Pääkirjoitus 17.3.2021 15:00

Kylpylä piristää koko seutua

Katri Linnikko
Katri Linnikko

Ikaalisten kylpylä sai perjantaina ensimmäistä kertaa historiassaan paikalliset omistajat. Uutinen sai aikaan valtavan kannustusmyrskyn, eikä syyttä. Scandicin ilmoitettua viime vuonna kylpylän sulkemisesta niin Ikaalisissa kuin paljon kauempanakin on kannettu huolta siitä, saako perinteikäs ja koko maassa tunnettu kylpylä-brändi jatkoaa. Koronapandemian pitkittyminen alkoi jo viedä uskoa siltä, että ainakaan tulevana kesänä matkailijoilla olisi Ikaalisiin asiaa, mutta perjantain uutinen muutti odotukset aivan päinvastaisiksi.
Ikaalisten kylpylän uudella omistuksella ja omistajien visiolla nostaa kylpylä jälleen uuteen loistoonsa, on lopulta vielä isompi merkitys kuin pelkän kylpylän kohtalo. Se on koronakurimuksen keskellä iso signaali siitä, että periksi ei pidä antaa. Ikaalilaisten yrittäjien halu nostaa kylpylä uudelleen jaloilleen on rohkean yrittäjyyden ohessa myös vahva kotiseututeko. Tarttumalla kylpylän haasteeseen he antavat muillekin seudun yrittäjille paitsi mahdollisuuden yhteistyöhön ja uusien asiakkaiden saamiseen, myös uskoa siihen, että isojenkin kaupunkien ulkopuolella kannattaa yrittää myös koronan jälkeen.
Pelkästään toimeen tarttumalla kukaan ei kuitenkaan menesty, sillä haastetta kylpylän nostamisessa menestykseen riittää. Uusien yrittäjien toiveena on rakentaa kylpylän ympärille vahva yrittämisen verkosto. Verkostoa tarvitaan myös asiakaskuntaan. Toivoa sopii, että paikalliset ottavat kylpylän uudelleen omaksi. Viimeisten toimijoiden aikaan kuuli paljon moitetta ja syitä, miksi talon palveluita ei enää haluttu käyttää. Nyt kun toimija vaihtuu, vanhat kaunat kannattaa unohtaa ja käyttää paikallisia palveluita, joista veroeurotkin jäävät omalle seudulle. Hyvä majoitustarjonta on edellytys myös seudulla järjestettäville tapahtumille, joten tapahtumaa, kokousta tai tapaamista suunnittelevien kannattaa muistaa, että jatkossa lähelläkin on taas hyviä vaihtoehtoja.
Toivottavasti tästä hankkeesta lähtee seudullamme pyörimään positiivisuuden kierre, joka poikii lähitulevaisuudessa uusiakin hyviä hankkeita ja tekoja.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 24.5.2024 13:00 Tilaajille

Kylpylän rannassa kelluu ensi kesänä vesipuisto

IKAALINEN 15.5.2024 13:05 Tilaajille

Ikaalisten kylpylä laajenee lähivuosina kymmenien miljoonien investoinneilla: Huoneiden ja majoitusrakennusten määrä moninkertaistuu – Vanhan päärakennuksen purku alkaa tänä vuonna

IKAALINEN 28.2.2024 17:00 Tilaajille

Ikaalisten kylpylä otti juhlavuoden kunniaksi käyttöön erikoisen markkinointitempun – Tee uusi ihminen, pääset ilmaiselle lomalle

IKAALINEN 28.2.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kylpylän alueelle on käynnistynyt kaavamuutostyö, jolla varaudutaan uuteen majoitusrakentamiseen ja kylpylätoiminnan laajentamiseen

IKAALINEN 1.2.2024 15:00 Tilaajille

Alle kouluikäisten testiryhmä kokeili Vesitropiikin – Löytyi maailman paras liukumäki ja liian höyryinen höyrysauna