Mielipiteet 3.2.2022 14:00

Lukijalta: Mitä ihmettä Ikaalisten kaupungin tuulivoimaa puoltavat päättäjät ajattelevat? – ”Mihin katosi Tevaniemen hanketta koskeva adressi?”

Olen surullisena seurannut tuulivoimalahankkeiden ympärillä vellovia keskusteluita ja kaupungin päättäjien toimia. Miten meidän asukkaiden hätää ei kuulla tässä asiassa ja haittoja vain väheksytään? Mihin katosi Tevaniemen hanketta koskeva 290 henkilön allekirjoittama adressi?
Asukkaat ovat pyytäneet kaupungilta avointa tiedotustilaisuutta, jossa voisi keskustella aiheesta myös haittojen osalta sekä halunneet lisätietoja voimaloiden vaikutuksista saamatta mitään kunnollisia vastauksia. Kerran tilaisuus jo luvattiin, mutta nyt muka kukaan ei tiedä siitä mitään.
On selvää, että tällaiset teollisuusluokan jättivoimalat aiheuttavat haittoja ympäristönsä asukkaille monin eri tavoin, kun jo huomattavasti pienemmätkin voimalat ovat tuoneet niitä. Vaikutusalueet ulottuvat heittämällä Ikaalisten ja Parkanon keskustaankin. Nämä upeat perinnemaisemat tuhoutuvat myös ikuisiksi ajoiksi.
Kaikki tämä vain kiinteistöverojen vuoksi, jotka eivät millään tavalla riitä kattamaan niitä kustannuksia ja tulonmenetyksiä, joita nämä hankkeet tuovat tullessaan. Kuinka moni pystyy enää asumaan kodissaan ja alueen maatilojen toiminta voi myös loppua lyhyeen!? Miten nämä asukkaiden lähdöstä aiheutuvat veromenetykset ja ostovoiman katoaminen paikallisyrityksiltä huomioidaan? Uusia asukkaita tuskin tulee tilalle. Moni jo miettii muuttoaan ja niin itsekin.
Kiinteistöjen ja tonttien arvot yleensä putoavat selkeästi, jos niitä saa edes myytyä meluavan voimala-alueen vierestä? Entä jos elintärkeät pohjavesialueemme pilaantuvat – mistä vesi?? Kylpylä tulee todennäköisesti menettämään myös asiakkaitaan. Miten kaupunki korvaa nämä menetykset asukkaille ja yrityksille? Kuka ylipäätään kantaa tästä vastuun??? Siihen ei ole kukaan osannut vielä vastata. Onko haittoihin edes varauduttu mitenkään? Nyt ollaan tekemässä todella isoja päätöksiä hyvin puutteellisin tiedoin, vaikka ollaan aivan tuntemattoman edessä.
Pitäisiköhän vähän himmailla? Kuntastrategia lupasi yhtä ja toista hyvää, mutta jotka lopulta näiden tuulivoimahankkeiden toteutuessa eliminoidaan ja asukkaat uhrataan kylmästi!
Olemme tehneet kuntalaisaloitteen, jolla halutaan saada voimaloihin nähden kunnon suojavyöhykkeet kaikkiin vakituisiin että loma-asuntoihin sekä eläinsuojiin ja pohjavesialueisiin. Ympäristölupa on myös perusvaatimus näille jättikokoisille voimaloille.

Jaana Vuorenpää

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

VILJAKKALA 6.5.2024 19:00 Tilaajille

Karhelaiset puolustavat seurakuntakotiaan yli 200 nimen adressilla – "Toiminta halutaan säilyttää, mutta tilat ollaan viemässä. Mitä järkeä tässä on?"

IKAALINEN 3.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Maakuntakaavassa Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

Mielipiteet 2.5.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Tuulivoimalahanke pilaa kansallismaiseman – ”Nuo mahdollisesti rakennettavat tornit tulevat olemaan järkyttävän korkeita”

IKAALINEN 26.4.2024 15:00 Tilaajille

Kangaslammin energia-alueen kaavan laadinta käynnistyy – Ikaalisten kaupunginhallitus hyväksyi asian äänin 7–2

LUKIJALTA 24.4.2024 13:30 Tilaajille

Lukijalta: Päätöksenteon suppeus vaikuttaa yksilön perusoikeuksiin – Maantieteellisesti pienelle alueelle on suunnitelmissa rakentaa noin 160 tuulivoimalaa