OIVASEUTU 1.5.2021 14:00

Kuntavaalit näkyvät Oivassa monin tavoin

Huhtikuusta siirretyt kuntavaalit käydään kesäkuussa. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. päivä.
UutisOivan verkkosivuilla on viime vaalien tapaan vaalikone, jossa kuntalaiset voivat käydä vertailemassa ajatuksiaan ehdokkaiden kanssa.
– Viime vaalien jälkeen saimme hyvää palautetta vaalikoneesta, joten päätimme toteuttaa sen myös tällä kertaa. Olemme rakentaneet Hämeenkyrön, Ikaalisten ja Jämijärven ehdokkaille kullekin oman paikallisen kysymyspatteriston, jotka käsittelevät kuntien asioita monesta eri näkökulmasta, päätoimittaja Katri Linnikko kertoo.
Puolueille on jo lähetetty linkit, joiden avulla ehdokkaat pääsevät vastaamaan kysymyksiin. Vastauksissa ehdokkaat laittavat janalle, ovatko täysin samaa vai täysin eri mieltä, tai jotain siltä väliltä. Ehdokkailla on mahdollisuus myös perustella vastaustaan.

Vaalikoneet avataan toukokuussa

Vaalikone avataan UutisOivan verkkosivuilla osoitteessa www.oivaseutu.fi torstaina 6. toukokuuta. Mikäli ehdokasta ei näy vaalikoneessa, hän ei ole vastannut kysymyksiin. Ehdokkailla on mahdollisuus täyttää vaalikonevastaukset vielä koneen avaamisen jälkeenkin.
Oivassa käsitellään ehdokkaiden vastauksia ja muita vaaleihin liittyviä asioita monin tavoin ennen vaalien ratkeamista.
Lisäksi Oiva järjestää Teamsin kautta vaalipaneelit, jotka tallennetaan Oivan verkkosivuille. Kaikilla ehdokkailla on mahdollisuus osallistua vaalipaneeliin ilmoittautumalla ennakkoon tuottaja Anne Salmiselle osoitteella anne.salminen@oivaseutu.fi. Jämijärven vaalipaneeli taltioidaan 11.5., Ikaalisten 18.5. ja Hämeenkyrön 20.5.
Kuntalaisilla on mahdollisuus lähettää paneeliin kysymyksiä etukäteen.

Ehdokaskirjoituksissa paikallisia aiheita

UutisOiva aloittaa ehdokkaiden osalta vaalikaranteenin 6. toukokuuta. Lukijoilta-palstalla julkaistaan kuitenkin kaikilta kirjoituksen lähettäneiltä ehdokkailta yksi mielipide ennen vaaleja. Omassa kirjoituksessaan jokainen ehdokas voi nostaa esiin itselleen tärkeitä paikallisia asioita ja arvoja. Kirjoituksen maksimipituus on 2000 merkkiä ja toimitus pidättää itsellään oikeuden leikata tekstiä lopusta, mikäli se on annettua merkkimäärää pidempi.
Jotta kaikki tekstit ehditään julkaista ennen varsinaista vaalipäivää, tekstien on oltava toimituksessa viimeistään 9. toukokuuta. Tekstit julkaistaan saapumisjärjestyksessä. Ne voi lähettää osoitteella toimitus@oivaseutu.fi.
Vaalikaranteeni ei koske ehdokkaita, mikäli he ovat työnsä tai muun osallisuutensa vuoksi haastateltavana.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

OIVASEUTU 2.4.2023 20:08 Tilaajille

Ensimmäiset vaalitulokset tulivat: SDP Pirkanmaan suurin, seudun ehdokkaista ei läpimenijöitä?

OIVASEUTU 29.3.2023 12:20 Tilaajille

Ennakkoon äänestettiin edellisvuotta enemmän – Jämijärvellä äänestettiin toiseksi vilkkaimmin koko Suomessa

PÄÄKIRJOITUS 29.3.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Vaaleissa ei voi antaa miinusääniä – ”Viimeisistä paikoista taistellessa yhdelläkin äänellä saattaa olla merkitystä”

OIVASEUTU 22.3.2023 17:00 Tilaajille

Nuorten vaaleissa pärjäsivät SDP, Perussuomalaiset ja Kokoomus – myös yksi seudun ehdokkaista olisi päässyt läpi

OIVASEUTU 22.3.2023 08:40 Tilaajille

Ennakkoäänestys alkoi tänään – katso äänestyspaikat ja seudun ehdokkaat