IKAALINEN/KANGASALA, BORÅS 1.6.2022 09:00

Nouski jäi vain 23 sekuntia voitosta Kangasalla – Teemu Oksanen edusti Suomen paidassa Ruotsissa

Juho-Veikko HytönenIkaalisten Nouseva-Voima sijoittui toiselle sijalle, kun suunnistuksen Viestiliigan kolmas osakilpailu käytiin Kangasalla Hämeen Rastiviestissä.

Viimevuotisen voiton uusiminen jäi 23 sekunnin päähän, mutta kakkostila oli osoitus Nouskin ylöspäin osoittavasta kuntokäyrästä ennen Lukkari-Jukolaa.
Kansainvälisen hiihtosuunnistusuransa kevättalvella lopettanut Tuomas Kotro on saanut juoksuvauhtinsa kuntoon ja avasi Nouskin ykkösjoukkueen erinomaisesti. Vaihtosija oli neljäs ja ero kärkeen 59 sekuntia.
Mikko Knuuttila piti Nouskin värit neljäntenä. Koovee karkasi toisella osuudella voittoon ja Nouskin ero toisessa vaihdossa kärkeen oli 1.33.
Ankkuriosuudella Eetu Savolainen näytti toipuneensa keväällä saaneestaan polvivammastaan. Muut joukkueet saivat katsella Nouskin paitaa takaapäin, kun Turun Metsänkävijöiden Samu Heiska ja Savolainen ajoivat takaa Kooveeta.
Kaksikon välinen lopullinen ratkaisu syntyi pari rastia ennen maalia, kun Savolainen näki Kooveen paidan horisontissa. Tämä paljasti rastin sijainnin ja lähtösuunnan kohti seuraavaa, jolloin Savolainen kiihdytti vauhtia. Samalla Heiska juuttui hetkeksi hämäläiseen pusikkoon ja jäi taakse.
Kooveen paidan näköhavainnosta huolimatta Savolainen ei päässyt osuudellaan voittokamppailuun.
– Osuuden puolivälissä olleen pitkän välin reitinvalinta ei ollut paras mahdollinen ja toteutuskin ontui. Siinä taisi mennä sauma saada Koovee kiinni, Savolainen kertoi.
Joukkue oli joka tapauksessa tyytyväinen kakkostilaan. Samalla seura nosti osakkeita liigan kokonaiskilpailussa, jossa pistesaalis kahden ensimmäisen osakisan jälkeen oli vielä vaisu.
– Tasapainoinen viestisuoritus kaikilta. Itse olin ennakkoon heikoin lenkki ja jouduin epämukavuusalueelle. Tein kuitenkin nöyrästi omaa suunnistustyötä ja onnistuin hyvin, Kotro summasi oman ja joukkueensa suorituksen.
Kaikkiaan miesten viestiin starttasi lähes sata joukkuetta. Nouskin kakkosjoukkue suunnisti sijalle 34, kolmonen 43 ja nelosjoukkue sijalle 57. Naisten ykkönen oli Lahden Suunnistajat.
Viestiliiga jatkuu kesäkuussa Lukkari-Jukolassa. Syyskaudella on ohjelmassa vielä kolme osakilpailua.

Teemu Oksanen hyvässä 
vauhdissa Ruotsissa


Nouskin Teemu Oksanen pääsi pukemaan Suomi-paidan ylleen kun suunnistuksen maailmancupin ensimmäinen kierros suunnistettiin Boråsin kaduilla.

Ruotsissa kisattiin samoilla matkoilla kuin MM-kilpailuissa: henkilökohtaisessa sprintissä, knockout-sprintissä ja sprinttiviestissä.
Helatorstain henkilökohtaisessa sprintissä nouskilainen jäi sijalle 56 reilut puolitoista minuuttia voittaja Kasper Fosserin taakse. Lauantain knockout-sprintin kivenkovassa karsinnassa Oksanen suunnisti erinomaisesti ja selvitti tiensä iltapäivän eriin. Knockout-sprintissä suunnistetaan sprinttihiihdon tapaan erissä, jonka parhaat jatkavat eteenpäin. Kuuden hengen puolivälierässä kansainvälinen vauhti oli vielä liian kovaa ja Oksanen oli eränsä viides. Välieräpaikka olisi irronnut sijoittumalla kolmen parhaan joukkoon.
Tuloksellisesti paras tulos nähtiin sunnuntain sprinttiviestissä, jossa Oksanen suunnisti kolmannen osuuden kolmanneksi nopeimman ajan. Oksasen edustama Suomen kolmosjoukkue sijoittui reilun 50 joukkueen kilpailussa sijalle 20. Suomen ykkösjoukkue oli kilpailun viides.
Kansainvälinen kausi jatkuu seuraavan kerran kesäkuun lopussa MM-kisoissa Tanskassa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 19.9.2023 13:00 Tilaajille

Kaksi Nouskin kasvattia lähtee EM-kisoihin – Teemu ja Maiju Oksanen mukana arvokisakauden päätöksessä Italiassa

IKAALINEN, HÄMEENKYRÖ 9.9.2023 17:00 Tilaajille

Nouskin Teemu Oksanen suunnisti SM-hopealle – Myös Kyrös-Rastin Johanna Naskali ylsi pistesijalle

IKAALINEN 3.8.2023 13:00 Tilaajille

Seitsemisessä kirmataan sunnuntaina Nouskin järjestämä polkujuoksu jo kahdeksannen kerran

IKAALINEN/ČESKÁ LÍPA 3.8.2023 11:00 Tilaajille

Nouskin Teemu Oksanen suunnisti maailmancupin sprintissä seitsemänneksi

IKAALINEN 2.6.2023 17:00 Tilaajille

Nouski on suunnistuksen suurviestien kestomenestyjä – edustusjoukkueen tavoitteena on sijoitus Jukolan kärkiviisikkoon