Pääkirjoitus 17.3.2021 15:00

Kylpylä piristää koko seutua

Katri Linnikko
Katri Linnikko

Ikaalisten kylpylä sai perjantaina ensimmäistä kertaa historiassaan paikalliset omistajat. Uutinen sai aikaan valtavan kannustusmyrskyn, eikä syyttä. Scandicin ilmoitettua viime vuonna kylpylän sulkemisesta niin Ikaalisissa kuin paljon kauempanakin on kannettu huolta siitä, saako perinteikäs ja koko maassa tunnettu kylpylä-brändi jatkoaa. Koronapandemian pitkittyminen alkoi jo viedä uskoa siltä, että ainakaan tulevana kesänä matkailijoilla olisi Ikaalisiin asiaa, mutta perjantain uutinen muutti odotukset aivan päinvastaisiksi.
Ikaalisten kylpylän uudella omistuksella ja omistajien visiolla nostaa kylpylä jälleen uuteen loistoonsa, on lopulta vielä isompi merkitys kuin pelkän kylpylän kohtalo. Se on koronakurimuksen keskellä iso signaali siitä, että periksi ei pidä antaa. Ikaalilaisten yrittäjien halu nostaa kylpylä uudelleen jaloilleen on rohkean yrittäjyyden ohessa myös vahva kotiseututeko. Tarttumalla kylpylän haasteeseen he antavat muillekin seudun yrittäjille paitsi mahdollisuuden yhteistyöhön ja uusien asiakkaiden saamiseen, myös uskoa siihen, että isojenkin kaupunkien ulkopuolella kannattaa yrittää myös koronan jälkeen.
Pelkästään toimeen tarttumalla kukaan ei kuitenkaan menesty, sillä haastetta kylpylän nostamisessa menestykseen riittää. Uusien yrittäjien toiveena on rakentaa kylpylän ympärille vahva yrittämisen verkosto. Verkostoa tarvitaan myös asiakaskuntaan. Toivoa sopii, että paikalliset ottavat kylpylän uudelleen omaksi. Viimeisten toimijoiden aikaan kuuli paljon moitetta ja syitä, miksi talon palveluita ei enää haluttu käyttää. Nyt kun toimija vaihtuu, vanhat kaunat kannattaa unohtaa ja käyttää paikallisia palveluita, joista veroeurotkin jäävät omalle seudulle. Hyvä majoitustarjonta on edellytys myös seudulla järjestettäville tapahtumille, joten tapahtumaa, kokousta tai tapaamista suunnittelevien kannattaa muistaa, että jatkossa lähelläkin on taas hyviä vaihtoehtoja.
Toivottavasti tästä hankkeesta lähtee seudullamme pyörimään positiivisuuden kierre, joka poikii lähitulevaisuudessa uusiakin hyviä hankkeita ja tekoja.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 9.4.2021 11:10 Tilaajille

Kylpylästä elinvoiman monitoimityökalu

IKAALINEN 30.3.2021 13:00 Tilaajille

Ikaalisten oma mies lähtee nostamaan kylpylää tuttuun loistoonsa

IKAALINEN 23.3.2021 11:00 Tilaajille

Kaupunginvaltuusto myönsi yksimielisesti tuen Ikaalinen Spa Oy:lle

IKAALINEN 17.3.2021 09:00 Tilaajille

Kaupunki on tukemassa Ikaalisten kylpylää 200 000 eurolla – Kylpylää pidetään kaupungin tärkeimpänä brändinä

IKAALINEN 16.3.2021 13:10 Tilaajille

Uusilla omistajilla on kova halu nostaa kylpylä yhdessä uuteen kukoistukseen