IKAALINEN 1.6.2023 17:00

Koveron perinnetilan päärakennus kohenee kesän vierailijoille, remontin aikanakin entisessa kruununmetsätorpassa pääsee vierailemaan

Liisa Raipala

Koveron perinnetila Seitsemisen kansallispuistossa ottaa vierailijat vastaan tänä kesänä entistä ehommassa kunnossa. Toukokuun lopulla vanhassa, 1800-luvulta peräisin olevassa päärakennuksessa alkoi nimittäin muutaman viikon kestävä remontti.

Virkistyskäytön erityisasiantuntija Johanna Väkeväinen Metsähallituksesta kertoo, että tarvetta oli tullut päärakennuksen kuistin suoristamiselle, ja myös tuvan katto alkoi kaivata pientä korjausta. Kyse on peruskunnostuksesta, että talo pysyy kunnossa jatkossakin.
Alkukesänkin matkaajat pääsevät remontista huolimatta tutustumaan kruununmetsätorpan tunnelmaan. Rakennus on avoinna päiväkävijöille ja ryhmille myös remontin ajan, tosin lyhyitä katkoja voi tulla joidenkin työvaiheiden aikana.
Korjaustyötä tehdään tänä kesänä myös Koveron niittyladoilla.
Koveron vanhat perinteiset rakennukset vaativat aika ajoin korjaustöitä. Yksi iso ja aina välillä toistuva työ on pihapiirin rakennusten pärekattojen kunnostus, koska päreet eivät ole kovin pitkäikäisiä. Sitä ei kuitenkaan tänä kesänä olla tekemässä.
– Kun korjaustöitä kilpailutetaan, tekijän pitää osata rakentaa perinteisillä menetelmillä. Kulttuuriperintöä pitää hoitaa oikein, että Kovero pysyy museokohteena jatkossakin, Väkeväinen sanoo.
Tavoitteena olisi lähivuosina korjata muun muassa seinien pinkopahveja, jotka ovat kärsineet rakennuksen eläessä.
– Ne korjataan alkuperäisen mukaisesti, eikä sisustusta muuteta. On tärkeää, että kun Koveroa korjataan, töitä tekee aina vanhan korjaamisen ammattilainen.

Päätapahtuma elokuussa

Koveron perinnetila on Seitsemisessä ykkösvierailukohde, ja paljon kävijöitä odotetaan taas tänä keväänä. Kunhan ruoho on laitumilla kasvanut riittävästi, vieraita ottavat vastaan tuttuun tapaan myös tilalla laiduntavat lampaat.

Kesän päätapahtuma on lauantaina 26. elokuuta Suomen luonnon päivänä, jolloin suunnitellaan perinteiseen tapaan myös Koveron perinteiseen miljööseen sopivia tapahtumia.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 28.1.2024 14:00 Tilaajille

Seitsemisen kävijämäärä pysyi ennallaan – Koveron perinnetila kasvatti suosiotaan

HÄMEENKYRÖ 21.4.2023 13:00 Tilaajille

Kirkkohallitus myönsi Hämeenkyrön seurakunnalle avustusta kirkon korjaukseen – aikaa avustuksen käyttöön on vuoden 2026 loppuun

HÄMEENKYRÖ 27.2.2023 08:00 Tilaajille

Hämeenkyrön kirkon remonttia lykätään – saadut tarjoukset ylittivät kustannusarvion reilusti

HÄMEENKYRÖ 12.10.2022 11:00 Tilaajille

Iisakin remontissa kohenivat nyt prosessiosaston tilat – uudistuksen myötä osaston työskentelyolosuhteet ja viihtyisyys paranivat, kun koneet ja laitteet ovat paremmin järjestyksessä

IKAALINEN 1.7.2022 19:00 Tilaajille

Bertel Strömmerin piirtämä talovanhus kunnostettiin toiseksi vuosisadaksi – Kirsi Kyyny pääsi katsomaan vanhaa kotitaloaan: “Me ollaan kauhean kiitollisia, että meidän lapsuudenkoti on laitettu näin ihanaan kuntoon”