustusryhmä piti viikonloppuleiriä Tampereella ja Ikaalisissa. Leiritys jatkuu tiiviinä tammikuussa. Loppiaisena leireillään Vierumäellä ja osa ryhmästä suuntaa tammikuussa vielä Espanjaan.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 26.1.2024 11:00 Tilaajille

Yhdelle seudun suunnistajista kesälajien apurahaa – Apurahoilla tähdätään kansainvälisiin arvokisoihin

JÄMIJÄRVI 26.10.2023 10:00 Tilaajille

Reilut 650 suunnisti Jämin kankailla – Erityisesti nuorten määrä ilahdutti Jämin suunnistusmaratonin järjestäjiä

SOAVE/IKAALINEN 9.10.2023 10:50 Tilaajille

Italian tuliaisina EM-pronssi – Teemu Oksanen näytti, että paikka arvokisajoukkueessa oli ansaittu

GARDAJÄRVI/IKAALINEN 4.10.2023 12:50 Tilaajille

Teemu Oksanen eteni vakuuttavasti finaaliin – Nouskilainen suunnisti karsintaryhmänsä kakkoseksi EM-kisojen avauksessa

IKAALINEN, HÄMEENKYRÖ 9.9.2023 17:00 Tilaajille

Nouskin Teemu Oksanen suunnisti SM-hopealle – Myös Kyrös-Rastin Johanna Naskali ylsi pistesijalle