MIELIPIDE 12.7.2023 15:15

Lukijalta: Vielä laiva-asiaa – ”Tässähän se hankeporukka olisi ollut!”Tuntuu eriskummalliselta elinympäristöjohtaja Ritva Asula-Myllysen vastaus kirjoittamaani asiaan laivan hankinnasta Kirkkojärven vesistöön ja vanhan paloaseman vuokrausta laivan satamapaikaksi. Kuntako myötämielinen laivaliikenteen kehittämiseen?

Hän kirjoittaa seuraavasti: ”Olisikin hienoa, jos löytyisi jokin hankeporukka, jolle kunta voisi tarjota kiinteistöä joko vuokra- tai myyntiperiaattein”. Tässähän se olisi ollut!
Tällä vanhan paloaseman vuokrauksen epäämisellä hän esti sen kehittämisen. Olisimme vuokranneet rakennuksen juuri siihen tarkoitukseen kuten ennenkin, ei mihinkään hänen mainitsemaan yksityiseen kesäasumiseen, vaan laivan huoltosatamaksi. Olipa tarkoitus, että alakerran tiloissa olisi voitu järjestää mahdollisesti laivaturistiryhmien ruokailut, mikä myös neuvottelussa tuli esille. Tässä kohtaa siinä olisi voinut toimia myös toinen yrittäjä pitäen ohessa vaikka kesäkahvilaa. Yläkerran keittiö olisi toiminut astianpesupaikkana ja muuta tilaa olisi tarvittu toimisto- ja varastotilana.
Juuri tällaista ideointia ja toimintaa kyseiseen rakennukseen hänen mielestään toivotaan. Tässä olisi ollut valmis konsepti!
En tiedä mistä hän keksi, että olisin pyytänyt rahaa kunnalta aluksen remontointiin. Puhetta oli mahdollisesta laivan markkinoinnin tukemisesta, kuten edellisenkin laivan kanssa oli, mutta siihen ei kai olisi ollut rahoja. Tällä asialla ei kuitenkaan ollut laivan hankinnan peruuntumiseen mitään vaikutusta.
Kyse oli kokonaan satamapaikan saamisesta alukselle, mutta se ei nyt sitten enää käynyt. Tämäkö on nyt sitten sitä myötämielistä suhtautumista vesistömatkailuun? Tämä on sitä kunnan vetovoiman kasvua!

Edelleen hankeporukan puolesta,

Seppo Savolainen

entinen laivuri

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 23.2.2024 09:00 Tilaajille

Hämeenkyröön saatiin kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma – ”Monesti hyvätkin ohjelmat jäävät vain suunnitelmiksi”

HÄMEENKYRÖ 8.12.2023 12:00 Tilaajille

Heiska ei kylmene vuodenvaihteessa – Kunta huolehtii rakennusten lämmittämisestä, vaikka vastaus myyntitarjoukseen venyy sydäntalveen

HÄMEENKYRÖ 2.11.2023 15:00 Tilaajille

Heiska ry ei ole saanut kunnalta vastausta myyntitarjoukseensa – Rakennusten lämmitys on jäämässä muutaman talkoolaisen harteille

HÄMEENKYRÖ 25.10.2023 08:00 Tilaajille

Sillan pihan parantamiseen on konsultin laatimat suunnitelmat, mutta toteutus vienee vuosia

HÄMEENKYRÖ 24.10.2023 08:00 Tilaajille

Kilpailutettiinko huoltorakennus ennenaikaisesti? – ”Meillä on se tulkinta, että valtuusto on sitoutunut tähän”