MIELIPIDE 30.12.2022 13:00

Lukijalta: Lupaus yrittäjäystävällisyydestä Ikaalisissa – ”Itselläni on karvaita kokemuksia Ikaalisten kaupungin yrittäjäystävällisyydestä”Valoa tunnelin päässä. Uutis-Oivassa (21.12.) oli kirjoitus: Ikaalinen allekirjoittaa yrittäjälupauksen edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä.

Haluan ottaa puheeksi Ikaalisten kaupungin ei-yrittäjäystävällisyyden ja sisäänpäin lämpiävyyden, jonka kohteeksi jouduin hakiessani luvanvaraista yritystä Ikaalisiin 1984.
Olin Aamulehden järjestämässä vaalipaneelitilaisuudessa Ikaalisten Omalla tuvalla 29.3.2017, jossa paneelikeskustelijat lupasivat tehdä Ikaalisista Pirkanmaan yrittelijäystävällisimmän kunnan, kannatin ajatusta. Haluan puhua asiasta, kuinka minut otettiin vastaan kaupungin eri toimijoiden taholta Ikaalisiin 38 vuotta sitten.
Itselläni on karvaita kokemuksia Ikaalisten kaupungin yrittäjäystävällisyydestä, jota ei ollut ”hitustakaan”, kun olin itse perustamassa yritystä Ikaalisiin.
Pyysin suosituksia firmani pystyttämiseen joka oli luvanvaraista, yleensä sen pyynnöstäni sain. Kun olin kaupungin kansliassa hakemassa kaupungin suositusta kuulin seinän läpi, kun sieltä kaupungin johtohenkilö tuohtuneena soitti lääninhallitukseen: ”Eikö sitä asiaa ole vieläkään päätetty”. Lupaa ei olisi myönnetty ulkopaikkakuntalaiselle vaan sisäpiiriin. Valitusrumba korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka, johon osallistui jossain muodossa myös kaupungin johtohenkilöitä, jossa yritettiin ajaa sisäpiiriläistä kyseiseen toimeen, kuin käärmettä pyssyyn.
Uuden yrittäjän Ikaalisiin toivotti tervetulleeksi kukkatervehdysten muodossa ainoastaan Sastamalasta ,silloisesta Vammalasta, yrittäjien vakuutusyhtiö ja yksi paikallinen kilpailija. Ikaalisten kaupunki, seurakunta eikä Ikaalisten yrittäjät noteeranneet yritykseni perustamista paikkakunnalle mitenkään. Tästä huolimatta liityin Ikaalisten yrittäjiin.
Minut otettiin hyvin vastaan asiakkaiden taholta, paras konsultti on tyytyväiset asiakkaat.
Vaimoni sai kyllä heti töitä ja oli paljon myös mukana yritykseni toiminnassa. Myöhemmin hän toimi oman yrityksen parissa.
Havaintoja yrittämisestä on kertynyt roppakaupalla, kaikesta muustakin on myös valitettu, jopa yrityksen nimestä.
Nyt eletään vuotta 2022 ja toivottavasti on ääni kellossa muuttunut ja uudet yrittäjät ovat tervetulleita Ikaalisten kaupunkiin yrittäjäksi, eikä nurkkakuntaisuutta ja sisäänpäinlämpiävyyttä esiinny.
Mikroyritteliäisyys on kuntapolitiikan yksi osa-alue se kunniaan. Mielestäni yhden yrittäjän työllistävä vaikutus ulottuu laajalle, muun muassa mainosten muodossa, kirjanpitotoimistoihin, kauppoihin, auto- ja kumikorjaamoihin ynnä muualle.
Olemmehan kaikki samassa veneessä, jota pitäisi soutaa samaan suuntaan.

Eläkkeellä oleva entinen yksityisyrittäjä

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 19.2.2024 09:00 Tilaajille

Kaupunginhallitukselta esitys: Ikaalisiin perustetaan neljä työvoimaviranomaisen virkaa

IKAALINEN 18.2.2024 10:00 Tilaajille

Ikaalinen ei lähde tässä vaiheessa mukaan geopark-verkostoon

IKAALINEN 16.2.2024 07:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunki kirjasi 165 600 euron luottotappiot – Suurin osa saatavista koostuu terveydenhoitomaksuista

HÄMEENKYRÖ 15.2.2024 11:00 Tilaajille

Ripsillä voi avata katsetta ja helpottaa arkea – Ystävykset muuttivat vahingossa yrittäjiksi samaan taloon

IKAALINEN 12.2.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupungin uusi viestintä- ja kulttuurikoordinaattori Eila Mäntyjärvi: ”Viestinnässä on aina parantamisen varaa”