IKAALINEN/ASKOLA 28.4.2022 19:00

Nouski kiikkui kaksi ja puoli osuutta voitossa kiinni – Oikea lippu piileskeli ankkuriosuudella

Juho-Veikko HytönenIkaalisten Nouseva-Voima oli kahden ja puolen osuuden ajan mukana voittokamppailussa, kun Viestiliiga jatkui sunnuntaina Askolassa kisatulla FinnSpring-viestillä.

Mikko Knuuttila avasi varmasti tuoden Nouskin värit vaihtoon toisena vain kolme sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Eetu Savolainen teki vakuuttavaa työtä ja karkasi muilta yli kahden minuutin johtoasemaan.

Ankkuri Teemu Oksanen sai loistopaikan, mutta isohko virhe osuuden puolivälissä toi kourallisen joukkueita ohi. Nouskilainen ajautui voittoon suunnistaneen MS Parman Akseli Ruoholan hajonnalle, eikä oikea lippu löytynyt vielä tämänkään jälkeen. Seuran harmiksi kakkossijasta suunnistanut viiden miehen ryhmä lipui pummin aikana niin ikään käsistä ja Oksasen tehtäväksi jäi Tampereen Pyrinnön joukkueiden pitäminen takana. Nouski oli maalissa kuudes.

Lyhyt hajonta alussa – pitkä lopussa


Kilpailu käytiin vielä melko lumisissa olosuhteissa. Osin eron hupenemista ankkuriosuudella selittää sekin, että Knuuttila ja Savolainen kiersivät kahdella ensimmäisellä osuudella nopeampaa hajontaa radan ensimmäisillä rasteilla. Tämä toi seuralle etumatkan, mutta Oksasen kontolle jäi suunnistaa runsaslumisessa painanteessa sijainnut hitaampi ykkösrasti omalla osuudella. Näin takaa tulleet, ja jo aiemmin hitaan hajonnan käyneet joukkueet saivat parin minuutin etumatkan lähes puolitettua.

Oksanen ei selitellyt sijoituksen putoamista hajonnoilla. Luminen talvi ja harjoittelu kaupungin kaduilla suoritettavaan sprinttiin näkyy metsässä.

– Maastopuolen kisastartteja ei ole tällä kaudella tarpeeksi alla, joten ei ole suunnistusrutiinia, eikä kevyttä maastoaskelta, nuori ankkuri harmitteli.

Vuoden 2022 suunnistuksen MM-kilpailut käydään sprinttimatkoilla. Lisäksi toukokuun maailmancupin ohjelmassa on pelkkää sprinttiä. Tämä on näkynyt maajoukkuesuunnistajien harjoittelussa.

– Maastokisojen kannalta tämä ei ole optimitilanne, mutta kevät mennään sprintti edellä. Suunnistan kyllä kaikki suurviestit ja Viestiliigan osakilpailut maastossa, mutta muuten fokus on sprintissä, Oksanen jatkoi.

Kuutossijan myötä Nouski nousi Kevätyön viestin epäonnistumisen jälkeen Viestiliigan kokonaistilanteessa yhdeksänneksi. Nouskin kakkonen oli Askolassa 23:s ja kolmosjoukkue metsästi viimeiset liigapisteet sijalla 50. Kaikkiaan Askolan miesten viestissä kilpaili 99 joukkuetta. Naisten viestin voitti Tampereen Pyrintö.

Nuoret onnistuivat lauantain henkilökohtaisessa


Suunnistuskauden keväinen suurtapahtuma keräsi Askolaan lähes 1300 suunnistajaa. Nouskin edustus säästeli sunnuntain viestiin, mutta seuran juniorit niittivät menestystä lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa. Reetta Niemenmaa suunnisti 12-vuotiaiden tyttöjen tukireitillä kolmanneksi, Eino Myllymäki samanikäisissä pojissa viidenneksi ja Samra Pohjonen 12-vuotiaiden poikien avoradalla kahdeksanneksi. Lisäksi kokenut Outi Borgenström oli 65-vuotiaissa naisissa kuudes.

Nouskin seuraava suurkoitos on 7.–8. toukokuuta Ruotsin Örebrossa kilpailtava Tiomila-viesti. Viestiliigaa jatketaan toukokuun lopussa Kangasalla.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN/MYNÄMÄKI 20.6.2022 12:45 Tilaajille

Jukolan viestistä Nouskille sija 15 – kansainvälisesti kilpailukykyistä vauhtia pitänyt Eetu Savolainen oli ankkuriosuuden nopein suomalainen

IKAALINEN 18.6.2022 17:00 Tilaajille

Orimattilasta Mynämäelle, Ikaalinen Jukolan viestissä jo 60 vuotta – tuon ajan kartoilla tulokasjoukkueen pääsy maaliin asti oli jo saavutus

IKAALINEN 17.6.2022 09:00 Tilaajille

Nouski säästää kovat loppuun Lukkari-Jukolassa – ”Kärkisijoille suunnistaminen vaatii entistä parempia suorituksia”

IKAALINEN/KANGASALA, BORÅS 1.6.2022 09:00 Tilaajille

Nouski jäi vain 23 sekuntia voitosta Kangasalla – Teemu Oksanen edusti Suomen paidassa Ruotsissa

IKAALINEN/TAMPERE 23.5.2022 15:00 Tilaajille

Hienoja onnistumisia Särkänniemi-suunnistuksessa Nouskille – moni nouskilainen ylsi kymppisakkiin 900 osallistujan tapahtumassa