MIELIPIDE 15.11.2022 15:00

Lukijalta: Tuulivoiman takia toivon muuttaneeni muualle – ”Valitettavasti näyttää siltä, että osa valtuutetuista viittaa kintaalla kuntalaisen hätään”


Muutin neljä vuotta sitten Tampereelta Tevaniemeen. Olen viihtynyt hyvin ja halunnut rakentaa kotini ja elämäni tänne maaseudun kauniisiin maisemiin ja hiljaiseen luonnon rauhaan. Tänään toivon, että olisin päätynyt muualle. Vaikka siihen taloon jonka sijaintia vertasin kartalla moottoritiehen, mutta pelkäsin äänen kuuluvan häiritsevänä. En päätynyt sinne, päädyin Ikaalisiin ja Tevaniemeen, jossa naapuriini suunnitellaan nyt yhdeksää lähes kolmesataa metriä korkeaa tuulivoimalaa.

Maanantaina 7. marraskuuta olin kaupunginvaltuustossa ilmaisemassa vastustustani nyt suunniteltavaan tuulivoimalaan. Osa valtuutetuista puheissaan vaikutti kuuntelevan meitä, kun kerroimme pelkäävämme myllyjen vaikutusta omaan elinympäristöömme, Ikaalisten maaseudun tulevaisuuden vetovoimaan ja pitovoimaan. Siitä kiitos heille. Valitettavasti näyttää siltä, että osa valtuutetuista viittaa kintaalla kuntalaisen hätään.
Yhä koen, että minulla on oikeus mielipiteeseen asiasta, joka koskettaa suoraan omaisuuttani ja kotirauhaani, ja minulla on oikeus se ilmaista. Toivon, että myös muut myllyjä vastustavat uskaltavat vielä käyttää vaikutustaan ja ilmaista mielipidettään.
Ehkä Ikaalisten pitäisi mainoslauseissaan asuinalueena mainita, jos yksittäisen kunnassa asuvan ja työskentelevän asukkaan mielipiteellä ei ole päätöksessä painoarvoa. Meitä yksittäisiä oli kokouksessa paikalla kuitenkin puolensataa.


Maija Ahonen

Tevaniemi

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 30.11.2022 13:00 Tilaajille

Tevaniemen tuulivoima-alueelle tulee rakennuskielto – päätös syntyi äänestyksellä

IKAALINEN 25.11.2022 08:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Tevaniemen tuulivoimahankkeen yva-selostus riittävä jatkosuunnitteluun

IKAALINEN 24.11.2022 08:00 Tilaajille

Tuleeko Tevaniemen tuulivoimalle kaavoitettavalle alueelle rakennuskielto? Valtuusto päättää asiasta maanantaina

MIELIPIDE 23.11.2022 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Tuulimyllykeskustelua seurasi huulimyllytys – ”Ikaalisten mittakaavassa 50 hengen lähetystö on iso”

MIELIPIDE 23.11.2022 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Ikaalilaista päätöksentekoa – ”Miten niin tuulivoimahankkeista on jo päätetty?”