IKAALINEN 28.6.2021 13:00

Kaupungille jätettiin Tevaniemen tuulivoimaloita vastustava adressi

Liisa Raipala

Ikaalisten ympäristölautakunnalle on jätetty Tevaniemen tuulivoima-alueen perustamista vastustava adressi, jossa vaaditaan tuulivoimala-alueen kaavoittamisen lopettamista. Allekirjoittajia adressilla oli 206 sen saapuessa kaupungille.

Adressin mukaan tuulivoimala-alue muuttaisi alueen elinympäristöä melu- ja välkehaittojen vuoksi sekä vaikuttaisi negatiivisesti asukkaiden viihtyvyyteen ja terveyteen ja haittaisi paikallisia elinkeinoja, kuten karjatiloja. Huolta kannetaan myös muun muassa siitä, että voimalat haittaisivat paikkakunnan luontoarvoja, virkistyskäyttöä, lähellä sijaitsevia kulttuurimaisemia, harrastamista, eläinkantoja ja linnustoa.
Huolta tuovat myös esimerkiksi voimaloiden mahdolliset vaikutukset omaisuuden arvoon, Tevaniemen pohjavesialueeseen ja lähistönsä paloturvallisuuteen.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 27.5.2023 15:00 Tilaajille

Parkanon kaupungin lausunto Tevaniemen tuulivoimaloista: etäisyys asutukseen voisi olla 3–4 kilometriä

IKAALINEN 19.5.2023 15:00 Tilaajille

Pirkanmaan liitto: Vähä-Ojajärven kalliot huomioitava Tevaniemen tuulivoimakaavassa

MIELIPIDE 9.5.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Biovoimaa, tuulivoimaa, vaan ei vetovoimaa – ”Lannan kuljetus, varastointi ja itse prosessi aiheuttavat varmasti laajoja hajuhaittoja”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 8.5.2023 17:00 Tilaajille

Maakuntakaava on mahdollistamassa Ikaalisten ja Parkanon rajalle 35 tuulivoimalan alueen, palautetta voi antaa kesäkuun loppuun

HÄMEENKYRÖ 26.4.2023 12:00 Tilaajille

Aloite: Hämeenkyrön vaadittava ympäristölupa Konikallion tuulivoimaloille – perussuomalaiset jätti samansisältöisen valtuustoaloitteen Ikaalisissa aiemmin huhtikuussa