IKAALINEN 28.5.2022 11:00

Ikaalisten Urheilijat juhlii satavuotista taivaltaan – ”Monipuolinen juhlavuosi on tulossa ja talkoita on toki monenlaisia”

Tuukka Olli

Perinteikäs urheilun monitoimiseura Ikaalisten Urheilijat juhlii tänä vuonna satavuotista taivaltaan. Vaikka varsinainen pääjuhla onkin vasta syksyllä, näkyy juhlavuosi seuran toiminnassa kesän mittaan. Jokainen laji järjestää oman juhlavuoden tapahtumansa. Hiihto- ja kamppailulajijaosto ovat omansa jo pitäneet. Salibandyjaosto pitää juhlaturnauksen syksyllä.

– Kesällä on juhlavuoden arpajaiset ja juhannusaaton juhannuskisat ovat yleisurheiluväen juhlatapahtuma. Ne olisivat 43. juhannuskisat putkeen, ellei pandemia olisi jättänyt vuotta 2020 välistä, kertoo Ikaalisten Urheilijoiden puheenjohtaja Kalle Mäkelä.
Jalkapalloilijoiden juhlatapahtuma puolestaan on 13.–14.8. pelattava Iku-Cup, joka kerää kaksipäiväiseen turnaukseen runsaasti nuoria jalkapallojoukkueita ympäri maakunnan. Ikaalisten Urheilijoiden edustusjoukkue pelaa kolmosessa, jossa entiset ja osin nykyisetkin Veikkausliigapelaajat ovat tuttu näky. Mäkelä nostaakin tärpiksi Ikun kotiavauksen 8.6.
– Mehän joudumme aina aloittamaan kaudet isolla määrällä vieraspelejä, jotta urheilukentän nurmi ehtii toipua talvesta.
Kotiotteluiden alettua Ikaalisissa on tarjolla laadukasta jalkapalloa pitkin kesää.

Viikko- ja piirinmestaruuskisat

Kesäkuussa käynnistyvät samaisella urheilukentällä lapsille ja nuorille suunnatut viikkokisat. Ensimmäinen kisapäivä on 7.6. ja kisoja järjestetään kymmenet peräjälkeen tiistaisin.

Vielä alkukesästä 6.–8.6. Ikaalisissa järjestetään kesäleiri 7–13-vuotiaille lapsille. Mäkelä kertoo leirin vetäneen aiempina vuosina 40–60 nuorta. Ikaalisten Urheilijat järjestää leirin yhteistyössä Ikaalisten kaupungin kanssa.
– Se myös työllistää nuoria. Kesän aikana palkkaamme OP:n kesäduunin kautta kolme nuorta ja lisäksi kaksi Hämeen Liikunnan ja Urheilun tuella. Yhteensä siis työllistämme viisi nuorta, Mäkelä iloitsee.
12.–13.7. Ikaalinen isännöi yleisurheilun 17-vuotiaiden Hämeen piirinmestaruuskisoja, joten tuolloin on hyvä mahdollisuus seurata kentän laidalla tulevaisuuden tähtien suorituksia.
Ikaalisten Urheilijoiden juhlavuosi huipentuu 9.10. pidettävään pääjuhlaan uutuuttaan kiiltävällä Valkean ruusun areenalla. Juhlassa julkaistaan seuran 100-vuotishistoriikki ja juhlapuhujana toimii Suomen Olympiakomitean jäsen Sari Essayah.
Seuran virallinen syntymäpäivä on 2.4., mutta juhla ajoitettiin syksyyn, jotta paikalle saadaan seuran kirkkain tähti Krista Pärmäkoski ja valmentaja Matti Haavisto.
– Ajoitettiin juhla heidän kalentereidensa mukaan. Mutta monipuolinen juhlavuosi on tulossa ja talkoita on toki monenlaisia, Mäkelä päättää.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 15.5.2024 12:25 Tilaajille

Hiihtomaajoukkueet nimetty – Hilla Niemelä mukana, Krista Pärmäkoski ei

IKAALINEN/ÄÄNEKOSKI 24.3.2024 14:22 Tilaajille

Hopeaa naisten SM-viestistä Äänekoskelta Ikaalisten Urheilijat – Hilla Niemelä teki uskomattoman loppukirin

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 23.3.2024 14:20 Tilaajille

Krista Pärmäkoski SM-hopealle 10 kilometrillä Äänekoskella – Viikonlopun jo toinen hopea

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 22.3.2024 13:47 Tilaajille

Krista Pärmäkoski SM-hopealle vitosella Äänekoskella – ”Väsyneitä naisia”

IKAALINEN/TAMPERE 18.3.2024 17:00 Tilaajille

Timofei Karpoville mitaleja Tampere Junior Indoor Gamesta – Katso muidenkin IU:n kisaajien tulokset!