MIELIPIDE 15.11.2022 15:00

Lukijalta: Tuulivoiman takia toivon muuttaneeni muualle – ”Valitettavasti näyttää siltä, että osa valtuutetuista viittaa kintaalla kuntalaisen hätään”


Muutin neljä vuotta sitten Tampereelta Tevaniemeen. Olen viihtynyt hyvin ja halunnut rakentaa kotini ja elämäni tänne maaseudun kauniisiin maisemiin ja hiljaiseen luonnon rauhaan. Tänään toivon, että olisin päätynyt muualle. Vaikka siihen taloon jonka sijaintia vertasin kartalla moottoritiehen, mutta pelkäsin äänen kuuluvan häiritsevänä. En päätynyt sinne, päädyin Ikaalisiin ja Tevaniemeen, jossa naapuriini suunnitellaan nyt yhdeksää lähes kolmesataa metriä korkeaa tuulivoimalaa.

Maanantaina 7. marraskuuta olin kaupunginvaltuustossa ilmaisemassa vastustustani nyt suunniteltavaan tuulivoimalaan. Osa valtuutetuista puheissaan vaikutti kuuntelevan meitä, kun kerroimme pelkäävämme myllyjen vaikutusta omaan elinympäristöömme, Ikaalisten maaseudun tulevaisuuden vetovoimaan ja pitovoimaan. Siitä kiitos heille. Valitettavasti näyttää siltä, että osa valtuutetuista viittaa kintaalla kuntalaisen hätään.
Yhä koen, että minulla on oikeus mielipiteeseen asiasta, joka koskettaa suoraan omaisuuttani ja kotirauhaani, ja minulla on oikeus se ilmaista. Toivon, että myös muut myllyjä vastustavat uskaltavat vielä käyttää vaikutustaan ja ilmaista mielipidettään.
Ehkä Ikaalisten pitäisi mainoslauseissaan asuinalueena mainita, jos yksittäisen kunnassa asuvan ja työskentelevän asukkaan mielipiteellä ei ole päätöksessä painoarvoa. Meitä yksittäisiä oli kokouksessa paikalla kuitenkin puolensataa.


Maija Ahonen

Tevaniemi

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 10.6.2024 09:00 Tilaajille

Lukijalta: Metsähallituksen harharetki – ”En ole ikinä nähnyt yhdellä karttalehdellä noin paljon ojitettuja soita”

MIELIPIDE 1.6.2024 21:00 Tilaajille

Lukijalta: Mitä sinulle tapahtui, Ikaalinen? – ”Kansainväliset sijoitusyhtiöt ovat kuulleet Ikaalisten kirkkaan kutsuäänen”

IKAALINEN 14.5.2024 09:00 Tilaajille

Valtuustoaloite vaatii: Horhalanperän tuulivoima-alueen kaavoitusta ei saa hyväksyä

IKAALINEN 10.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunginhallitus maakuntakaavasta: Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

IKAALINEN 3.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Maakuntakaavassa Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi