MIELIPIDE 9.7.2023 15:00

Lukijalta: Ikaalisten valtuuston kokouksesta ja yläkoulun tilanteesta – ”Tämä ei ole hyväksyttävä tapa toimia”Nyt päätettävä hankesuunnitelma ja siihen sisältyvä kouluverkkoselvitys ovat tarpeellisia toimenpiteitä, ilman muuta. On hienoa, että valtuustoryhmät ovat näistä keskustelleet hyvässä hengessä. Samoin rakentavaa keskustelua on käyty koko yläkoulun tilanteesta ja tulevista syksyn opetusjärjestelyistä.

Vihreä valtuustoryhmä ei koe, että keskusteluissa sovitut toimenpiteet ovat riittäviä yläkoululaisten ja siellä toimivan henkilökunnan turvallisuuden tai esimerkiksi tietosuojan näkökulmista. Ei ole myöskään millään tavalla hyväksyttävää, että koululle tilataan jokaiselle luokka-asteelle yksi väistötila ja sinne sijoitetaan sairastuneet, altistuneet sekä eri tavoin valikoitu joukko oppilaita.
Suunnitelma siitä, että tulevat seiskaluokkalaiset aloittavat koulun normaalisti ja sitten mikäli he alkavat oireilla tehdään seiskaluokkalaisistakin yksi ryhmä väistötiloihin ja rikotaan juuri muodostuneet uudet luokat, on myös kestämätön ja vastoin ryhmämme arvoja.
Ollaan tilanteessa, jossa samalla myönnetään, että koulurakennuksessa ei ole kaikkien turvallista oleilla, mutta samaan aikaan annetaan osan jatkaa epäpuhtaissa ja turvattomissa oloissa. Tämä ei ole hyväksyttävä tapa toimia.
Meille esitettyjen laskelmien perusteella tilan tarve on 3 000 m2 ja kustannusarvio 972 000 euroa. Ottamalla itse yhteyttä väistötiloja tarjoavaan yritykseen saimme tilan tarpeeksi kahdeksalletoista (tarve on tietojen mukaan vain 17) opetusryhmälle 1 800 – 2 000 m2 ja kustannusarvio 600 000 euroa ja vielä siten, että mikäli väistötilaan ei tule kalliita muutoksia vakiojärjestelmiin, niin kustannusarviosta tullaan alaspäin.
Yläkoulurakennukseen tulee ilman muuta tehdä suunnitellut korjaustoimenpiteet ja tilalle pitää etsiä mahdollisia käyttökohteita tai myydä/vuokrata eteenpäin.
Päätös koko koulun siirtämiseksi väistötiloihin olisi tullut tehdä nyt. Kunnollisella selvityksellä ja tilojen sovittamisella Valkean Ruusun koulun ja lähistön kiinteistöjen kanssa väistötilojen tarve voi hyvinkin olla pienempi kuin koko 17 ryhmää.


Ikaalisten vihreä valtuustoryhmä

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 26.2.2024 09:00 Tilaajille

Paikalliset oppilaitokset kiinnostavat ikaalilaisia nuoria yhteishaussa – ”Haluan siitä ammatin, ja työllistyminen näyttää hyvältä”

MIELIPIDE 3.10.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Oppiminen ennen terveyttä? – ”Kaikkien oppilaiden terveyttä ei oteta huomioon”, kirjoittaa kahdeksasluokkalainen

IKAALINEN 8.8.2023 13:00 Tilaajille

Ikaalisten yhteiskoulun väistötilat eivät valmistu koulun alkuun, sisäilmaoireilusta kärsiville lapsille haetaan sopivaa tilapäistä ratkaisua

IKAALINEN 13.7.2023 08:00 Tilaajille

Ikaalisten yhteiskoulun väistötilat maksavat kuukaudessa 8 800 euroa – tilat vuokrataan kolmeksi vuodeksi

IKAALINEN 7.6.2023 18:00 Tilaajille

Miten Ikaalisten yhteiskoulun sisäilmaongelmaa lähdetään ratkomaan? – tästä pitäisi saada linjauksia juhannusviikolla