Lukijalta: Vohveleita Marttojen ohjeella – katso herkulliset ohjeet!
Osaran Marttojen herkullisia vohveleita on päässyt maistamaan jo moni. Viimeksi niitä tehtiin yli sata annosta Petäjä-opiston kevätnäyttelyssä. Vohvelit sopivat erinomaisesti kevään juhliin, esimerkiksi vapputarjoiluun. Niitä voi tehdä sekä makeilla että suolaisilla täytteillä. Myös täysin laktoosittomat ja gluteenittomat vohvelit on helppo valmistaa. Marttojen ohjeella onnistuu varmasti!
Makeaksi täytteeksi yksinkertaisin vaihtoehto on hillo ja kermavaahto tai jäätelö. Suolaiselle täytteelle on runsaasti erilaisia liha-, kala- tai kasvisvaihtoehtoja.
Maidoton (laktoositon) vohvelitaikina
2 munaa
3 dl (1 pullo) vichyä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
0,75 dl öljyä
Maidoton (laktoositon) ja gluteeniton vohvelitaikina
2 munaa
3 dl vichyä
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
Valmistusohje vohveleille
Riko munat kulhoon. Lisää reilu puolet nesteestä. Lisää suola.
Sekoita jauhot, joihin on leivinjauhe sekoitettu, tasaisesti nesteeseen.
Lisää loppu neste ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele vohvelirauta ja paista vohvelit kullanruskeiksi.
Kasvistäyte vohveleille
2 porkkanaa
1 palsternakka
2-3 kevätsipulia tai pala purjoa
tilkka vettä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
1/2 prk (100 g) kevytranskankermaa
piparjuuritahnaa
ripaus pippuria
hienonnettua kirveliä
Kuori porkkanat ja palsternakka. Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
Hauduta kasvikset pehmeiksi kattilassa, jonka pohjalla on tilkka vettä ja öljyä. Mausta ripauksella suolaa. Sekoita kypsään, jäähtyneeseen seokseen ranskankerma, piparjuuritahna ja mausta pippurilla ja kirvelillä.
Kommentit
Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.
Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.
Kiitos kommentistasi!