HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 13.1.2022 11:00

Karanteeneista luovutaan, koronavilkku ei vilkuta, jäljitystä rajataan selvästi – koronatilanteesta koetetaan selvitä voimavaroja keskittämällä



Pirkanmaan sairaanhoitopiiri luopuu pääosin altistuneiden jäljityksestä. Muutoksella pyritään selvittämään tartunnanjäljitykseen kehittynyt merkittävä viive. Samalla luovutaan myös Koronavilkun avauskoodien lähettämisestä.

Altistuneita jäljitetään edelleen terveydenhuollon yksiköistä, hoivalaitoksista ja asumisyksiköistä.
– Tehokkain keino estää vaikeaa koronavirustautia on väestön laajamittainen rokottaminen, sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan.

Sairastuneen eristysaika lyhenee viiteen vuorokauteen

Eristysaika lyhenee Pirkanmaalla viiteen vuorokauteen, sillä valtavirukseksi noussut omikron leviää aiempia muunnoksia nopeammin. Päätös perustuu THL:n 5. tammikuuta tekemään ehdotukseen. Perusteluna on vertailu muiden maiden käytäntöihin sekä terveydenhuollon riittävän työvoiman takaaminen. Kun sairastunut on ollut viisi päivää eristyksessä, hän voi palata töihin tai opiskelupaikkaansa, mikäli oireet ovat helpottaneet. Oireiden jatkuessa poissaoloa voidaan tarvittaessa jatkaa sairauslomana lääkärin arviolla.
Myös karanteenista luovutaan. Tartunnan saaneiden kanssa samassa taloudessa asuville ja muille lähikontakteille ei ole enää mahdollista antaa yksilöllistä neuvontaa eikä heitä ole perusteltua asettaa karanteeniin.
Altistuneiden suositellaan toimivan omatoimisesti tartuntariskin vähentämiseksi.
Ennen tämän tiedotteen julkaisua asetetut eristykset ja karanteenit ovat jo asetettuja, eikä tällä linjamuutoksella ole vaikutusta niihin. Valtavan eristys- ja karanteenipäätösmäärän uudelleenkäsittely ei ole nykyisessä tilanteessa mahdollista.


Altistunut voi jatkaa normaalisti töissä


Koronavirusinfektiolle altistunut oireeton henkilö voi jatkaa töissään ja opiskeluissaan normaalisti. Mikäli hänellä ilmenee koronavirusinfektioon sopivaa oireistoa, hänen tulee viipymättä omaehtoisesti eristäytyä kotiin.

Oireettomankin altistuneen tulee välttää tarpeettomia sosiaalisia kontakteja viikon ajan altistuksen jälkeen, ja käyttää työ- tai opiskelupaikkakontakteissa maskia, sekä noudattaa tarkasti käsihygieniaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 19.8.2024 09:00 Tilaajille

Koronarokotukset alkavat poikkeuksellisen aikaisin – Influenssaa vastaan rokotetaan myöhemmin syksyllä

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 9.10.2023 08:00 Tilaajille

Influenssakausi kurkkii ovensuussa – Pirha aloittaa rokotukset koronaa ja influessaa vastaan lokakuun lopussa

HÄMEENKYRÖ 12.9.2022 15:00 Tilaajille

Jussi Markkola halusi elannon musiikista, mutta korona muutti kaiken – ”Minähän olin siinä vaiheessa yrittäjämuusikko. Eli työtön”

HÄMEENKYRÖ 22.8.2022 15:00 Tilaajille

Hämeenkyrön seurakunta siirtyi digiaikaan – osa korona-ajan muutoksista tuli jäädäkseen

OIVASEUTU 27.7.2022 13:00 Tilaajille

Vihkimisten suosio on laskussa – ”Häiden lisääntyminen on vain hetkellinen ilmiö”