JÄMIJÄRVI 17.1.2023 08:38

Kampanja kannustaa jämijärveläisiä talviliikuntaan, kunta tarjoaa luistinten teroitusta

Liisa Raipala

Jämijärveläisiä innostetaan nyt talviliikunnan pariin maaliskuun loppuun asti kestävän Talviliikkuja-kampanjan avulla. Kampanjassa mukana ovat Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry ja kampanjaan osallistuvat kunnat.

Kampanjan liikuntamuodot ovat hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, maastopyöräily, potkukelkkailu, pyöräily, luistelu ja retkiluistelu. Kampanjan aikana kertyneet liikuntakilometrit kirjataan mobiili- tai verkkosovelluksella tai eri puolilla kuntaa oleviin kuntovihkoihin.
Kirjauspisteet ovat Raharinteellä, Vauhdin lavalla, Jämin Elämyskodalla, Jämin valaistulla ladulla, Vihussa, Äiti-muistomerkillä, Suurimaan koululla, Tykköön koululla ja urheilukentän laavulla. Sovelluksen puolestaan voi ladata Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kampanjasivuilta.
Jämijärven hyvinvointipäällikkö Teemu Huhtakangas pitää tärkeimpänä tavoitteena saada kuntalaiset liikkeelle kampanjan avulla. Hän uskoo, että liikuntasuoritusten kirjaaminen tuo liikkumiseen lisää tavoitetta ja motivaatiota.
Kampanjan aikana merkityistä liikuntasuorituksista saadaan hänen mukaansa myös päättäjille osviittaa siitä, miten paljon kuntalaiset liikkuvat.
Kampanjan aikana käydään myös kuntien välinen mittelö siinä, miten paljon niiden asukkaat kilometrejä kerryttävät. Tämä kisa käydään kolmessa sarjassa kunnan koon mukaan.
Keskiviikkona 18. tammikuuta kuntalaisille on tarjolla luistinten teroitusta Jämijärven paloasemalla kello 16–19. Tämä on uusi kokeilu, jolla Huhtakankaan mukaan myös osaltaan halutaan kannustaa talviliikunnan pariin.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 20.3.2023 21:20 Tilaajille

Jämijärven kunnanjohtajaksi kahdeksan hakijaa, talous- ja hallintopäälliköksi yhdeksän

JÄMIJÄRVI 9.3.2023 16:25 Tilaajille

Jämijärvellä kunnanvaltuusto saa ruodittavakseen entisen kunnanjohtajan jättämät ilmoitukset

JÄMIJÄRVI/PARKANO 8.3.2023 14:00 Tilaajille

Mika Wallin hakee Parkanon tekniseksi johtajaksi – Mukana 16 muuta hakijaa

JÄMIJÄRVI 8.3.2023 10:00 Tilaajille

Jämijärveläinen koneistajaopiskelija Konsta Ylikoski Taitaja-finaaliin – taito ja tarkkuus ratkaisevat

OIVASEUTU 7.3.2023 15:00 Tilaajille

Hämeenkyröön nousee pientaloja, Ikaalisissa rakennetaan vähän – ”Monet ovat siirtäneet projektiaan eteenpäin”

Näytä mainos