MIELIPIDE 5.7.2023 10:00

Lukijalta: Hämeenkyrö suhtautuu myönteisesti vesistömatkailun kehittämiseen – ”Olisikin hienoa, jos löytyisi jokin hankeporukka, jolle kunta voisi tarjota kiinteistöä joko vuokra- tai myyntiperiaattein”UutisOivan 28.6. mielipidekirjoituksessa sanotaan kunnan virkamiesten nihkeän suhtautumisen estäneen laivan oston entiselle Purimon satamapaikalle Pappilanjoelle. Elinympäristöpalveluissa on pidetty vuosittain kirjoittajan kanssa auki mahdollisuutta, että laivaliikenne voisi jatkua. Tänä keväänä kuulimme, että viimein olisi alus, joka soveltuisi siihen ja kunnalta kyseltiin investointiavustusta laivan kunnostamiseen. Kunnalla ei valitettavasti ole mahdollisuuksia tukea yksittäistä toimijaa esitetyllä summalla, saati enää varata kyseistä paikkaa yksityiseen kesäasumiseen tai muuhun varastointiin. Keskustaajamaa on tarkoitus lähteä kehittämään aktiivisesti raskaan liikenteen siirryttyä pois kunnan ytimestä. Valtuusto hyväksyi joulukuussa 22 määrärahat satama-alueen kaavoitukseen ja laivarannan investointikohteisiin.

Olemme samalla osallistuneet kunnan talouden sopeutusohjelman toteuttamiseen niin, että kunnan investoinnit pysyisivät hallinnassa. Kunnan tulee myydä rakennukset, millä sillä ei omalle palvelutuotannolle ole käyttöä. Tämän vuoksi olemme saaneet uudet yritteliäät omistajat Koskilinnaan, Pikkusiltaan ja toiseen käytöstä poistuneeseen paloasemaan ja samalla kunnan ylläpitokulut niistä poistuivat.
Uskelanniemen niin sanotun ikivanhan paloaseman ympäristö on yksi niistä uinuvista vehreistä helmistä, jotka tulee kunnostaa nykyistä paremmin kuntalaisten käyttöön. Kunnalla on lakisääteinen velvoite pitää rakennuksistaan huolta ja ennen syksyä paloasema onkin tarkoitus kunnostaa kevyesti niin, että alueen ilme kohenee ja muu suunnittelu voidaan käynnistää. Tarkoituksena on kokeilla mahdollisesti jo loppuvuodesta avoimesti kilpailuttaen, herättäisikö kohde kiinnostusta ja ideoita liiketoimintasuunnitelman kera. Siihen ovat tervetulleita jättämään tarjouksia kaikki kiinnostuneet. Olisikin hienoa, jos löytyisi jokin hankeporukka, jolle kunta voisi tarjota kiinteistöä joko vuokra- tai myyntiperiaattein, molemmat keinot kun ovat kunnan tonttipolitiikassa mahdollisia.
Tänä kesänä on käynnistetty alueen venepaikkojen korjaussuunnittelu ja toteutus käynnistyy, kun suunnitelmat valmistuvat. Alueella on jo muun muassa veneenlaskupaikka ja koirien uintimahdollisuus ja vesistön virkistyskäytön lisäämiselle on nähtävässä muutakin potentiaalia. Selvitämme myös, voimmeko parantaa rantaviivan pienehköä uimapaikkaa tekemättä siitä vielä sellaista virallista uimarantaa, mistä tulisi kunnalle erityisiä velvoitteita tai kunnossapito- ja valvontakustannuksia. Samalla käynnistyy kaavallinen kokonaistarkastelu alueen toiminnallisuuden parantamiseksi ja siihen asukkaatkin pääsevät osallisiksi. Näin haluamme luoda olosuhteita keskeisellä sijainnilla nykyisten ja tulevien kuntalaisten ja yritysten osallistua kunnan veto- ja elinvoiman kasvattamiseen.


Ritva Asula-Myllynen

Elinympäristöjohtaja
Hämeenkyrön kunta

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 20.9.2023 17:00 Tilaajille

Kunta ostanee Heiska ry:n osuuden Heiskan alueen rakennuksista – Yhdistys on lakkauttamassa itsensä

HÄMEENKYRÖ 20.9.2023 08:00 Tilaajille

Kuka valitaan Hämeenkyrön kunnanjohtajaksi? Kysyimme neljältä ehdokkaalta neljä kysymystä

HÄMEENKYRÖ 12.9.2023 09:00 Tilaajille

Neljä kunnanjohtajahakijaa soveltuvuusarviointiin – Valintapäätös valtuustossa lokakuun 9. päivä

HÄMEENKYRÖ 29.8.2023 17:00 Tilaajille

Heiska ry:n tarjous kunnalle: 47 000 eurolla eroon veloista ja omistuksista

HÄMEENKYRÖ 24.8.2023 13:00 Tilaajille

Seuloontien kaava sai lainvoiman – tonttien keskikoko 1 600 neliömetriä