HÄMEENKYRÖ 14.3.2024 19:00

Lotta Hamari mukana kirjallisessa kysymyksessä – Kolme opposition edustajaa pelkää lapsiperheköyhyyden lisääntyvän

Nina YlinenHämeenkyröläinen ensimmäisen kauden kansanedustaja Lotta Hamari (sd) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen lapsiperheköyhyydestä. Hamarin lisäksi kysymyksessä ovat mukana Helena Marttila (sd) ja Sofia Virta (vihr.).

Hamari, Marttila ja Virta kysyvät kirjallisessa kysymyksessään, miten hallitus aikoo varmistaa, että tulevissa hallituksen esityksissä lapsivaikutusten arviointi toteutetaan laadukkaasti, ja miten varmistetaan, että lasten ja lapsiperheiden taloudelliseen asemaan vaikuttavien lakiesitysten yhteisvaikutukset eivät muodostu kohtuuttomiksi tai lisää lapsiperheköyhyyttä.

Kolmikko haluaa tietää myös, miten hallitus aikoo tehdä seuranta-arviointia jo tehtyjen sosiaaliturvaleikkausten vaikutuksista lasten ja lapsiperheiden hyvinvointiin, kuten eduskunta on lausumissaan edellyttänyt.

Hamari nostaa tiedotteessa esille hallituksen tekemät, pian voimaan astuvat muutokset sosiaaliturvaan. Hän toimii eduskunnan monimuotoiset perheet -ryhmän puheenjohtajana.
– Sosiaaliturvan heikennyksillä on suuri vaikutus etenkin yksinhuoltajaperheisiin, sekä pitkäaikaisesti tukea saaville ja useampaa tukea saaville perheille, Hamari toteaa.
– Kannan huolta etenkin lapsiperheköyhyyden lisääntymisestä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 17.5.2024 07:00 Tilaajille

Lotta Hamari on ottanut eduskunnassa haltuun pallon ja puhujan korokkeen – ”Nyt ymmärrän, missä se todellinen työ tehdään”

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

HÄMEENKYRÖ 2.5.2024 10:00 Tilaajille

”Emme voi tuudittautua siihen, että saavutetut oikeudet olisivat pysyviä” – Lotta Hamari piti vappupuheen Hämeenkyrössä

HÄMEENKYRÖ 1.5.2024 21:00 Tilaajille

Hokkarit toivat kirkkaita mitaleja kevään turnauksista – ”Jaksoimme taistella ja luistella”