HÄMEENKYRÖ 9.8.2022 17:00

Osaran Martat toivat pyöräprojektilla väriä ja ilonpisaroita Hämeenkyröön – iloisen projektin kanssa voi ottaa vaikka selfienOsaran Marttojen taideprojektin tulos, värikäs Martta-pyörä, valmistui juuri sopivasti Kyröskosken torilla 6. elokuuta järjestettyyn yhdistysten yhteiseen toritapahtumaan. Pyörä herätti yleistä ihastusta ja iloisia hymyjä. Valokuviakin otettiin ja niitä voi bongata monesta some-päivityksestä lähipäivinä.

Mistä idea Martta-pyöräprojektiin oikein syntyi? Loppusyksystä 2021 Osaran Marttojen hallituksessa pohdittiin yhteistä tekemistä ja kylän piristämistä sopivalla käsityöprojektilla. Elli Hurtig ehdotti, että koristellaan jokin kohde virkaten. Ideaa esiteltiin myös kunnan suuntaan elinympäristöjohtaja Ritva Asula-Myllyselle, joka innostui aiheesta.
– Olen huomannut, että Hämeenkyrössä on paljon aktiivisia toimijoita ja yksi esimerkki siitä on Osaran Martat. Heiltä oltiin taannoin yhteydessä ja Kirsi Parhankangas asian puuhanaisena kysyi minulta, että minkä kohteen he voisivat ”vallata” ja olisiko vaikkapa Pappilanjoen sillan kaiteet virkattavissa. Kerroin, että silta on elyn ja vielä mietittäisiin jotakin omaa kuntakohdetta ensin, mikä olisi helpommin ilman lupamenettelyjä toteutettavissa. Siitä käynnistyi yhteisprojekti, jonka lopputulema – tai alku – oli torilla nähtävillä: virkattu polkupyörä. Tervehdin ilolla heidän tekoaan, sillä kunnassa on tarpeen tuoda tällaisia ilonpisaroita kukkapeltojen lisäksi arjen katukuvaan. Pyörää talletetaan kunnantalolla ja kuljetetaan ihmisten iloksi eri tapahtumiin.
Taideprojekti valmistui nopeasti alkukesän aikana. Projektiin osallistuivat Elli Hurtigin idean pohjalta hänen lisäkseen muun muassa Elise Turppa, Riitta Åkerlind, Kirsi Parhankangas, Maritta Ruuska, Merja Kumanto, Tiia Kouri ja Seija Suutarla Osaran Martoista.
Pyörän voi bongata seuraavaksi Landefest-viikonlopun tapahtumassa 21.8. Kyröskosken torilla. Osaran Martat kannustavat muitakin yhdistyksiä, yhteisöjä, yrityksiä osallistumaan kunnan elävöittämiseen.


Eeva-Liisa Häkli

Osaran Martat, varapuheenjohtaja

Kirsi Parhankangas

Osaran Martat, sihteeri

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 14.6.2024 09:00 Tilaajille

Martat kävivät kunnostamassa Kotorinteen pihaa – "On jätetty oman onnensa nojaan"

IKAALINEN 7.12.2023 15:00 Tilaajille

Lasialan käsityötaito pääsi Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon – ”Ikaalinen nousi maailmankartalle”

HÄMEENKYRÖ 20.9.2023 17:00 Tilaajille

Kunta ostanee Heiska ry:n osuuden Heiskan alueen rakennuksista – Yhdistys on lakkauttamassa itsensä

IKAALINEN 27.7.2023 15:00 Tilaajille

Viivi Lahtisen pehmot sykähdyttävät – tekijä ei säästele mielikuvitustaan

HÄMEENKYRÖ 22.6.2023 08:00 Tilaajille

Petäjäopisto lopettaa yksilötuntien tarjoamisen – pianon ja kitaran opetus Hämeenkyrössä loppuu