IKAALINEN 28.6.2021 13:00

Kaupungille jätettiin Tevaniemen tuulivoimaloita vastustava adressi

Liisa Raipala

Ikaalisten ympäristölautakunnalle on jätetty Tevaniemen tuulivoima-alueen perustamista vastustava adressi, jossa vaaditaan tuulivoimala-alueen kaavoittamisen lopettamista. Allekirjoittajia adressilla oli 206 sen saapuessa kaupungille.

Adressin mukaan tuulivoimala-alue muuttaisi alueen elinympäristöä melu- ja välkehaittojen vuoksi sekä vaikuttaisi negatiivisesti asukkaiden viihtyvyyteen ja terveyteen ja haittaisi paikallisia elinkeinoja, kuten karjatiloja. Huolta kannetaan myös muun muassa siitä, että voimalat haittaisivat paikkakunnan luontoarvoja, virkistyskäyttöä, lähellä sijaitsevia kulttuurimaisemia, harrastamista, eläinkantoja ja linnustoa.
Huolta tuovat myös esimerkiksi voimaloiden mahdolliset vaikutukset omaisuuden arvoon, Tevaniemen pohjavesialueeseen ja lähistönsä paloturvallisuuteen.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 3.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Maakuntakaavassa Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

Mielipiteet 2.5.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Tuulivoimalahanke pilaa kansallismaiseman – ”Nuo mahdollisesti rakennettavat tornit tulevat olemaan järkyttävän korkeita”

IKAALINEN 26.4.2024 15:00 Tilaajille

Kangaslammin energia-alueen kaavan laadinta käynnistyy – Ikaalisten kaupunginhallitus hyväksyi asian äänin 7–2

LUKIJALTA 24.4.2024 13:30 Tilaajille

Lukijalta: Päätöksenteon suppeus vaikuttaa yksilön perusoikeuksiin – Maantieteellisesti pienelle alueelle on suunnitelmissa rakentaa noin 160 tuulivoimalaa

IKAALINEN 18.4.2024 12:00 Tilaajille

Horhalanperän tuulivoimasta jätettiin kaavoitusaloitteet Ikaalisille ja Parkanolle – Kaavoitus voisi olla valmis vuonna 2027