MIELIPIDE 12.10.2022 13:00

Lukijalta: Koulupäiviä pitäisi lyhentää – ”Se helpottaisi koulustressiä ja koulusta tulisi kivempaa, jos olisi vaihteeksi yhdeltä tai kahdelta päättyviä päiviä”

Tykkäisitkö, jos koulupäivät olisivat lyhyempiä? Entä oletko koskaan halunnut koulusta pois aikaisemmin?
Pitkät koulupäivät voivat haitata harrastuksia, esimerkiksi ei ehdi ajoissa harrastuksiin. Päivät voivat mennä myöhäisiksi eikä ehdi harjoitella esimerkiksi soittamista, kun pitää valmistautua seuraavaan koulupäivään ja mennä nukkumaan. Voi tulla paniikki, jos harrastus alkaa heti koulun jälkeen. Pitkät koulupäivät voivat myös aiheuttaa poissaoloja, koska oppilaat eivät jaksa tulla kouluun tai olla koulussa.
Minun mielestäni koulupäiviä pitäisi lyhentää, koska se helpottaisi koulustressiä ja koulusta tulisi kivempaa, jos olisi vaihteeksi yhdeltä tai kahdelta päättyviä päiviä. Jaksaisi myös tehdä läksyt paremmin, jos ei olisi pitkiä koulupäiviä. Opiskelijat lukisivat varmasti kokeisiinkin, kun jaksaisivat lyhyen päivän jälkeen.
Ymmärrän, jos joku joka tykkää olla koulussa ja haluaa, että koulupäivät pysyisivät pitkinä, mutta suurin osa varmasti haluaa päivät lyhyemmiksi.
Parannusehdotukseni on, että joitain päiviä laitettaisiin vähän lyhyemmiksi. Se saisi molemmat osapuolet tyytyväisiksi.
Koulupäiviä pitäisi siis lyhentää oppilaiden jaksamisen ja motivaation vuoksi.

Jemina Jokinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

PÄÄKIRJOITUS 29.5.2024 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Perheet ja kustannukset puntarissa – ”Aamulähdöt ovat harvassa perheessä niin sujuvia, että niitä tarvitsisi mutkistaa”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

MIELIPIDE 10.4.2024 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Koulujen turvallisuutta voidaan lisätä – ”Evankeliumin esillä pitäminen on käynyt vaikeammaksi”

HÄMEENKYRÖ 28.2.2024 09:00 Tilaajille

Selkeitä ja omia valintoja – Lumi Uitto suuntaa Tampereelle IB-lukioon ja Verneri Toivonen Iisakkiin

MIELIPIDE 8.8.2023 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Porukkaa kiusatun taakse – ”Jotain tarttis tehdä, jotain todella tärkeää, että kaikki nuoret saisivat aloittaa uuden kouluvuoden hyvillä mielin”