MIELIPIDE 29.6.2023 15:00

Lukijalta: Ei laivaliikennettä Hämeenkyröön? – ”Kunnan viranhaltija torppasi matkustajalaivan saapumisen Hämeenkyröön”Kunnan viranhaltija torppasi matkustajalaivan saapumisen Hämeenkyröön. Jo monen vuoden ajan ryhmä laivaliikenteen kannattajia on etsinyt sopivaa laivaa jatkamaan M/S Purimon risteilyliikennettä. Sopivaa laivaa ei vaan ole Suomesta löytynyt. Nyt vihdoin olisi Kotkassa ollut näille vesille sopiva alus, mutta kunnan virkamiesten nihkeä suhtautuminen esti laivan oston.

Purimon satamapaikkana toimi vuosikymmenen ajan vanha paloasema joen varressa. Siihen rakennettiin aikanaan laituri laivaa varten ja jäteveden tyhjennysmahdollisuus. Lisäksi se toimi huoltopisteenä, johon varastoitiin juomat ja laivan muuta kalustoa. Se toimi myös astioiden pesupaikkana. Ihanteellinen toimipaikka laivaliikenteelle. Muuta vastaavaa näiltä vesiltä ei löydy.
Turistit ja paikalliset käyttivät laivaa ahkerasti tuoden jopa tuhansia matkailijoita Hämeenkyröön. He käyttivät paikallisia palveluita (Kehäkukka, ruokapalvelut, teatterit, oppaat, kuljetuspalvelut ynnä muut). Jopa työllisyyttäkin se olisi kausiluontoisesti tukenut (miehistövahvuus 2 henkilöä).
Mutta nyt! Käydessäni kysymässä mahdollisuutta käyttää entistä satamapaikkaa laivaliikenteen harjoittamiseen, se ei käynyt. Paikkaa on suunniteltu johonkin muuhun käyttöön, jota nyt ei vielä tiedetä. Sitä vasta suunnitellaan. Tässä olisi ollut jo vanha hyvin toimiva konsepti, johon olisi varmaan voinut kehitellä muutakin toimintaa, sillä kaikkia tiloja ei olisi tarvittu.
En voi oikein kuvitella millä suunnitelmalla siihen rantaan saadaan toiminta, joka tuo jopa tuhansia matkailijoita.
Meidän osaltamme suunnitelma ja laivakaupat on nyt sitten peruttu. Tuskin kukaan ulkopuolinen taho tänne laivaa tuo, ei se niin tuottoisaa kuitenkaan ole. Paikallisilla yrittäjillä ja kotiseuturakkaudella se olisi toiminut.
Näin meillä tuetaan matkailua ja yritteliäisyyttä! Surullisena ja pettyneenä koko hankeporukan puolesta toivon uusille ja rahakkaille entisen satama-alueen suunnitelmille menestystä.


Hankeporukan puolesta


Seppo Savolainen

entinen laivuri

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 3.5.2024 12:00 Tilaajille

Hämeenkyrö sai seitsemän vuoden kaavaprosessin maaliin – ”On löydetty jopa elylle kelpaavia ratkaisuja”

HÄMEENKYRÖ 26.4.2024 09:00 Tilaajille

Hämeenkyrön sivuosien kaavalle hallituksen hyväksyntä – Ehdotuksesta 63 kannanottoa

VILJAKKALA 12.3.2024 07:00 Tilaajille

Viljakkalassa on tekeillä useampikin kaavapäivitys – ”Aluehan on todella kaunis”

HÄMEENKYRÖ 20.2.2024 09:00 Tilaajille

Neidonniityn asemakaava sai valtuuston hyväksynnän – ”Olemme saaneet palautetta, että Sasissa pitäisi olla muutakin kuin omakotitaloja”

HÄMEENKYRÖ 7.2.2024 11:00 Tilaajille

Neidonniityn kaavalta puuttuu enää valtuuston sinetti – Kaava tuo uusia tontteja Sasiin