IKAALINEN/TAMPERE 24.2.2023 15:00

Ikaalisten Urheilijoille nuorille menestystä HämSY:n hallihuipentumasta – kotiin tuomisina lukuisia mitaleita

Susanna Mäkelä

Hämeen seudun 9–15-vuotiaiden yleisurheilijoiden halli PM-mestaruudet kilpailtiin lauantaina 18. helmikuuta Tampereen Pirkkahallissa. Ikaalisten Urheilijoiden nuoret yleisurheilijat saavuttivat kilpailuissa useita PM-mitaleita.

P15-sarjan 2 000 metrillä Ikaalisten Urheilijat juoksivat kaksoisvoittoon, kun Oskari Savolainen juoksi kisan voittoon ennätyksellään 7.10,34 ja Eliel Kärkkäinen toiseksi niin ikään ennätyksellään 7.12,78. P15-sarjan kuulassa Tuomas Mäkelä työnsi kisan voittoon tuloksella 13,86. P13-sarjan 60 metrin finaalissa Timofei Karpov pinkoi kolmanneksi ajalla 8,49. Alkuerissä Karpov pinkoi ennätyksensä 8,38, joka on samalla 12-vuotiaiden poikien kyseisen matkan kauden kotimainen kärkiaika. Karpov teki kovaa tulosta myös P13-sarjan korkeudessa ylittämällä riman korkeudesta 1,45. Tulos oikeutti kolmanteen sijaan ja on niin ikään P12-sarjan kauden kärkitulos. P13-sarjan 1 000 metrillä Linus Kärkkäinen juoksi kisan voittoon ennätyksellään 3.18,43. Korkeudessa Kärkkäinen ylitti riman ennätyskorkeudesta 140, joka oikeutti sijaan viisi.
P11-sarjan 60 m finaalissa Julius Keränen pinkoi toiseksi ajalla 9,44. Alkuerissä Keränen pinkoi uudeksi ennätyksekseen ajan 9,41. P11-sarjan 1 000 metrillä Aarni Kärkkäinen juoksi toiseksi ajalla 3.42,99. Julius Keränen oli juoksussa sijalla viisi ennätyksellään 3.55,14.
T15-sarjan 60 metrin finaalissa Ella Kurula pinkoi sijalle 6 ajalla 8,52. T15-sarjan kuulassa Kamilla Hillman työnsi uudeksi ennätyksekseen lukemat 10,19, joka oikeutti kisassa sijaan neljä. T15-sarjan 60 metrin alkuerissä Hillman juoksi ajan 8,59, Aida Koskensalo ennätyksensä 9,17 ja Iida Vasu ennätyksensä 9,49. T15-sarjan pituudessa Ella Kurula hyppäsi tuloksen 4,47.
P13-sarjan 60 metrin alkuerissä Samra Pohjonen juoksi ennätyksensä 9,23 ja korkeudessa Pohjosen uudeksi ennätykseksi kirjattiin tulos 1,25. P13-sarjan 60 metrin aidoissa Elias Iltanen juoksi ennätyksensä 12,13. P13-sarjan kuulassa Matias Iltanen työnsi ennätyksensä 7,08 ja Elias Iltanen ennätyksensä 6,18. P11-sarjan 60 metrin alkuerissä Mihei Karpov juoksi ajan 9,90 ja Oiva Huhtasaari ennätyksensä 11,02. P11-sarjan kuulassa Karpov työnsi ennätyksensä 5,81. P11-sarjan kuulassa ennätyksensä työnsivät myös Huhtasaari tuloksella 5,72 ja Topias Iltanen tuloksella 4,77. T13-sarjan kuulassa Stella Hillman työnsi sijalle kuusi ennätyksellään 7,44. T13-sarjan korkeudessa Hillman hyppäsi tuloksen 1,21. T9-sarjan 40 metrin alkuerissä Saara Pohjonen juoksi ennätyksensä 7,82. Pituudessa Pohjonen ponnisti uudeksi ennätyksekseen tuloksen 2,97.
P13-sarjan 4x100 metrin viestissä Ikaalisten Urheilijat juoksivat hienosti toiseksi. Joukkueessa juoksivat Elias Iltanen, Samra Pohjonen, Linus Kärkkäinen ja Timofei Karpov.
T15-sarjan 4x100 metrin viestissä Ikaalisten Urheilijat olivat sijalla 6. Joukkueessa juoksivat Kamilla Hillman, Aida Koskensalo, Iida Vasu ja Ella Kurula.
Ikaalisten Urheilijoiden junioreiden hieno kisapäivä huipentui oman seuran huippu-urheilijan ja monen juniorin esikuvan ja idolin Samuli Samuelssonin SM-kultaan miesten 60 metrillä Helsingin Liikuntamyllyssä.