Uutiset 17.2.2022 14:00

Kokoontumisrajoitukset puretaan huomenna, etätyösuositus muuttuu – tämä on koronatilanne nyt

Nina Ylinen


Pirkanmaa alkaa pikku hiljaa avautua omikron-variantin mellastuksesta huolimatta. Yleisötilaisuuksien yleisömäärärajoitukset päättyvät huomenna perjantaina 18. helmikuuta, joskin niin sanottu turvavälipykälä 58d on voimassa ainakin helmikuun loppuun asti.

Pienten koululaisten maskisuosituksesta luovutaan maaliskuun ensimmäinen päivä. Yli 12-vuotiaiden tulee kuitenkin käyttää maskeja edelleen myös kouluissa.

Myös etätyösuositus päättyy helmikuun lopussa. Sen jälkeen suositellaan hybridityötä niillä työpaikoilla, joilla se on mahdollista.


Korona kuormittaa edelleen terveydenhuoltoa


Tiistaina 15. helmikuuta Taysissa oli hoidossa 35 potilasta koronan takia. Heidän lisäkseen monella potilaalla on todettu korona sivulöydöksenä. Taysin osastoilla on edelleen täyttä. Koronapotilaiden hoito kuormittaa merkittävästi myös perusterveydenhuollon vuodeosastoja.

Vaikka tautitilanne on monella tavalla helpottanut, pandemiaohjausryhmä muistuttaa, että pandemia ei ole vielä ohi. Rokotukset, käsihygienia sekä maskien käyttö ja turvavälit ovat entistäkin tärkeämpiä, kun yhteiskunta avautuu, sillä omikronvariantti tarttuu erittäin herkästi.

Luvut koronavirustartunnoista eivät näytä totuutta, sillä testejä tehdään suhteessa huomattavan paljon vähemmän kuin on tartunnan saaneita. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan koronatartunta todetaan yli puolella laboratoriossa koronatestissä käyneellä.

Hämeenkyrössä on todettu viime viikon aikana 51 koronavirustartuntaa virallisella laboratoriotestillä. Ikaalisissa tartuntoja todettiin laboratoriossa 59 kappaletta ja Jämijärvellä 16.

Rokotusvauhti hidastunut


Rokotusvauhti on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan hidastunut. Yli 18-vuotiaista Pirkanmaalla on yhden rokotteen saanut 89,8 prosenttia, kaksi rokotetta 87,2 prosenttia ja kolme rokotetta 57,7 prosenttia. Kolmannen rokotteen ottamisen haluun voi vaikuttaa vastikään sairastettu omikronvariantin aiheuttama koronatauti. Se vastaa periaatteessa kolmatta rokotetta.

Hämeenkyrössä yhden rokotteen on saanut 88,2 prosenttia, kaksi rokotetta on saanut 85,9 prosenttia ja kolme rokotetta 61,5 prosenttia yli 18-vuotiaista.

Ikaalisissa yhden rokotteen on saanut 86,7 prosenttia, kaksi rokotetta 84,6 prosenttia ja kolme rokotetta 57,9 prosenttia yli 18-vuotiaista.

Jämijärvellä yhden rokotteen on saanut 88,6 prosenttia, kaksi rokotetta 86,4 prosenttia ja kolme rokotetta 62,1 prosenttia yli 18-vuotiaista.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 10.11.2023 14:28 Tilaajille

Ikaalisten sote-asemalta saa jälleen aikoja rokotuksiin – Tilanne muuttui päivän aikana

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 10.11.2023 09:20 Tilaajille

Ikaalisten sote-asemalla rokotteita riittää, mutta ei rokottajia – Rokotusten ajanvarauksia ei toistaiseksi saa

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 9.10.2023 08:00 Tilaajille

Influenssakausi kurkkii ovensuussa – Pirha aloittaa rokotukset koronaa ja influessaa vastaan lokakuun lopussa

HÄMEENKYRÖ 12.9.2022 15:00 Tilaajille

Jussi Markkola halusi elannon musiikista, mutta korona muutti kaiken – ”Minähän olin siinä vaiheessa yrittäjämuusikko. Eli työtön”

HÄMEENKYRÖ 22.8.2022 15:00 Tilaajille

Hämeenkyrön seurakunta siirtyi digiaikaan – osa korona-ajan muutoksista tuli jäädäkseen