IKAALINEN 1.2.2024 15:00

Alle kouluikäisten testiryhmä kokeili Vesitropiikin – Löytyi maailman paras liukumäki ja liian höyryinen höyrysauna

Nina Ylinen
Pakkanen huurustaa ikkunalasit ulkona, mutta sisällä on lämmin. Ensimmäisenä sisäänsaapuneiden huomio kiinnittyy Ikaalinen Spa & Resortin valokattoon ja sen värishow’hun. Pitää vähän hoputtaa: tänne on tultu testamaan Vesitropiikkia eikä ihastelemaan miljöötä.

Testiryhmä on tiukka ja suorasanainen. Nokialta kotoisin oleva ryhmä koostuu kahdesta sisaruksesta. Aarni on kuusivuotias kriittinen eskarilainen, Ruusu kolmevuotias mukavuudenhaluinen uhmaikäinen. Molemmille vierailu Vesitropiikissa on ensimmäinen.

Pääseekö makkaralla vesisuihkun alta?

Ensimmäisenä testataan pienten allas. Vesi on niin lämmintä, että lapsilta pääsee onnellinen huokaus. Testiryhmä innostuu saman tien kokeilemaan, voiko vesisuihkujen alta matkustaa makkaraksi nimetyllä lelulla ilman, että saa suihkusta päähän.

Samaan aikaan altaalle sattuu myös kaksivuotias Jade Kujanpää, jota vanhemmat Minna Mäkinen ja Pentti Kujanpää tosin yrittävät jo houkutella päiväunille. Jade ei sellaista hassuttelua suostu kuuntelemaan, vaan keskittyy uimaan käsipohjaa.
– Jade heräsi aamulla vartin yli kuusi ja kysyi, voidaanko mennä jo uimaan, äiti Minna Mäkinen kertoo.
Kylpylä on Seinäjoelta tulleelle perheelle tuttu: Jadekin on käynyt uimassa ensimmäistä kertaa jo puolen vuoden ikäisenä. Parasta koko reissussa on tietysti uiminen, ja uimisessa parasta lastenaltaat.

Vesileluista plussapisteitä

Testaajia ei kauaa tarvitse houkutella, kun kulman takaa löytyy isompi lastenallas. Ruusu keskittyi riehumaan altaan päästä päähän ilosta kiljuen, Aarni otti välillä myös rennosti selällään makailemalla.

– Vesileluja täällä on enemmän kuin muissa kylpylöissä, Aarni huomaa.
– Niistä tulee plussapisteitä.
Leluista on iloa etenkin silloin, kun pääsee kastelemaan vanhempiaan. Isän päähän kaadetaan vettä vuorotellen kahdella eri kannulla. Mitä enemmän isä säikähtää ja pärskyy, sen parempi.
Kolmas allas testiin. Kaikkein suurinta allasta pitkin pääsee liikkumaan koko kylpylän mitan. Aarni treenaa uimistaitoja sekä kellukkeiden että potkulaudan avulla, Ruususta hauskinta on kävellä altaan ylittävää siltaa edestakaisin.
– Täällä on hirmu hienoa, hän kertoo ihastellessaan maisemia korkeimmalta kohdalta.
Isossa altaassa viihtyi parhaiten myös vaasalainen Alice Varpula, ikää kolme ja puoli. Alice ei kauheasti toimittajalle innostu juttelemaan, sillä kylpylästä on otettava ilo irti. Isä Mika Varpula kertoo, että etenkin suuren altaan suihkulähdeseinä oli Alicen mieleen.

Vesijumppaa lapsille?

Vesijumppakin testataan. Se osoittautuu hauskaksi, vaikka syvässä altaassa jalkoja onkin nosteltava ja käsiä heiluteltava aikuisen sylissä. Jumppa on tarkoitettu aikuisille, joten alle puolitoistametriset eivät pysy mukana.

