MIELIPIDE 22.3.2023 11:00

Lukijalta: Onko ruokahuollon siirto tehty järjellä? – ”Joskus valitettavasti toistaiseksi tarkoittaa pysyvää”



Uutinen terveyskeskuksen ruokahuollon siirrosta kokonaisuudessaan Tampereen Voimian alaisuuteen (UutisOiva 1.3.) laittaa miettimään, onko ollut oikea henkilö tekemässä sopimusta. Uutisesta saa sellaisen kuvan, että asiat ovat jääneet puolitiehen neuvotteluissa, josta johtunee puutteellinen informaatio henkilökunnalle.

Autot tuovat viisi kertaa päivässä elintarvikkeita keittiölle ja koulutetut, ammattitaitoiset kokit purkavat ne ja tekevät lisäksi erilaisia tuotteiden kirjauksia päivittäin. Kokin koulutus ja ammattitaito menee hukkaan – ja miten huomioitu hiilijalanjälki? Ei ehkä innosta opiskelemaan kokin uraa.
Terveyskeskuksen uuden keittiön valmistuessa otettiin käyttöön uusi tuotantoprosessi cook and chill, eli kypsennys ja jäähdytys ennen pakkaamista. Hankittiin ajanmukaiset laitteet sekä kotiateria-annoksiin oma jäähdytetty yksikkö pakkauskoneineen, jossa jäähdytetty ruoka annospakattiin. Myös tuoresalaatti kuului annoksiin.
Nyt ajetaan Koukkuniemen keittiöltä pari kertaa viikossa kotiateria-annokset asiakkaille – hiilijalanjälki !?
Mielestäni turhaa oli eriyttää noin 50 kotiateriaa Koukkuniemeen, kun ne olisi voitu terveyskeskuksen keittiöllä valmistaa edelleen. Neuvottelukysymys.
Pirkanmaan Voimialla on pitkä kokemus ja näkemystä ruokatuotannosta, ja kestää aikansa kunnes se sopeutetaan käytännössä pieniin kuntiin. Kirjoituksessa luvattiin kehitellä kuljetuksia yhdistävä toimintamalli, eli näin mennään toistaiseksi. Toivottavasti lupaus konkretisoituu. Joskus valitettavasti toistaiseksi tarkoittaa pysyvää. Pääasia on kuitenkin tuottaa päivittäin maukas, ravitseva annos asiakkaalle tai potilaalle.
Tulevaisuudesta ei tiedä tällä hetkellä kukaan. Voihan olla, että jossain vaiheessa palataan takaisin omiin itsenäisiin valmistuskeittiöihin, mene ja tiedä!


Paula-Riitta Mäkinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

PÄÄKIRJOITUS 14.2.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Hallinnolle pieni asia voi olla asiakkaalle iso – Eikö ruuan tehtävä ole paitsi ravita, myös tuottaa iloa?