IKAALINEN 14.6.2021 15:20

Ikaalisten valtuutetuista yli puolet on uusia

Liisa Raipala

Ikaalisten kaupunginvaltuusto uudistui varsin perusteellisesti kuntavaaleissa, sillä 27 valitusta valtuutetusta 15 on uusia, ja 12 valtuutettua nykyisestä kokoonpanosta jatkaa uudelle nelivuotiskaudelle. Tosin uusista nimistä osa on ollut valtuutettuna ennen nyt päättyvää vaalikautta.

Keskustan seitsemästä valtuutetusta jatkajia on kaksi: Mika Hirvijoki ja Ilmo Kalli. Uusia keskustavaltuutettuja päättyvään kauteen verrattuna ovat Marjo Heikkilä, Matti Äijö, Hanna Mattila, Esko Tapiainen ja Mika Isohannu. Nykyisistä valtuutetuista jatkopaikkaa eivät saaneet Jaakko Alarotu, Pekka Hakala ja Aimo Salo. Esko Iso-Oja ja Anne Mäkelä eivät olleet enää ehdolla.
Perussuomalaisista paikkansa uusivat Ari Heiska ja Mika Rintamäki. Uusina puolueen listoilta valittiin Arto Ojakoski, Timo Hallia, Petri Jokinen, Riitta Kivikartano ja Henna Koivisto. Ehdolla perussuomalaisten ryhmästä eivät olleet enää Aimo Jyräkoski, Ville Kartaslammi, Terhi Nurmi ja viime vaaleissa keskustan listalta valittu Susanna Hakala.
SDP:n listalta paikkansa uusivat Pia Laakso, Reijo Leppänen, Johanna Hiiri, Tapio Tienari ja Jarkko Luokkala. Uutena valittiin Tiina Salokannel. Puolueen nykyisistä valtuutetuista Jani Kivelä ei ollut ehdolla.
Kokoomuksen valituista ehdokkaista jatkajia päättyvältä kaudelta on kaksi: Timo Tuomisto ja Mika Kyrönviita. Uusia ovat Kalle Mäkelä, Suvi Veramo ja Valtteri Kauppila. Nykyisistä kokoomusvaltuutetuista Jari-Matti Ollila, Hanna Saraketo ja Esa Talonen eivät olleet ehdolla.
Kokoomuksen kanssa vaaliliitossa olleilta kristillisdemokraateilta meni läpi yksi uusi valtuutettu eli Kari Salo. Nykyinen puolueen valtuutettu Johanna Ylihaveri ei ollut ehdolla.
Vihreiden ainoa valtuutettu Mikko Nisukangas uusi paikkansa. Vasemmistoliitto ei saanut edustajaa uuteen valtuustoon, eli puolueen ainoa nykyinen valtuutettu Jukka Mattila putosi.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 2.7.2021 16:00 Tilaajille

Jämijärven luottamuspaikat: Samuli Kujansuu kunnanhallituksen, Timo Sorvali valtuuston johtoon

IKAALINEN 29.6.2021 09:00 Tilaajille

Uudet valtuutetut korostavat yhteistyön tärkeyttä Ikaalisissa

IKAALINEN 23.6.2021 15:00 Tilaajille

”Päätökset täytyy tehdä faktojen pohjalta”

IKAALINEN 23.6.2021 12:00 Tilaajille

Ikaalisten valtuustoryhmät alkoivat neuvotella paikkajaosta

HÄMEENKYRÖ 22.6.2021 11:20 Tilaajille

Hämeenkyrön nuorin valtuutettu haluaa, että nuoret palaavat