– Olisi kiva, kun jumppaa olisi lapsillekin, Aarni ehdottaa.
Mentävä on, sillä seuraava haaste näkyy ikkunan takana: ulkoaltaassa on lämmin vesi, mutta pakkanen on yli kymmenessä asteessa. Aarni uskaltautuu ulos ensin. Ruusu seuraa lasin takaa hetken, sitten kateus isoveljen hauskanpidosta voittaa kylmänpelon. Ulkoallas osoittautuu varsinaiseksi hitiksi. Ensin noustaan sylissä kylmään ilmaan, joka saa ihon tärisemään ja leuan tutisemaan, sitten nopea sukellus takaisin ihanan lämpimään veteen. Kannatti uskaltaa.

Liukumäki oli melkein liian jännittävä

Toinen jännittävä haaste on edessä: pitkä, 68-metrinen liukumäki epäilyttää molempia. Testattava on, joten ensin lasketaan aikuisen kanssa. Ruusu ei liukumäkeen enää toista kertaa suostu – liian hurjaa. Aarni sen sijaan laskee ainakin kymmenesti, keksii keinoja päästä lujempaa, ja pärskähtää altaaseen aina yhtä innoissaan. Ei ihme, että loppuarviossa Aarni nostaa liukumäen ehdottomasti ykkössijalle.

Ruusu sen sijaan rakastui porealtaisiin. Niissä vesi oli tarpeeksi lämmintä ja poksui hauskasti.
– Olin nuudeli vesikiehukattilassa, Ruusu kuvailee.
Porealtaissa oli silminnähden hauskimmat leikit. Lapset innostuivat leikkimään tuli-Pokémoneja, jotka viihtyivät kuumassa vedessä. Parasta oli myös napin painaminen aina kun kuplat loppuivat. Ei ole tilannetta, joka ei napinpainalluksella parantuisi. Ainoa negatiivinen puoli oli altaiden suosittuus: takaisin ei enää mahtunut, kun tylsät aikuiset olivat valloittaneet pokémonien pesäpaikat rentoutumiseen.

Neljä vai viisi tähteä?

Muutakin kritiikkiä lapset keksivät hetken mietittyään: Aarnia harmitti suihkutiloissa se, että suihkua ei voinut pitää kädessä. Ruusua harmitti suihku ylipäätään, mutta sille ei kylpylä (tai mikään mahti maailmassa) voi mitään.

Saunatkin olivat lasten mielestä vähän tylsiä. Niiden testaus jäi muutamaan minuuttiin.
– Höyrysaunassa oli liian höyryistä, perhesauna ei huvittanut, Aarni kiteyttää.
– Halusin mennä takaisin leikkimään ja äiti on sanonut, ettei saunassa saa leikkiä.

Viisi kautta viisi

Uima-aika päättyy. No, mitenkäs loppuarvio? Ruusu on päivän jälkeen niin ilosta uupunut, ettei jaksa kuin näyttää peukkua ylöspäin. Aarni miettii loppuarviota pitkään – neljä vai viisi tähteä? Loppujen lopuksi kylpylä arvioidaan viiden tähden arvoiseksi kohteeksi.
Heti parkkipaikalla, kun pakkanen taas iski iholle, alkoi kärttäminen siitä, milloin mennään takaisin. Huomenna? Ylihuomenna? Viimeistään ensi viikolla, pliiiiiiiis?

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 17.6.2024 14:00 Tilaajille

Sade ei latistanut Kesäehtoon tunnelmaa – Tapahtuma keräsi noin 4 500 kävijää

IKAALINEN 24.5.2024 13:00 Tilaajille

Kylpylän rannassa kelluu ensi kesänä vesipuisto

IKAALINEN 15.5.2024 13:05 Tilaajille

Ikaalisten kylpylä laajenee lähivuosina kymmenien miljoonien investoinneilla: Huoneiden ja majoitusrakennusten määrä moninkertaistuu – Vanhan päärakennuksen purku alkaa tänä vuonna

IKAALINEN 25.4.2024 09:00 Tilaajille

Kylpylä heittää vapaammalle Tiktokissa – ”Tarkoituksena on totta kai saada tapahtumiin porukkaa”

IKAALINEN 28.2.2024 17:00 Tilaajille

Ikaalisten kylpylä otti juhlavuoden kunniaksi käyttöön erikoisen markkinointitempun – Tee uusi ihminen, pääset ilmaiselle lomalle