MIELIPIDE 18.8.2023 13:00

Lukijalta: Lapset tarvitsevat turvallisen koulutien – ”Risut valtaavat aina vain suuremman osan tiestä”Koulut alkoivat taas ja osa Heinijärven koululaista joutuu kulkemaan koululle Trossitietä. Kaikki Laitilan, Kierikkalan ja Vanajan koululaiset, jotka eivät ole oikeutettuja koulukuljetuksiin, kulkevat jalan tai pyörällä tietä. Trossitie on kapea, tiellä ei ole jalka- tai pyörätietä, valoja ei ole kuin muutama koulun kohdalla ja noin kilometriä ennen koulua on mutka ja mäki, missä puut ja puskat kasvavat ihan tielle. Tämä kohta on erityisen vaarallinen, sillä tiellä kulkee paljon liikennettä, niin erilaisia koulukuljetuksia, tavallista henkilöautoliikennettä kuin isoja maatalouskoneitakin ympäri vuoden. Lisäksi nopeudet ovat ajoittain kovia.

Olen laittanut palautetta tielle tulevista oksista ja risuista Väyläviraston palautelinjalle jo useamman kerran, mutta mitään ei tapahdu. Risut valtaavat aina vain suuremman alan tiestä. Aikuisenakin on ajoittain turvatonta liikkua kyseisellä tiellä, mutta mitä se onkaan lapsille? Koululaisten keskittyminen saattaa olla jossain ihan muualla kuin liikenteessä: kännykässä, pyörällä pelleilyssä tai vaikka vain hyväntahtoisessa toistensa tönimisessä.
Eikö kunta voi tehdä asialle jotain tai ainakin yrittää vaikuttaa tien hoitajaan, että pahimmat vaaran paikat korjattaisiin? Kunta on kuitenkin vastuussa koululaisista myös koulumatkalla. Täytyykö aina sattua ensin jotain, että asioihin puututaan?


Meidän ja muiden koululaisten puolesta

Paula Ylivakeri

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 22.5.2024 10:20 Tilaajille

“Opin että pärjään maailmassa” – Nuorisovaihto avasi ikkunan Eurooppaan ja omiin vahvuuksiin.

HÄMEENKYRÖ 20.5.2024 12:00 Tilaajille

Käräjäoikeus: 16-vuotias pahoinpideltiin pihalla kuristamalla ja potkulla hampaisiin – Tuomiot aikuiselle ja alaikäiselle

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 16.5.2024 07:00 Tilaajille

Kolmostietä päällystetään kahden puolen Hämeenkyröä – Ylöjärvi-Rokkakoski -osuus saa uutta pintaa jo toukokuussa

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 8.5.2024 11:00 Tilaajille

Napakat mielipiteet 8.5.2024 – ”Eikö valtiovalta voi millään hillitä näiden sähköyhtiöiden mielivaltaista toimintaa?”