OIVASEUTU 7.5.2021 10:30

Katri Linnikko valittiin Uutismedian liiton hallitukseen

UutisOivan päätoimittaja-toimitusjohtaja Katri Linnikko on valittu Uutismedian liiton hallitukseen.
Uutismedian liitto on sanoma- ja kaupunkilehtijulkaisijoiden toimialajärjestö, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa vahvistaa monikanavaisen sanomalehdistön yhteiskunnallista merkitystä, elinvoimaa ja asemaa ihmisten arjessa sekä vahvistaa lehtien roolia lukijoille ja mainostajille johtavana viestintäkanavana.
– Uutismedian liiton hallitus on oivallinen näköalapaikka. On hienoa päästä kuulemaan alan isojen konsernien ajatuksia median tulevaisuudesta. Itse haluan viedä hallitukseen viestiä paikallislehtien arjesta, Linnikko toteaa.
Hän näkee erittäin tärkeänä edunvalvonta-asiana muun muassa jakelun tulevaisuuden turvaamisen, jotta kaikki paperilehden ystävät voivat tulevaisuudessakin saada lehtensä tilattuna kotiin. Samaan aikaan on tärkeää tukea lehtien digitaalista kehitystä.
– Lehtien tulevaisuuden kannalta on tietysti kaikkein tärkeintä, että pystytään tekemään sisältöä, joka kiinnostaa ja sisältö tuotetaan vastuullisesti niin, että ihmiset voivat luottaa siihen. Tänä päivänä, kun monenlaista tietoa on tarjolla paljon ja nopeasti, lehtien pitää pystyä erottumaan sillä, että me noudatamme alan eettisiä sääntöjä, tarkastamme faktat ja mikäli teemme virheitä, myös oikaisemme ne.
Paikallislehtien merkityksen Linnikko näkee koronavuoden aikana entisestään kasvaneen. Suurin osa suomalaisista on viettänyt paljon tavallista enemmän aikaa kotona ja katse on sen myötä kääntynyt lähemmäs.
– Samalla on herätty huomaamaan, miten tärkeää oman kotiseudun elinvoima on. Jos alueella on hyvä paikallislehti, se osaltaan tukee koko alueen elinvoimaa ja sen kehitystä. Sitä merkitystä haluan nostaa esiin laajemminkin.
Uutismedialiiton hallitukseen kuuluu 14 jäsentä. Hallitusta johtaa Sanoma Media Finland Oy:n liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 23.2.2024 17:00 Tilaajille

Yrittäjien aamukahveilla puhuttiin markkinoinnista – ”Asiakas pitää voittaa joka viikko uudelleen”

OIVASEUTU 29.1.2024 15:00 Tilaajille

Tutkimus: Nuoret hankkivat uutisensa Tiktokista – Uutismedioihin luotetaan eniten

OIVASEUTU 1.12.2023 10:45 Tilaajille

UutisOivan päätoimittaja Katri Linnikko valittu Medialiiton hallitukseen

PÄÄKIRJOITUS 7.6.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Medialukutaiton merkitys kasvaa – luotettava journalismi vahvistaa kykyä torjua valheellista tietoa

OIVASEUTU 6.2.2023 13:00 Tilaajille

Paikallislehdet antoivat Antti-patsaan koulukiusaamisen vastustajille – palkinto jaettiin moottoripyörämessuilla