MIELIPIDE 5.7.2023 10:00

Lukijalta: Hämeenkyrö suhtautuu myönteisesti vesistömatkailun kehittämiseen – ”Olisikin hienoa, jos löytyisi jokin hankeporukka, jolle kunta voisi tarjota kiinteistöä joko vuokra- tai myyntiperiaattein”UutisOivan 28.6. mielipidekirjoituksessa sanotaan kunnan virkamiesten nihkeän suhtautumisen estäneen laivan oston entiselle Purimon satamapaikalle Pappilanjoelle. Elinympäristöpalveluissa on pidetty vuosittain kirjoittajan kanssa auki mahdollisuutta, että laivaliikenne voisi jatkua. Tänä keväänä kuulimme, että viimein olisi alus, joka soveltuisi siihen ja kunnalta kyseltiin investointiavustusta laivan kunnostamiseen. Kunnalla ei valitettavasti ole mahdollisuuksia tukea yksittäistä toimijaa esitetyllä summalla, saati enää varata kyseistä paikkaa yksityiseen kesäasumiseen tai muuhun varastointiin. Keskustaajamaa on tarkoitus lähteä kehittämään aktiivisesti raskaan liikenteen siirryttyä pois kunnan ytimestä. Valtuusto hyväksyi joulukuussa 22 määrärahat satama-alueen kaavoitukseen ja laivarannan investointikohteisiin.

Olemme samalla osallistuneet kunnan talouden sopeutusohjelman toteuttamiseen niin, että kunnan investoinnit pysyisivät hallinnassa. Kunnan tulee myydä rakennukset, millä sillä ei omalle palvelutuotannolle ole käyttöä. Tämän vuoksi olemme saaneet uudet yritteliäät omistajat Koskilinnaan, Pikkusiltaan ja toiseen käytöstä poistuneeseen paloasemaan ja samalla kunnan ylläpitokulut niistä poistuivat.
Uskelanniemen niin sanotun ikivanhan paloaseman ympäristö on yksi niistä uinuvista vehreistä helmistä, jotka tulee kunnostaa nykyistä paremmin kuntalaisten käyttöön. Kunnalla on lakisääteinen velvoite pitää rakennuksistaan huolta ja ennen syksyä paloasema onkin tarkoitus kunnostaa kevyesti niin, että alueen ilme kohenee ja muu suunnittelu voidaan käynnistää. Tarkoituksena on kokeilla mahdollisesti jo loppuvuodesta avoimesti kilpailuttaen, herättäisikö kohde kiinnostusta ja ideoita liiketoimintasuunnitelman kera. Siihen ovat tervetulleita jättämään tarjouksia kaikki kiinnostuneet. Olisikin hienoa, jos löytyisi jokin hankeporukka, jolle kunta voisi tarjota kiinteistöä joko vuokra- tai myyntiperiaattein, molemmat keinot kun ovat kunnan tonttipolitiikassa mahdollisia.
Tänä kesänä on käynnistetty alueen venepaikkojen korjaussuunnittelu ja toteutus käynnistyy, kun suunnitelmat valmistuvat. Alueella on jo muun muassa veneenlaskupaikka ja koirien uintimahdollisuus ja vesistön virkistyskäytön lisäämiselle on nähtävässä muutakin potentiaalia. Selvitämme myös, voimmeko parantaa rantaviivan pienehköä uimapaikkaa tekemättä siitä vielä sellaista virallista uimarantaa, mistä tulisi kunnalle erityisiä velvoitteita tai kunnossapito- ja valvontakustannuksia. Samalla käynnistyy kaavallinen kokonaistarkastelu alueen toiminnallisuuden parantamiseksi ja siihen asukkaatkin pääsevät osallisiksi. Näin haluamme luoda olosuhteita keskeisellä sijainnilla nykyisten ja tulevien kuntalaisten ja yritysten osallistua kunnan veto- ja elinvoiman kasvattamiseen.


Ritva Asula-Myllynen

Elinympäristöjohtaja
Hämeenkyrön kunta

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 21.5.2024 09:00 Tilaajille

Kyröskoskelle hamutaan uusia asukkaita Ranta-Niskalan kaavalla – Toteutuessaan asukkaita voi tulla jopa 50 lisää

HÄMEENKYRÖ 3.5.2024 12:00 Tilaajille

Hämeenkyrö sai seitsemän vuoden kaavaprosessin maaliin – ”On löydetty jopa elylle kelpaavia ratkaisuja”

HÄMEENKYRÖ 26.4.2024 09:00 Tilaajille

Hämeenkyrön sivuosien kaavalle hallituksen hyväksyntä – Ehdotuksesta 63 kannanottoa

VILJAKKALA 12.3.2024 07:00 Tilaajille

Viljakkalassa on tekeillä useampikin kaavapäivitys – ”Aluehan on todella kaunis”

HÄMEENKYRÖ 23.2.2024 09:00 Tilaajille

Hämeenkyröön saatiin kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma – ”Monesti hyvätkin ohjelmat jäävät vain suunnitelmiksi”