OIVASEUTU 24.11.2021 07:55

Koronaepidemia pahimmillaan Pirkanmaalla: Maskisuositus palasi kouluihin ja työpaikoille

Nina Ylinen

Koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla korkeimmillaan, tiedotti Taysin eilen tiistaina kokoontunut koronanyrkki. Oppilaitoksiin ja työpaikoille on nyt palautettu maskisuositus kaikille yli kuudesluokkalaisille.
Sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on maltillinen, mutta tartuntalukujen noustessa ohjausryhmä arvioi myös sairaalahoidon tarpeen kasvavan. Tärkein tavoite on nimenomaan sairaalahoitoa vaativien tautimuotojen ehkäiseminen. Rokottamattomalla on 19-kertainen riski joutua sairaalahoitoon koronan takia ja 33-kertainen riski joutua tehohoitoon verrattuna kahdesti rokotettuihin henkilöihin.

Tapausmäärät nousevat seudulla

Hämeenkyrössä on todettu viikon sisällä sisällä 25 uutta koronatartuntaa. Ikaalisissa uusia tartuntoja on viikon sisällä todettu 15. Myös Jämijärven pitkä nollaputki katkesi viime maanantaina, jolloin kuntaan kirjattiin kaksi tartuntaa. Tiistaina Jämijärvelle merkittiin vielä yksi tartunta lisää.
Pirkanmaalla todettiin tartuntoja viime viikolla 711 kappaletta. Eniten tartuntoja todettiin 30-39-vuotiailla.

Kokoontumisrajoitukset voimassa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi Pirkanmaan alueelle kokoontumisrajoituksen yli sadan henkilön yleisötilaisuuksiin sisätiloissa, joissa osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja sekä yhteislaulutilauksiin. Rajoitus on voimassa 19. joulukuuta asti. Ne voi kiertää koronapassilla.
Jämijärvellä on voimassa Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräämä 50 henkilön kokoontumisrajoitus yleisötilauksiin. Tämä rajoitus on voimassa 22. joulukuuta asti ja sen voi välttää koronapassin käyttöönotolla.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

KOLUMNI 16.1.2022 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Omavastuu ja oma vastuu – ”Rokotuksista kieltäytynyt tietää ja halutessaan osaa ymmärtää, mitä seurauksia päätöksestä on yhteiskunnalle”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 14.1.2022 17:00 Tilaajille

Koronan kotitestit käyvät kaupaksi, joulunpyhien alla kysyntä kasvoi hetkellisesti

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 13.1.2022 11:00 Tilaajille

Karanteeneista luovutaan, koronavilkku ei vilkuta, jäljitystä rajataan selvästi – koronatilanteesta koetetaan selvitä voimavaroja keskittämällä

PÄÄKIRJOITUS 13.1.2022 07:00 Tilaajille

Rajoituksilla ei saa hämmentää - ”Mikäli uusiin rajoituksiin päädytään, ne pitää antaa ajoissa ja selkeästi”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 11.1.2022 15:28 Tilaajille

Maskit käyttöön kaikille koululaisille, linjaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri