IKAALINEN 28.5.2022 11:00

Ikaalisten Urheilijat juhlii satavuotista taivaltaan – ”Monipuolinen juhlavuosi on tulossa ja talkoita on toki monenlaisia”

Tuukka Olli

Perinteikäs urheilun monitoimiseura Ikaalisten Urheilijat juhlii tänä vuonna satavuotista taivaltaan. Vaikka varsinainen pääjuhla onkin vasta syksyllä, näkyy juhlavuosi seuran toiminnassa kesän mittaan. Jokainen laji järjestää oman juhlavuoden tapahtumansa. Hiihto- ja kamppailulajijaosto ovat omansa jo pitäneet. Salibandyjaosto pitää juhlaturnauksen syksyllä.

– Kesällä on juhlavuoden arpajaiset ja juhannusaaton juhannuskisat ovat yleisurheiluväen juhlatapahtuma. Ne olisivat 43. juhannuskisat putkeen, ellei pandemia olisi jättänyt vuotta 2020 välistä, kertoo Ikaalisten Urheilijoiden puheenjohtaja Kalle Mäkelä.
Jalkapalloilijoiden juhlatapahtuma puolestaan on 13.–14.8. pelattava Iku-Cup, joka kerää kaksipäiväiseen turnaukseen runsaasti nuoria jalkapallojoukkueita ympäri maakunnan. Ikaalisten Urheilijoiden edustusjoukkue pelaa kolmosessa, jossa entiset ja osin nykyisetkin Veikkausliigapelaajat ovat tuttu näky. Mäkelä nostaakin tärpiksi Ikun kotiavauksen 8.6.
– Mehän joudumme aina aloittamaan kaudet isolla määrällä vieraspelejä, jotta urheilukentän nurmi ehtii toipua talvesta.
Kotiotteluiden alettua Ikaalisissa on tarjolla laadukasta jalkapalloa pitkin kesää.

Viikko- ja piirinmestaruuskisat

Kesäkuussa käynnistyvät samaisella urheilukentällä lapsille ja nuorille suunnatut viikkokisat. Ensimmäinen kisapäivä on 7.6. ja kisoja järjestetään kymmenet peräjälkeen tiistaisin.

Vielä alkukesästä 6.–8.6. Ikaalisissa järjestetään kesäleiri 7–13-vuotiaille lapsille. Mäkelä kertoo leirin vetäneen aiempina vuosina 40–60 nuorta. Ikaalisten Urheilijat järjestää leirin yhteistyössä Ikaalisten kaupungin kanssa.
– Se myös työllistää nuoria. Kesän aikana palkkaamme OP:n kesäduunin kautta kolme nuorta ja lisäksi kaksi Hämeen Liikunnan ja Urheilun tuella. Yhteensä siis työllistämme viisi nuorta, Mäkelä iloitsee.
12.–13.7. Ikaalinen isännöi yleisurheilun 17-vuotiaiden Hämeen piirinmestaruuskisoja, joten tuolloin on hyvä mahdollisuus seurata kentän laidalla tulevaisuuden tähtien suorituksia.
Ikaalisten Urheilijoiden juhlavuosi huipentuu 9.10. pidettävään pääjuhlaan uutuuttaan kiiltävällä Valkean ruusun areenalla. Juhlassa julkaistaan seuran 100-vuotishistoriikki ja juhlapuhujana toimii Suomen Olympiakomitean jäsen Sari Essayah.
Seuran virallinen syntymäpäivä on 2.4., mutta juhla ajoitettiin syksyyn, jotta paikalle saadaan seuran kirkkain tähti Krista Pärmäkoski ja valmentaja Matti Haavisto.
– Ajoitettiin juhla heidän kalentereidensa mukaan. Mutta monipuolinen juhlavuosi on tulossa ja talkoita on toki monenlaisia, Mäkelä päättää.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN/TAMPERE 24.9.2023 10:00 Tilaajille

IU:n Timofei Karpoville piirimestaruuskultaa viisiottelusta Tampereelta

IKAALINEN 15.9.2023 11:00 Tilaajille

”95 prosenttisesti elämäni on pikajuoksua” – Samuli Samuelsson kertoo unelmansa toteutumisesta dokumenttiohjelmassa

IKAALINEN 1.9.2023 08:00 Tilaajille

Ikaalisten Syyskisoissa tehtiin komeita tuloksia Samuli Samuelssonin johdolla

IKAALINEN 21.8.2023 10:00 Tilaajille

Ikaalisten Urheilijat nappasivat 3 mitalia PM-sisulisäviesteistä – saaliista vastasivat P13-sarjan pojat Susanna Mäkelä

IKAALINEN/KUORTANE 14.8.2023 19:00 Tilaajille

Daniel Sillanpää nelossijalle SM-kilpailuissa – ”Loistava esimerkki siitä, ettei lajivalintaa kannata lyödä liian aikaisin lukkoon”