Kolumni 6.5.2022 14:00

Kirjoittajavieras: Valtuutetun tehtävä ei ole helpoimmasta päästä – ”Somemaailmassa on helppoa huudella sivusta”

Maarit Lepistö
Maarit Lepistö


Kenestä voi tulla Hämeenkyrössä kunnanvaltuuston ehdokas? Hänen tulee olla kirjoilla Hämeenkyrössä ja olla täysi-ikäinen, eikä niin sanotusti vajaavaltainen, kuten kuntalaki sanoo.

Kaikki nämä edellä mainitut ehdot täyttävä henkilö on arjen asiantuntija olemaan ehdolla valtuustoon. Ja sitten kun vielä vaaleissa äänimäärä riittää läpimenoon, siinä on meillä kunnanvaltuutettu!
Kunnanvaltuutettu toimii tärkeässä luottamustehtävässä tekemässä päätöksiä monista kunnan asukkaisiin vaikuttavista asioista. Valtuutettu edustaa yhteisöä, kuntalaisia, valitsemaansa aate- ja intressisuuntaa, itseään ja suomalaista kansanvaltaa.
Valtuutetulla on valtaa, mutta tämä täytyy aina kaikkien pitää mielessä: valtaan liittyy vahvasti vastuu. Valtuutettu saa paljon tietoa päätöksiensä tueksi ja hakee tietoa myös itse. Tämä valta ja vastuu otetaan vakavasti. Valtuutetulla pitää olla myös taitoa tehdä päätöksiä, yhteistyötä ja kompromisseja ja hän on itsenäinen päättäjä, joka katsoo koko kunnan etua vieden asioita eteenpäin. Näin myös Hämeenkyrössä.
Silläpä tuntuu kohtuuttomalta valtuutettujen arvostelu ja suoranainen vähättely, sillä kyllä nämä päätökset on tehty vastuut tunnistaen. Totta kai jokaisella kuntalaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä ja voidaan myös kyseenalaistaa valtuutettujen päätöksiä, mutta asiallisesti.
Peräänkuulutankin arvostusta valtuutetuille ja työlle, mitä valtuutetut tekevät kuntalaisilta saadun mandaatin myötä. Tämä kaikki heijastuu myös meidän valtuutettujen yhteistyöhön.
Nykyisessä somemaailmassa on helppoa huudella sivusta. Tiedämme, millaista vahinkoa ja kiusaamista somessa tehdään, myös koulumaailmassa. Nyt on Hämeenkyrössä päätetty aloitteen pohjalta ottaa käyttöön Etelä-Karjalan malli lainvastaisten tekojen puuttumiseen koulussa.
Vaan mikä malli otetaankaan käyttöön kunnan työpaikkojen kiusaamistapauksissa? Kaikenlaiseen kiusaamiseen on kunnassamme nollatoleranssi.
Tehkäämme kaikki yhteistyötä toisiamme kunnioittaen.

Kirjoittaja Maarit Lepistö on Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtaja, joka pohtii kuntalaisia koskettavia asioita valtuuston näköalapaikalta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 24.11.2023 15:00 Tilaajille

Vanhemmat saivat vinkkejä someviidakossa selviytymiseen – ”Kommenttien tulvassa näkyy solvaamista ja kiusantekoa”

JÄMIJÄRVI 29.8.2023 12:40 Tilaajille

132 000 euron säästö perusopetuksesta herätti kysymyksiä, kun Jämijärven valtuusto hyväksyi säästöpaketin

JÄMIJÄRVI 25.8.2023 00:00 Tilaajille

Lassi Koivunen eroaa Jämijärven valtuustosta, Eveliina Kuuskoski tilalle

VILJAKKALA 8.7.2023 10:00 Tilaajille

Äitiys on Fanni Mustajärven tärkein työ – ”Kaikki muu on ylimääräistä”

JÄMIJÄRVI 20.6.2023 12:15 Tilaajille

Jämijärven valtuuston terveiset: Talousarvion ylitykset pitää hyväksyä lisäbudjetissa – alijäämäinen budjetti hyväksyttiin