HÄMEENKYRÖ/ALAVIESKA 5.3.2023 10:00

Juha-Pekka Pesosella hyvä oli vauhti jääradan SM-avauksessa – vilppilähtö laittoi hermot kireälleAL-Härmää edustava Juha-Pekka Pesonen oli todella hyvässä vauhdissa jääradan SM-sarjan avauksessa Alavieskassa. Lopputulokset kahdessa luokassa olivat kuitenkin jonkinasteinen pettymys. Ruotsin osakilpailuihin silti lähdetään mukaan.

Ylivieskan UA:n järjestämä kilpailu ajettiin Alavieskan puolella Paskalannevalla turvetuotantoalueella. Kyseessä oli siis varsin erikoinen paikka, koska kyse ei ollut luonnonjäästä.
– Jää oli kovempaa kuin luonnonjää ja myös lumipöly oli pahempaa kuin yleensä, Pesonen kuvaili muuten hienon talvipäivän kisaolosuhteita.
Luokassa yksi eli vakioliukuesterenkaiden luokan alkuerässä Pesonen sai hyvän lähdön ja oli ensimmäisessä mutkassa sisäpuolella vierellään Mika Liimatainen. Keulapaikka irtosi ja piti maaliin asti. A-finaalissa ensimetrit lähtivät liukkaasti.
– Lähti hyvin, mutta muutaman metrin jälkeen takapäästä katosi pito täysin. En tiedä mitä tapahtui, tippuivatko renkaat uriin vai mitä?, Pesonen arvaili.
Sakeassa lumipölyssä Pesonen ajoi maaliin sijalle viisi.
– Säästin autoa. Tämä oli kohtuusijoitus. Oma tavoitteeni on kuitenkin enemmänkin luokassa kaksi eli erikoisliukuesterenkailla, Pesonen tilitti.


Vilppilähtö pilasi hyvän mahdollisuuden


Luokan yksi ja kaksi välillä Pesosen Toyota Corollaa säädettiin uusiksi. Huoltomiehet Mika Perttula ja Tero Rantala tiesivät, mitä tehdä ja säädöt onnistuivat. Alkuerän voitto lupasi hyvää A-finaaliin. Pesonen lähtikin liikkeelle kuin hauki rannasta – mutta valitettavasti kyse oli vilppilähdöstä.

– Kikkailin kytkimen kanssa ja auto pääsi liikahtamaan. Tuli vielä ajatuskatkos ja vilppi oli selvä oma moka. Tulin kesken lähdön pois ja sijoitukseksi tuli kymmenes, Pesonen totesi.
– Pettymys oli niin suuri, että olin luopumassa tästä kaikesta. Rauhoituttuani tehtiin päätös, että lähdetään Ruotsin osakilpailuihin kahden viikon päästä. Siellä on kuitenkin kaikki vielä mahdollista, Pesonen kertoi.
– Corolla on kyllä hyvässä iskussa, joten mestaruuksista ajetaan, Pesonen lupaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 21.12.2023 19:00 Tilaajille

Juha-Pekka Pesosen pääpaino kaudella 2024 rallin F-cupissa – ”Tykkäsin ja vauhtikin oli kohdallaan”

HÄMEENKYRÖ/HONKAJOKI 22.9.2022 13:00 Tilaajille

Pesonen ajoi kauden finaalissa neljänneksi – ”Huonolle kaudelle paras kisa”

HÄMEENKYRÖ/OULU 28.8.2022 15:00 Tilaajille

”Ei meinaa vastustus alata loppumaan”, toteaa epäonninen rallicrossikuski – auton perä tippui soralle ja rengas lähti vanteelta

HÄMEENKYRÖ/JOENSUU 3.8.2022 20:00 Tilaajille

Rallicrossin Joensuun kilpailu jäi Pesoselta yksipäiväiseksi – ”Varmaankin mäntä meni”

HÄMEENKYRÖ 14.7.2022 09:00 Tilaajille

Juha-Pekka Pesonen ajoi rallicrossin SM-avauksessa finaaliin – ”Huomasin heti, että jotain meni rikki”