MIELIPIDE 12.10.2022 13:00

Lukijalta: Koulupäiviä pitäisi lyhentää – ”Se helpottaisi koulustressiä ja koulusta tulisi kivempaa, jos olisi vaihteeksi yhdeltä tai kahdelta päättyviä päiviä”

Tykkäisitkö, jos koulupäivät olisivat lyhyempiä? Entä oletko koskaan halunnut koulusta pois aikaisemmin?
Pitkät koulupäivät voivat haitata harrastuksia, esimerkiksi ei ehdi ajoissa harrastuksiin. Päivät voivat mennä myöhäisiksi eikä ehdi harjoitella esimerkiksi soittamista, kun pitää valmistautua seuraavaan koulupäivään ja mennä nukkumaan. Voi tulla paniikki, jos harrastus alkaa heti koulun jälkeen. Pitkät koulupäivät voivat myös aiheuttaa poissaoloja, koska oppilaat eivät jaksa tulla kouluun tai olla koulussa.
Minun mielestäni koulupäiviä pitäisi lyhentää, koska se helpottaisi koulustressiä ja koulusta tulisi kivempaa, jos olisi vaihteeksi yhdeltä tai kahdelta päättyviä päiviä. Jaksaisi myös tehdä läksyt paremmin, jos ei olisi pitkiä koulupäiviä. Opiskelijat lukisivat varmasti kokeisiinkin, kun jaksaisivat lyhyen päivän jälkeen.
Ymmärrän, jos joku joka tykkää olla koulussa ja haluaa, että koulupäivät pysyisivät pitkinä, mutta suurin osa varmasti haluaa päivät lyhyemmiksi.
Parannusehdotukseni on, että joitain päiviä laitettaisiin vähän lyhyemmiksi. Se saisi molemmat osapuolet tyytyväisiksi.
Koulupäiviä pitäisi siis lyhentää oppilaiden jaksamisen ja motivaation vuoksi.

Jemina Jokinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 8.8.2023 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Porukkaa kiusatun taakse – ”Jotain tarttis tehdä, jotain todella tärkeää, että kaikki nuoret saisivat aloittaa uuden kouluvuoden hyvillä mielin”

OIVASEUTU 4.8.2023 17:00 Tilaajille

Vielä riittää ekaluokkalaisia – ennuste Ikaalisten oppilasmäärästä on karua luettavaa

MIELIPIDE 4.5.2023 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Tosiasiat eivät katoa silmät sulkemalla – ”On todella tärkeää, minkälaisen arvomaailman ympäröimänä lapset ja nuoret kasvavat”

MIELIPIDE 12.4.2023 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Vastaus sukupuolen moninaisuudesta ahdistuneelle opettajalle – ”Kromosomit voivat olla muutakin kuin XX ja XY, eikä tämäkään ole fyysisesti välttämättä lainkaan havaittavissa”

HÄMEENKYRÖ 16.3.2023 10:00 Tilaajille

Epävarma talous ei rakennusalan opinnoissa näy – ”Nämä työt eivät aivan helposti karkaa ulkomaille”