MIELIPIDE 9.5.2023 17:00

Lukijalta: Biovoimaa, tuulivoimaa, vaan ei vetovoimaa – ”Lannan kuljetus, varastointi ja itse prosessi aiheuttavat varmasti laajoja hajuhaittoja”UutisOivasta (3.5.) sain lukea, että Teiharjuun Ikaalisiin suunnitellaan nyt biokaasulaitosta. Ollaanko nyt aivan tosissaan, että haisevaa voimalaa suunnitellaan lähelle asutusta? Lannan kuljetus, varastointi ja itse prosessi aiheuttavat varmasti laajoja hajuhaittoja. Toki joku konsultti sanoo, että haitat jäävät ”vähäisiksi”. Suosittelen, että jokainen asiasta kiinnostunut googlettaa ”biokaasulaitos hajuhaitat”. On karua kertomaa.

Uskon, ettei Kilvakkalan alueella ole kovin montaa hankkeen tukijaa. Hajuhaitat leviäisivät taatusti myös kylpylään ja sopivalla tuulella Toivolansaaren leirintäalueelle asti.
Biokaasulaitoshanke suunnitteluasteellakin vähentää Kilvakkalan vetovoimaa asuinalueena. Tämä sekä laajat tuulivoimahankkeet eivät ainakaan lisää Ikaalisten vetovoimaa. Käsittääkseni tänne muuttavat tulevat alueen kauniin ja puhtaan luonnon vuoksi. Lisäksi tällaiset hankkeet varmasti lisäävät muuttotappiota.
Joitakin vuosia sitten Hämeenkyrössä järki voitti, kun sinne suunniteltiin jätteenpolttolaitosta, ja se hanke saatiin päätökseen asukkaiden eduksi. Toivottavasti tässä käy samoin.
Joten harkitkaa päättäjät nyt vielä. Hankehan on vasta alkutekijöissään, mutta siihen on puututtava ajoissa. Voimalan tullessa lupaan jättää Ikaalisten pölyt taakseni ja niin tekee kuulopuheiden mukaan muutama muukin perhe.


Asukkaat ensin

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 22.9.2023 14:45 Tilaajille

Tevaniemen tuulivoimakaavaa esitetään hyväksyttäväksi – kaavasta jätettiin paljon muistutuksia

MIELIPIDE 20.9.2023 16:00 Tilaajille

Vastaus mielipidekirjoitukseen: Kriteerit tuulivoimalle ovat samat – ”Esitetty lainaus vastauksestani on virheellinen”

IKAALINEN 14.9.2023 17:00 Tilaajille

Tevaniemen tuulivoima ensi viikolla ympäristölautakunnassa – Esityksenä kaavan eteneminen kohti hyväksymistä

IKAALINEN 14.9.2023 15:30 Tilaajille

Parkanon kaupunki hamuaa itselleen Ikaalisten kaupunkiin kuuluvaa Rukonevan noin 200 hehtaarin aluetta – Taustalla alueelle suunniteltujen tuulivoimaloiden ja aurinkovoimalan kaavoitus

MIELIPIDE 12.9.2023 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Luonto ei ole enää brändikelpoinen Ikaalisissa – ”Vuokraisitko sinä loma-asunnon tuulivoimaloiden läheltä?”