IKAALINEN/ASKOLA 28.4.2022 19:00

Nouski kiikkui kaksi ja puoli osuutta voitossa kiinni – Oikea lippu piileskeli ankkuriosuudella

Juho-Veikko Hytönen



Ikaalisten Nouseva-Voima oli kahden ja puolen osuuden ajan mukana voittokamppailussa, kun Viestiliiga jatkui sunnuntaina Askolassa kisatulla FinnSpring-viestillä.

Mikko Knuuttila avasi varmasti tuoden Nouskin värit vaihtoon toisena vain kolme sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Eetu Savolainen teki vakuuttavaa työtä ja karkasi muilta yli kahden minuutin johtoasemaan.

Ankkuri Teemu Oksanen sai loistopaikan, mutta isohko virhe osuuden puolivälissä toi kourallisen joukkueita ohi. Nouskilainen ajautui voittoon suunnistaneen MS Parman Akseli Ruoholan hajonnalle, eikä oikea lippu löytynyt vielä tämänkään jälkeen. Seuran harmiksi kakkossijasta suunnistanut viiden miehen ryhmä lipui pummin aikana niin ikään käsistä ja Oksasen tehtäväksi jäi Tampereen Pyrinnön joukkueiden pitäminen takana. Nouski oli maalissa kuudes.

Lyhyt hajonta alussa – pitkä lopussa


Kilpailu käytiin vielä melko lumisissa olosuhteissa. Osin eron hupenemista ankkuriosuudella selittää sekin, että Knuuttila ja Savolainen kiersivät kahdella ensimmäisellä osuudella nopeampaa hajontaa radan ensimmäisillä rasteilla. Tämä toi seuralle etumatkan, mutta Oksasen kontolle jäi suunnistaa runsaslumisessa painanteessa sijainnut hitaampi ykkösrasti omalla osuudella. Näin takaa tulleet, ja jo aiemmin hitaan hajonnan käyneet joukkueet saivat parin minuutin etumatkan lähes puolitettua.

Oksanen ei selitellyt sijoituksen putoamista hajonnoilla. Luminen talvi ja harjoittelu kaupungin kaduilla suoritettavaan sprinttiin näkyy metsässä.

– Maastopuolen kisastartteja ei ole tällä kaudella tarpeeksi alla, joten ei ole suunnistusrutiinia, eikä kevyttä maastoaskelta, nuori ankkuri harmitteli.

Vuoden 2022 suunnistuksen MM-kilpailut käydään sprinttimatkoilla. Lisäksi toukokuun maailmancupin ohjelmassa on pelkkää sprinttiä. Tämä on näkynyt maajoukkuesuunnistajien harjoittelussa.

– Maastokisojen kannalta tämä ei ole optimitilanne, mutta kevät mennään sprintti edellä. Suunnistan kyllä kaikki suurviestit ja Viestiliigan osakilpailut maastossa, mutta muuten fokus on sprintissä, Oksanen jatkoi.

Kuutossijan myötä Nouski nousi Kevätyön viestin epäonnistumisen jälkeen Viestiliigan kokonaistilanteessa yhdeksänneksi. Nouskin kakkonen oli Askolassa 23:s ja kolmosjoukkue metsästi viimeiset liigapisteet sijalla 50. Kaikkiaan Askolan miesten viestissä kilpaili 99 joukkuetta. Naisten viestin voitti Tampereen Pyrintö.

Nuoret onnistuivat lauantain henkilökohtaisessa


Suunnistuskauden keväinen suurtapahtuma keräsi Askolaan lähes 1300 suunnistajaa. Nouskin edustus säästeli sunnuntain viestiin, mutta seuran juniorit niittivät menestystä lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa. Reetta Niemenmaa suunnisti 12-vuotiaiden tyttöjen tukireitillä kolmanneksi, Eino Myllymäki samanikäisissä pojissa viidenneksi ja Samra Pohjonen 12-vuotiaiden poikien avoradalla kahdeksanneksi. Lisäksi kokenut Outi Borgenström oli 65-vuotiaissa naisissa kuudes.

Nouskin seuraava suurkoitos on 7.–8. toukokuuta Ruotsin Örebrossa kilpailtava Tiomila-viesti. Viestiliigaa jatketaan toukokuun lopussa Kangasalla.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 20.2.2024 14:00 Tilaajille

Teemu Oksanen rikkoi IU:n ikivanhan ennätyksen – Suunnistaja kunnostautui ratajuoksussa

IKAALINEN 26.1.2024 11:00 Tilaajille

Yhdelle seudun suunnistajista kesälajien apurahaa – Apurahoilla tähdätään kansainvälisiin arvokisoihin

IKAALINEN 17.12.2023 10:00 Tilaajille

Nouski palkitsi suunnistajat Riitialassa – Parhaan urheilijan valinta osoittautui miltei liian vaikeaksi

JÄMIJÄRVI 26.10.2023 10:00 Tilaajille

Reilut 650 suunnisti Jämin kankailla – Erityisesti nuorten määrä ilahdutti Jämin suunnistusmaratonin järjestäjiä

SOAVE/IKAALINEN 9.10.2023 10:50 Tilaajille

Italian tuliaisina EM-pronssi – Teemu Oksanen näytti, että paikka arvokisajoukkueessa oli ansaittu