Lukijalta: Voiko sähkösopimuksen siirtää asiakasta kuulematta? – Leppäkosken Energia: ”Myyjä on siihen oikeutettu”
Ihmettelen, miten Leppäkoski on voinut siirtää Hämeenkyrössä sijaitsevan kesämökkini sähkösopimuksen kolmannelle osapuolelle (OmaVoima) kysymättä asiakkaan suostumusta?
Sekin ihmetyttää, että mökin sähkönkulutuksesta peritään muutama euro kuukaudessa, vaikka sähkömittariin ei kerry kilowatin kilowattia niinä aikoina kun mökillä ei oleskella.
Mökkikiinteistöllämme sattui kolmisen vuotta sitten puunkaadon yhteydessä vahinko, jossa sähkökaapelin ilmajohto putosi maahan. Leppäkosken asentajat, jotka kävivät tilanteen korjaamassa, asensivat kaapelin kiinnityskoukun rakennuksen seinään vain tuuman vahvuiseen lautaan. Kiinnitys ei mielestäni ole turvallinen.
Ensio Nordberg
Tampere/Hämeenkyrö
Leppäkosken Energia vastaa: ”Myyjä on oikeutettu siirtämään sopimuksen”
Leppäkosken Energia Oy siirsi sähkönmyyntiliiketoimintansa Omavoimaan 1.1.2022 alkaen. Yhdistymisen myötä sähkönmyynti säilyy edelleen paikallisena, sillä Leppäkoski omistaa Omavoimasta 28,2 %.
Sähkönmyyntiehtojen perusteella myyjä on oikeutettu siirtämään myyntisopimuksen toiselle myyjälle. Myyntisopimuksen ehtoja ei voida siirron yhteydessä muuttaa. Kerroimme liiketoimintasiirrosta kaikille sähkönmyyntiasiakkaillemme 1.11. 2021 päivätyssä asiakastiedotteessa.
Sähkömarkkina on muuttunut oleellisesti. Yhdistymisen tavoitteena on muun muassa taata niin nykyisille kuin tuleville asiakkaillemme entistä kilpailukykyisemmät sähkön myyntihinnat ja palvelut säilyttäen samalla paikallisuuden tuomat edut.
Verkonhaltijan tulee kohdella sähköverkon käyttäjiä syrjimättömästi ja tasapuolisesti tarjoten käyttöpaikan maantieteellisestä sijainnista huolimatta luotettavan sähkönsiirron niin kaupunkiasuntoon kuin vaikkapa hankalampaan maastoon vapaa-ajan kohteeseen.
Sähkönjakelun kustannuksista valtaosa (yli 90 %) on kiinteitä. Sähkönjakeluyhtiöille muodostuu kustannuksia, vaikka sähköä ei käytettäisi. Sähkönjakelumaksussa asiakas maksaa muun muassa sähköverkon uusimisesta, kunnossapidosta ja vikojen ja myrskytuhojen korjauksesta sekä päivystyksestä 24 tuntia vuorokaudessa kaikkina vuodenaikoina. Puunkaato ja johtokatujen raivaus on osa kiinteitä jakeluverkon kustannuksia ja toimitusvarmuustoimenpiteitä.
Sähköverkon tulee aina olla toimintakunnossa, jotta esimerkiksi mökkiläisellä on aina sähköntoimitus varmistettu riippumatta siitä, milloin hän mökilleen menee.
Sähköverkkoyhtiön vastuulle kuuluu verkon ylläpito liittymispisteeseen saakka. Teemme aina sähköverkkomme korjaustyöt voimassa olevien standardien ja määräysten mukaisesti.
Juha Koskela
vastuullisuus- ja kehitysjohtaja
Leppäkoski Group Oy
Kommentit
Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.
Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.
Kiitos kommentistasi!