MIELIPIDE 18.8.2023 13:00

Lukijalta: Lapset tarvitsevat turvallisen koulutien – ”Risut valtaavat aina vain suuremman osan tiestä”Koulut alkoivat taas ja osa Heinijärven koululaista joutuu kulkemaan koululle Trossitietä. Kaikki Laitilan, Kierikkalan ja Vanajan koululaiset, jotka eivät ole oikeutettuja koulukuljetuksiin, kulkevat jalan tai pyörällä tietä. Trossitie on kapea, tiellä ei ole jalka- tai pyörätietä, valoja ei ole kuin muutama koulun kohdalla ja noin kilometriä ennen koulua on mutka ja mäki, missä puut ja puskat kasvavat ihan tielle. Tämä kohta on erityisen vaarallinen, sillä tiellä kulkee paljon liikennettä, niin erilaisia koulukuljetuksia, tavallista henkilöautoliikennettä kuin isoja maatalouskoneitakin ympäri vuoden. Lisäksi nopeudet ovat ajoittain kovia.

Olen laittanut palautetta tielle tulevista oksista ja risuista Väyläviraston palautelinjalle jo useamman kerran, mutta mitään ei tapahdu. Risut valtaavat aina vain suuremman alan tiestä. Aikuisenakin on ajoittain turvatonta liikkua kyseisellä tiellä, mutta mitä se onkaan lapsille? Koululaisten keskittyminen saattaa olla jossain ihan muualla kuin liikenteessä: kännykässä, pyörällä pelleilyssä tai vaikka vain hyväntahtoisessa toistensa tönimisessä.
Eikö kunta voi tehdä asialle jotain tai ainakin yrittää vaikuttaa tien hoitajaan, että pahimmat vaaran paikat korjattaisiin? Kunta on kuitenkin vastuussa koululaisista myös koulumatkalla. Täytyykö aina sattua ensin jotain, että asioihin puututaan?


Meidän ja muiden koululaisten puolesta

Paula Ylivakeri

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 3.10.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Oppiminen ennen terveyttä? – ”Kaikkien oppilaiden terveyttä ei oteta huomioon”, kirjoittaa kahdeksasluokkalainen

HÄMEENKYRÖ 27.9.2023 16:53 Tilaajille

Liikennevälinepalo haittaa kolmostien liikennettä Hanhijärven kohdalla

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 27.9.2023 11:30 Tilaajille

Kouluterveyskysely paljastaa: Kouluruoka maistuu Jämijärvellä, netti stressaa Ikaalisissa

MIELIPIDE 26.9.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Haluanko uimaan vai matematiikan tunnille? – ”Toivoisin, että oppilaita kuunneltaisiin tässä asiassa enemmän”

MIELIPIDE 25.9.2023 08:00 Tilaajille

Lukijalta: Älä eristä itseäsi kirjojen maailmasta – ”Kirjat ovat täydellinen tapa nähdä maailma lukuisista eri näkökulmista”