IKAALINEN 19.10.2022 11:00

Lasihelmet ja järvimaisemat ihastuttivat – Ikaalisissa vierailevat matkailijat toteuttivat toiveensa Kyrösjärven rannassa

Jaana Viilo

Ikaalisten kulttuuriviikon alkajaisiksi vieraili paikkakunnalla perjantaina 30. syyskuuta parikymmenpäinen Ecomuseum -ryhmä. He kuuluvat Aktiivisen Pohjois-Satakunnan yhteistyökumppaneihin ja viettivät viikon Satakunnassa ja Pirkanmaalla tutustuen luontoon sekä alueelle luontaisesti ominaisiin kulttuurikohteisiin. He halusivat viettää yhden päivän myös Ikaalisissa.

Kauppakeskus Kompissa esittelimme heille aluksi Pertti Ahosen taidenäyttelyn sekä kerromme taiteen ja liike-elämän sujuvasta yhteistyöstä Ikaalisissa. Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Esko Tapiainen toivotti vierailijat tervetulleiksi ja Kylpyläkaupungin yhteyspäällikkö Sirpa Salkoaho kertoi Ikaalisten matkailusta. Italialaiset "valtasivat" myös taidetilan viereisen Tähkän kahvilan ja nauttivat suomalaisesta kahvista, sattuipa samalla niin, että kahvista nautittaessa tapasivat siellä yllättäin ikaalilaistuneen maanmiehensä Massimon ja juttu lensi heti kuin vanhoilla tutuilla!
Omalla Tuvalla kulttuurisihteeri Antti Sorri kertoi Ikaalisten kulttuuripuolen Leader -yhteistyöstä ja festivaaleista, kuten Sata-Häme Soista, Rahkolan Kesästä, Puistofilosofiasta ja Saunafestivaaleista.
Ikatalla ruokailun jälkeen Ecomuseum -ryhmä osallistui Kulttuuriviikon kunniaksi järjestetyn rauhanteemaisen Metsä sisälläni, rauha sydämissä ITE-taiteen näyttelyn avajaisiin Ikaalisten kirjastolla.
Näyttely on kooste Rahkolan Kesän puutarhassa olleen ITE-taiteen näyttelyn eurooppalaisista vierailuteoksista sekä kirjastossa näyttelyn kruununa ensi kertaa esillä olevasta Ilona Tolosen teoksesta Ukraina. Näyttely on yhteistyössä Leader Pohjois-Satakunnan kanssa ja esillä 22. lokakuuta saakka.
Keskustelun tuoksinassa selvisi, että Italialaiset kaipasivat vielä yhtä asiaa Suomessa – nimittäin päästä kävelemään järven rantaan. Niinpä toive toteutettiin juurikin Ikaalisissa, pikapikaa siirtymällä Toivolansaareen.
Kasinon rannassa vietetty hetki kirvoitti monta haltioitunutta huokaisua ja kuvattua järviselfietä ihastelujen kera. Riminin seudulla asuvallekin voi järvimaisema rauhallisuudessaan olla jotakin sanoinkuvaamattoman ihanaa.
Ikaalisten tiivis päivä päättyi Ikatan Lasiosastolla vierailuun, jossa lasialan opettaja Merja Virta esitteli opinahjoa. Erityisesti lasihelmien valmistusesitys ihastutti vieraita ja useampikin opiskelijoiden tekemä helmityö lähti tuliaisina mukaan Italiaan.
Mitä vierailusta sitten jäi hyvän mielen lisäksi käteen? Useampikin yhteistyöaihio, sekä aina tarpeellinen julkisuus muun muassa ryhmän jäsenten, erityisesti matkailuvaikuttaja Camilla Dentin kautta.
Ja saattaapa olla, että saamme Dentin vielä uudestaan Ikaalisiin, oikein kunnon vierailulle, mahdollisesti myös mökkilomalle Kyrösjärven rannalle, niin vaikuttava oli syksyinen Ikaalinen kauneudessaan.
Kulttuurilla, vieraanvaraisuudella ja kansainvälisellä, hyvänmielen yhteistyöllä on merkitystä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 20.3.2024 14:00 Tilaajille

Jämijärveläinen seikkailupuisto myynnissä – Mukana tulevat vaijeriliuku ja kiipeilyvaljaat

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 28.1.2024 14:00 Tilaajille

Seitsemisen kävijämäärä pysyi ennallaan – Koveron perinnetila kasvatti suosiotaan

OIVASEUTU 24.1.2024 09:00 Tilaajille

Talven matkailulehti ilmestyi tänään – Lue se täältä!

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 22.1.2024 07:00 Tilaajille

Kunnat markkinoivat itseään monin keinoin – ”Jos tuote on kunnossa, ei siihen tarvitse ylettömästi tuputtaa rahaa”

OIVASEUTU 20.1.2024 10:00 Tilaajille

Vesa-Matti Loiri kirjoitti Viljakkalasta, Jämijärvellä lumilautaillaan – Tekoäly kertoilee kaikenlaista