OIVASEUTU 30.11.2021 15:25

Koronatilanne ei hellitä Pirkanmaalla: 20 hengen rajoitus tilaisuuksiin

Pirkanmaan koronatilanne ei näytä helpottamisen merkkejä. Ilmaantuvuus oli viime viikon lopulla 286 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Sairaalaan tulee päivittäin keskimäärin kolme uutta koronapotilasta, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Etätyösuositus astuu voimaan

Pandemiaohjausryhmä päätyi tämänpäiväisessä kokouksessaan suosittelemaan etätyötä kaikkiin niihin tehtäviin, joissa etätyötä on mahdollista tehdä.

Lisäksi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet yli 16-vuotiaille rajoitettaisiin Pirkanmaalla korkeintaan 20 henkilöön. Tämän rajoituksen voi välttää koronapassin käytöllä.


Kotitestejä sopii käyttää

Ohjausryhmä suosittelee kotitestejä käytettäväksi esimerkiksi tilanteissa, joissa perheen lapsilla tai nuorilla ilmenee hengitystieinfektion oireita. Kotitesti voi auttaa erottamaan koronaviruksen aiheuttamat infektiot muista tällä hetkellä hengitystietartuntoja aiheuttavista viruksista. Jos kotitesti on positiivinen sairastuneen pitää hakeutua vielä laboratoriossa tehtävään testiin.

Kolmas rokote saatavilla yli 60-vuotiaille

Liki kolmasosa yli 80-vuotiaista on saanut kolmannen rokotteen. Yli 12-vuotiaista 4,5 prosenttia on saanut kolmannen koronarokotteen.
Riskiryhmien ja kaikkien yli 60-vuotiaiden, joiden kakkosrokotteesta on kulunut puoli vuotta, tulisi nyt mennä hakemaan kolmas koronarokote.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

KOLUMNI 16.1.2022 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Omavastuu ja oma vastuu – ”Rokotuksista kieltäytynyt tietää ja halutessaan osaa ymmärtää, mitä seurauksia päätöksestä on yhteiskunnalle”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 14.1.2022 17:00 Tilaajille

Koronan kotitestit käyvät kaupaksi, joulunpyhien alla kysyntä kasvoi hetkellisesti

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 13.1.2022 11:00 Tilaajille

Karanteeneista luovutaan, koronavilkku ei vilkuta, jäljitystä rajataan selvästi – koronatilanteesta koetetaan selvitä voimavaroja keskittämällä

PÄÄKIRJOITUS 13.1.2022 07:00 Tilaajille

Rajoituksilla ei saa hämmentää - ”Mikäli uusiin rajoituksiin päädytään, ne pitää antaa ajoissa ja selkeästi”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 11.1.2022 15:28 Tilaajille

Maskit käyttöön kaikille koululaisille, linjaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri