HÄMEENKYRÖ 28.7.2021 15:00

Koronan deltavirus leviää myös Hämeenkyrössä

Sakari Ilomäki

Koronatartunnan riski on kasvamassa niin koko maassa kuin Pirkanmaallakin. Hämeenkyrön kunta kertoo tiedotteessaan, että koronan deltavirus (Intian variantti) on valtavirus Pirkanmaalla ja Hämeenkyrössä.

– Deltavirus tarttuu paljon herkemmin kuin aiemmat viruskannat myös ulkotiloissa, tiedotteessa todetaan.
Kunnan johtoryhmä suosittelee vahvasti maskien käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja välttämään tarpeettomia kontakteja.
THL:n tilastot koronatartunnoista laahaavat jäljessä ja kunnan oman laskennan mukaan Hämeenkyrössä on todettu 28. heinäkuuta kello 12 mennessä 58 tartuntaa. Heinäkuussa uusia koronapositiivisia on jo 11 tapausta.
– Lähipäivinä määrä todennäköisesti kasvaa. Tämä näkyy nyt koronanäytteenoton ruuhkautumisena myös meillä Hämeenkyrössä, tiedotteessa todetaan.
Hämeenkyrön sosiaali- ja terveyskeskuksen ylilääkäri Tuomas Parmanen kertoo, että karanteeniin on Hämeenkyrössä määrätty kahden viime päivän aikana lähes 20 henkilöä.
– Koronatesteihin hakeudutaan aktiivisesti ja tiedusteluja niin koronatestiin hakeutumista kuin rokotuksia koskien tulee runsaasti, Parmanen sanoo.
Tartuntoja on ollut myös yhden rokoteannoksen saaneilla henkilöillä.
Pirkanmaa on palannut koronapandemiassa kiihtymisvaiheeseen ja aluehallintovirasto käsittelee mahdollisia uusia rajoituksia lähipäivinä.
Rokotuskattavuuden tilastoinnissa on siinäkin hiukan viivettä, joten rokotuksia on Hämeenkyrössä annettu enemmän kuin THL:n tilasto Hämeenkyrön rokotuskattavuudesta kertoo.
Hämeenkyrössä aikaistetaan nyt ensimmäisen rokoteannoksen saaneille (uudet rokotettavat) toisen rokoteannoksen antamista 8 viikon kohdalle (aiemmin 12 viikkoa ensimmäisestä rokotteesta).
– Tiedotamme erikseen, mikäli muiden jo rokotettujen tehosterokotuksia voidaan aikaistaa.

Uutista on täydennetty 28.7. kello 15.50. Lisätty Tuomas Parmasen kommentit.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 14.9.2021 14:17 Tilaajille

Sasin päiväkodissa koronavirusaltistumisia – oireiset lapset eivät voi palata varhaiskasvatukseen ilman testiä karanteenin loputtua

VILJAKKALA 3.9.2021 17:00 Tilaajille

Viljakkalassa aloitetaan rokottaminen koulussa – muissa seudun kouluissa rokottaminen on sujunut hyvin

OIVASEUTU 3.9.2021 15:00 Tilaajille

Nuorten aikuisten rokotustahti laahaa perässä – "Sairaalahoidossa olevat potilaat ovat useimmiten rokottamattomia"

HÄMEENKYRÖ 2.9.2021 08:45 Tilaajille

Heinijärven koulu siirtyy viikoksi etäopetukseen

HÄMEENKYRÖ 31.8.2021 15:00 Tilaajille

Suurin osa Hämeenkyrön uusista koronatapauksista tulee Heinijärven koulun tartuntaryppäästä – tartuntaketjut ovat hallinnassa