MIELIPIDE 7.10.2021 07:30

Lukijalta: Tevaniemen tuulivoimalahanke on kannatettava, mikäli vaikutukset eivät poikkea merkittävästi jo esitetyistä vaikutuksista – ”Hanke kasvattaa kiinteistöverotuloja noin 4,5 miljoonaa euroa ja lisäksi huomattavan summan muita tuloja kaupungille”

Tevaniemen Tuuli Oy järjesti 28.9.2021 Tevaniemen Maamiesseurantalolla tuulivoimahankkeeseen liittyvän keskusteluillan. Keskusteluilta oli osa ympäristön vaikutusten arviointia(YVA), joka vaaditaan tämän kokoisille hankkeille.
Tuulivoimahankkeen konsultin, Sitowise Oy:n edustajat kertoivat kokemuksista vastaavista hankkeista sekä selvityksistä, joita on tehty ja joita tullaan tekemään. Sitowise Oy:n esittämien tietojen perusteella tuulivoimahankkeen vaikutukset ympäristöön, esimerkiksi melu, jäävät alle ohjearvojen, eikä tärinää tai muutoksia pohjavedessä ole havaittu. Tilaisuudessa kirjattiin muistiin myös läsnäolijoiden huolenaiheet ja lisäselvityspyynnöt, joita voi lähettää 22.10.2021 saakka ely-keskukseen. Myös keväällä 2022, kun ympäristövaikutusten arviointiselostukset ovat valmiina, voidaan antaa mielipiteitä ja lausuntoja.
Tuulivoimahanke mahdollistaa energiaintensiivisen teollisuuden sijoittumisen Ikaalisiin. Hanke kasvattaa kiinteistöverotuloja noin 4,5 miljoonaa euroa ja lisäksi huomattavan summan muita tuloja kaupungille ensimmäisen kymmenen toimintavuoden aikana.
Pidämme tärkeänä, että sähkönsiirto tapahtuu maakaapelin avulla yhteisymmärryksessä maanomistajien kanssa. Lisäksi Tevaniemen tuulivoimalahanke varmistaa alueen tiestön hyvän ylläpidon yli 25 vuoden ajan.
Viimeistään ensi kesänä valmistuva, ympäristön vaikutusten arviointi antaa vasta lopullisen kuvan tuulivoimahankkeesta. Mikäli ympäristöön kohdistuvat vaikutukset eivät muutu merkittävästi jo esitettyihin, Ikaalisten Keskustan valtuustoryhmä ja keskustan ympäristölautakunnan jäsenet puoltavat tuulivoiman rakentamista Tevaniemeen.

Ilmo Kalli
Pekka Hakala
Marjo Heikkilä
Liisa Heinola-Lehtokorpi
Mika Hirvijoki
Mika Isohannu
Hanna Mattila
Esko Tapiainen
Matti
Äijö

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 14.5.2024 09:00 Tilaajille

Valtuustoaloite vaatii: Horhalanperän tuulivoima-alueen kaavoitusta ei saa hyväksyä

IKAALINEN 10.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunginhallitus maakuntakaavasta: Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

IKAALINEN 3.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Maakuntakaavassa Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

Mielipiteet 2.5.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Tuulivoimalahanke pilaa kansallismaiseman – ”Nuo mahdollisesti rakennettavat tornit tulevat olemaan järkyttävän korkeita”

IKAALINEN 26.4.2024 15:00 Tilaajille

Kangaslammin energia-alueen kaavan laadinta käynnistyy – Ikaalisten kaupunginhallitus hyväksyi asian äänin 7–2