MIELIPIDE 12.7.2023 15:15

Lukijalta: Vielä laiva-asiaa – ”Tässähän se hankeporukka olisi ollut!”Tuntuu eriskummalliselta elinympäristöjohtaja Ritva Asula-Myllysen vastaus kirjoittamaani asiaan laivan hankinnasta Kirkkojärven vesistöön ja vanhan paloaseman vuokrausta laivan satamapaikaksi. Kuntako myötämielinen laivaliikenteen kehittämiseen?

Hän kirjoittaa seuraavasti: ”Olisikin hienoa, jos löytyisi jokin hankeporukka, jolle kunta voisi tarjota kiinteistöä joko vuokra- tai myyntiperiaattein”. Tässähän se olisi ollut!
Tällä vanhan paloaseman vuokrauksen epäämisellä hän esti sen kehittämisen. Olisimme vuokranneet rakennuksen juuri siihen tarkoitukseen kuten ennenkin, ei mihinkään hänen mainitsemaan yksityiseen kesäasumiseen, vaan laivan huoltosatamaksi. Olipa tarkoitus, että alakerran tiloissa olisi voitu järjestää mahdollisesti laivaturistiryhmien ruokailut, mikä myös neuvottelussa tuli esille. Tässä kohtaa siinä olisi voinut toimia myös toinen yrittäjä pitäen ohessa vaikka kesäkahvilaa. Yläkerran keittiö olisi toiminut astianpesupaikkana ja muuta tilaa olisi tarvittu toimisto- ja varastotilana.
Juuri tällaista ideointia ja toimintaa kyseiseen rakennukseen hänen mielestään toivotaan. Tässä olisi ollut valmis konsepti!
En tiedä mistä hän keksi, että olisin pyytänyt rahaa kunnalta aluksen remontointiin. Puhetta oli mahdollisesta laivan markkinoinnin tukemisesta, kuten edellisenkin laivan kanssa oli, mutta siihen ei kai olisi ollut rahoja. Tällä asialla ei kuitenkaan ollut laivan hankinnan peruuntumiseen mitään vaikutusta.
Kyse oli kokonaan satamapaikan saamisesta alukselle, mutta se ei nyt sitten enää käynyt. Tämäkö on nyt sitten sitä myötämielistä suhtautumista vesistömatkailuun? Tämä on sitä kunnan vetovoiman kasvua!

Edelleen hankeporukan puolesta,

Seppo Savolainen

entinen laivuri

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 20.9.2023 17:00 Tilaajille

Kunta ostanee Heiska ry:n osuuden Heiskan alueen rakennuksista – Yhdistys on lakkauttamassa itsensä

HÄMEENKYRÖ 20.9.2023 08:00 Tilaajille

Kuka valitaan Hämeenkyrön kunnanjohtajaksi? Kysyimme neljältä ehdokkaalta neljä kysymystä

HÄMEENKYRÖ 12.9.2023 09:00 Tilaajille

Neljä kunnanjohtajahakijaa soveltuvuusarviointiin – Valintapäätös valtuustossa lokakuun 9. päivä

HÄMEENKYRÖ 29.8.2023 17:00 Tilaajille

Heiska ry:n tarjous kunnalle: 47 000 eurolla eroon veloista ja omistuksista

HÄMEENKYRÖ 21.8.2023 08:00 Tilaajille

Millainen on Heiskan alueen tulevaisuus? Resurssit ylläpitoon loppuvat työllistämishankkeen päättyessä