MIELIPIDE 3.5.2022 19:00

Lukijalta: Merkitsevätkö luontoarvot ja maisema meille mitään? – ”Onko tämä se sukupolvi, joka haluaa ottaa tuleviltakin sukupolvilta?”En suinkaan vastusta tuulivoiman hankkimista ja käyttöä, mutta se ei saa viedä meiltä kalleimpia luontoarvojamme. Jos esimerkiksi Vatulaan rakennetaan 15 maailman korkeimpia voimaloita, 350 metriä korkeita, samalla raiskataan Länsi-Suomen upein harjuilta avautuva maisema, metsien rannaton erämaa.

Harjualue, joka kuuluu valtakunnalliseen harjujen suojeluohjelmaan ja joka on tärkeä vedenottoalue sekä erittäin suosittu virkistys- ja retkeilyalue, menettää täysin merkityksensä. Vatulan-Ulvaanharjun alue on ainutlaatuinen, korvaamaton kansallisomaisuus, kruununjalokivi. Jos se raiskataan, se on iäksi menetetty.
Jos harjun alapuolelle rakennetaan 15 tuulimyllyä, noin kaksi kertaa Näsinneulaa korkeampia, ne joudutaan perustamaan hyvinkin laajalle alueelle ja syvälle, jotta niin korkeat myllyt eivät kaadu siipien lujasti pyöriessä. Sinne joudutaan rakentamaan myös tiet huoltoa varten jokaiselle myllylle, samoin kuin virtajohdot maaperään. Maisema joka suunnasta katsottuna menetetään täydellisesti.
Onko tämä se sukupolvi, joka haluaa ottaa tuleviltakin sukupolvilta? Jos tunnet liikahduksen sydämessäsi ja jos sinulla on aitoa kotiseudun rakkautta, toimi asian hyväksi. Olen puhunut asiasta monen ikaalilaisen ja kesämökkiläisen kanssa, ja he ovat ovat samaa mieltä kanssani.


Tuula Eränen

vuosikymmeniä alueella ihaillen vaeltanut

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 14.5.2024 09:00 Tilaajille

Valtuustoaloite vaatii: Horhalanperän tuulivoima-alueen kaavoitusta ei saa hyväksyä

IKAALINEN 10.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunginhallitus maakuntakaavasta: Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

IKAALINEN 3.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Maakuntakaavassa Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

IKAALINEN 3.5.2024 09:00 Tilaajille

Suurin riski Ikaalisten pohjavesille on liikenne – Ikaalisissa päivitetään pohjavesien suojelusuunnitelmaa

Mielipiteet 2.5.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Tuulivoimalahanke pilaa kansallismaiseman – ”Nuo mahdollisesti rakennettavat tornit tulevat olemaan järkyttävän korkeita”