JÄMIJÄRVI 1.7.2022 13:00

Myös hybridiauto käy Jämijärven yhteisautokokeiluun

Liisa Raipala

Myös hybridiauto käy Jämijärven kokeiluun, jossa kuntalaisten käyttöön hankitaan auto julkisen liikenteen vähyyden vuoksi.

Aiemmin kunnanhallitus päätti, että kuntaan hankitaan sähköauto. Kunnan jäsen voisi saada käyttöönsä yksittäisiksi päiviksi matkoilla lähialueille ja maakuntakeskuksiin. Lisäksi autoa olisi määrä käyttää kunnan työajoihin, jotta voitaisiin säästää oman auton käytöstä maksettavista korvauksista.
Kunnanjohtaja Markus Ojakoski kertoo, että täyssähköautojen saatavuuden vuoksi kunnanhallitus linjasi, että hankittava auto voi olla myös lataushybridi.
Kokeilu nimittäin halutaan käyntiin tämän kesän aikana. Liikkuminen on hankalaa julkisella liikenteellä, koska vuoroja on vähän ja niillekin on vähän kysyntää.
– Kunnanhallitus halusi ottaa huomioon myös sen, miten voisi rohkaista kimppakyyteihin. Pitää selvittää, voiko sen huomioida yhteiskäyttöauton hinnoittelussa, onko liikkeellä yksin vai ei.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 11.8.2022 08:55 Tilaajille

Viisitoistavuotias ajoi ojaan Jämijärvellä – kyydissä kolme matkustajaa

JÄMIJÄRVI 6.7.2022 17:00 Tilaajille

Jämijärvi: työllisyyspalveluita pitäisi saada omalta paikkakunnalta – lausunnossaan lakiesityksestä kunta kritisoi myös ehdotusta kuntien palkkatuen poistumista

JÄMIJÄRVI 4.7.2022 13:00 Tilaajille

Jämijärvi teki Ukrainasta paenneiden auttamisesta sopimuksen Maahanmuuttoviraston kanssa

JÄMIJÄRVI 27.6.2022 13:25 Tilaajille

Jämijärvellä halutaan tukea luontosuhdetta ja nuorten liikkumista

JÄMIJÄRVI 21.6.2022 13:05 Tilaajille

Jämijärven tilinpäätös sai kiitosta, plussaa yli 400 000 euroa – tarkastuslautakunta nosti arviointikertomuksessaan esiin henkilöstön vaihtuvuuden ja korkojen nousun