Lukijat 31.12.2021 14:00

Lukijalta: Kukaan ei voi hyvin jos ympärillä voidaan pahoin


Kristilliseen ihmiskäsitykseen kuuluu yhtäläinen ja luovuttamaton ihmisarvo. Kristinuskon mukaan jokainen ihminen on Jumalan luoma ja arvokas riippumatta hänen ominaisuuksistaan tai saavutuksistaan.

Se miten kohtelemme heikossa asemassa olevia kertoo paljon arvomaailmastamme. Sen lisäksi, että otamme vastuun omasta elämästämme, meidän tulee kantaa heitä, jotka syystä tai toisesta eivät itse kykene huolehtimaan itsestään. Jonain päivänä voimme itsekin olla avuntarvitsijoita.


Julkisen sektorin resurssit niukkenevat samalla kun palveluntarpeet kasvavat. Selvitäkseen tehtävästä se tarvitsee kumppanikseen sekä yksityisiä palveluntuottajia ja kolmannen sektorin toimijoita.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ei pitäisi tarkastella pelkästään liiketaloudellisin perustein. On näyttöä siitä, että eniten apua tarvitsevia pyritään työntämään kolmannen sektorin autettavaksi. Mutta eivät nekään kykene toimimaan ilman resursseja.

Kolmannella sektorilla on osaamista ja kokemusta, se kyllä selviäisi

tehtävästään, mikäli sitä tuettaisiin riittävästi.
Kolmannelle sektorille päätyy sellaisia, joista markkinat eivät ole kiinnostuneet, kuten mielenterveys- ja päihdeongelmaiset, asunnottomat, maahanmuuttajien integroiminen, pitkäaikaistyöttömien aktivointi sekä vähävaraiset ikääntyneet.


Tulevassa aluevaltuustossa on varmistettava kolmannen sektorin toiminnan edellytykset riittävillä resursseilla. Kunnat voivat myöntää tai vuokrata käyttämättömäksi jääviä sote-kiinteistöjä järjestöjen käyttöön.

Ja ennen kaikkea, kolmas sektori on otettava mukaan yhteistyöhön kehitettäessä tulevia sotepalveluja.


Kukaan ei voi hyvin, jos ympärillä voidaan pahoin.


Katja-Leena Klinga

Aluevaaliehdokas, KD
Ikaalisten KD:n paikallisosaston pj.
Kehitysvammaohjaaja /lähiesimies

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 12.3.2024 09:00 Tilaajille

Lukijalta: Pirhan ihmeelliset vaatimukset – ”Itse pitkään työelämässä olleena annan kokemukselle suurta arvoa”

MIELIPIDE 19.2.2023 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Järjen ääni ratkaisee – ”Luotatko yhä suomalaisuutemme perusarvoihin, jotka nousevat kristillisen uskon ytimestä?”

MIELIPIDE 29.12.2022 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Sallimmeko vapaan ajattelun? – ”Toivon, että Ikaalisissa saa säilyä avoin ilmapiiri”

HÄMEENKYRÖ 11.4.2022 15:00 Tilaajille

Vaikka moni asia on hyvin, parannettavaa on yhä – ”Hämeenkyrön Sanna Marin” eli Lotta Hamari työskentelee tutkijana konkreettisesti sen eteen, että kaikkialla saa hyvää hoitoa

KOLUMNI 3.3.2022 13:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Nyt mitataan teot kauniiden sanojen takana – ”Hieman kaksijakoisia ajatuksia synnyttää se että valitetaan kalliista energiasta ja samanaikaisesti heristellään sormea uudenlaisten, puhtaiden energialähteiden suuntaan ja maalaillaan paholaisen kuvia”