MIELIPIDE 9.5.2023 17:00

Lukijalta: Biovoimaa, tuulivoimaa, vaan ei vetovoimaa – ”Lannan kuljetus, varastointi ja itse prosessi aiheuttavat varmasti laajoja hajuhaittoja”UutisOivasta (3.5.) sain lukea, että Teiharjuun Ikaalisiin suunnitellaan nyt biokaasulaitosta. Ollaanko nyt aivan tosissaan, että haisevaa voimalaa suunnitellaan lähelle asutusta? Lannan kuljetus, varastointi ja itse prosessi aiheuttavat varmasti laajoja hajuhaittoja. Toki joku konsultti sanoo, että haitat jäävät ”vähäisiksi”. Suosittelen, että jokainen asiasta kiinnostunut googlettaa ”biokaasulaitos hajuhaitat”. On karua kertomaa.

Uskon, ettei Kilvakkalan alueella ole kovin montaa hankkeen tukijaa. Hajuhaitat leviäisivät taatusti myös kylpylään ja sopivalla tuulella Toivolansaaren leirintäalueelle asti.
Biokaasulaitoshanke suunnitteluasteellakin vähentää Kilvakkalan vetovoimaa asuinalueena. Tämä sekä laajat tuulivoimahankkeet eivät ainakaan lisää Ikaalisten vetovoimaa. Käsittääkseni tänne muuttavat tulevat alueen kauniin ja puhtaan luonnon vuoksi. Lisäksi tällaiset hankkeet varmasti lisäävät muuttotappiota.
Joitakin vuosia sitten Hämeenkyrössä järki voitti, kun sinne suunniteltiin jätteenpolttolaitosta, ja se hanke saatiin päätökseen asukkaiden eduksi. Toivottavasti tässä käy samoin.
Joten harkitkaa päättäjät nyt vielä. Hankehan on vasta alkutekijöissään, mutta siihen on puututtava ajoissa. Voimalan tullessa lupaan jättää Ikaalisten pölyt taakseni ja niin tekee kuulopuheiden mukaan muutama muukin perhe.


Asukkaat ensin

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 14.5.2024 09:00 Tilaajille

Valtuustoaloite vaatii: Horhalanperän tuulivoima-alueen kaavoitusta ei saa hyväksyä

IKAALINEN 10.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunginhallitus maakuntakaavasta: Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

IKAALINEN 3.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Maakuntakaavassa Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

Mielipiteet 2.5.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Tuulivoimalahanke pilaa kansallismaiseman – ”Nuo mahdollisesti rakennettavat tornit tulevat olemaan järkyttävän korkeita”

IKAALINEN 26.4.2024 15:00 Tilaajille

Kangaslammin energia-alueen kaavan laadinta käynnistyy – Ikaalisten kaupunginhallitus hyväksyi asian äänin 7–2