IKAALINEN 16.5.2024 17:00

Näitä ikaalislaiset äänestivät: 20 000 euroa käytetään uimarantoihin, jalkapalloon, Kolmipuistoon ja Vestivaaleihin

Nina YlinenIkaalisten osallistavan budjetoinnin äänestys on nyt selvinnyt. Kaupunkilaisten päätettävänä oli 20 000 euron potti, joka jaetaan nyt neljän ehdotuksen kesken.

Eniten ääniä sai juniorijalkapallon olosuhteiden kehittäminen. Ehdotuksen hintalappu on 4 400 euroa, ja sillä hankitaan Urheilukentälle alle 10-vuotiaiden käyttöön tarkoitetut jalkapallomaalit vanhojen, käyttöikänsä lopussa olevien tilalle. Uusille maaleille jätettiin 69 ääntä.

Toiseksi eniten äänestettiin yleisten uimarantojen ehostusta. Tähän ehdotukseen käytetään 5 000 euroa. Ikaalisten kolmea yleistä uimarantaa on nyt tarkoitus siistiä, kunnostaa niiden rakenteita ja mahdollisesti hankkia virkistyskäyttöä tukevia rakenteita, kuten piknikpöytiä. Ehdotus koskee Kasinon, Toivolansaaren leirintäalueen ja Vahon uimarantoja. Uimarantoja tuki 64 ääntä.

Kolmanneksi eniten ääniä, 53 kappaletta, sai Vatulanharjun Vestivaalit. Ehdotuksen kustannusarvio on 2 650 euroa. Luonnonmaisemissa Vatulanharjun alueella elo-syyskuussa järjestettävä tapahtuma tulee sisältämään historiallisia runoja ja tarinoita, luontoon tutustumista ja ulkopelejä. Raha menee pääasiassa ruokatarjoiluihin, opasteisiin ja markkinointiin ja Åfeltin hevoset ja kärryt, joiden kyytiin osallistujat pääsisivät ilmaiseksi. Tapahtuma järjestetään muutoin pääasiassa talkootyönä.

Neljänneksi eniten ääniä sai Ikaalisten keskeisimmällä paikalla sijaitsevan leikkipuiston, Kolmipuiston, aitaaminen. Ehdotus sai 48 ääntä. Tarkoituksena on luoda puistosta turvallisempi tila perheille. Aitaamisen kustannusarvio on noin 9 000 euroa.

Ääniä hylättiin 90

Yhteensä ääniä jätettiin 446 kappaletta, joista hylättiin jopa 90. Hylkäämisiä tehtiin muun muassa siksi, että äänestäjä ei ollut ikaalislainen, äänestäjä oli äänestänyt useampaa ehdotusta tai äänestäjä ei ollut jättänyt koko nimeään.


Ikaalisten kaupungin tiedotteen mukaan neljän kärki oli sama hylättyjen äänien kanssa tai ilman niitä.

Osallistuvassa budjetoinnissa ikaalislaiset voivat päättää itse, mihin kaupunki käyttää 20 000 euroa. Ideoita tuli 17 kappaletta, joista äänestyksessä oli 15 ideaa. Äänestäminen päättyi 6. toukokuuta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 6.6.2024 15:00 Tilaajille

Apassien Naiset selvisivät voittoon Turussa – Loistavia pystysyöttöjä ja läpiajoja

MIELIPIDE 1.6.2024 21:00 Tilaajille

Lukijalta: Mitä sinulle tapahtui, Ikaalinen? – ”Kansainväliset sijoitusyhtiöt ovat kuulleet Ikaalisten kirkkaan kutsuäänen”

MIELIPIDE 31.5.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Palveluverkkoselvityksestä ja Luhalahden kuulemistilaisuudesta – ”Tuntuu, että Luhalahden koulun sulkeminen on joillekin elämää suurempi tekijä”

MIELIPIDE 21.5.2024 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Kaikki kunnan jäsenet huomioitava tasavertaisesti osallistavan budjetoinnin ääntenlaskussa – ”Mökkiasukkaat ovat kunnan jäseniä”

HÄMEENKYRÖ 16.5.2024 16:18 Tilaajille

Apassien naisille kunnon mittari: Pääsarjan Åland United saapuu Hämeenkyröön kesäkuussa