IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 7.11.2022 17:00

Ikaalisten kansallispukuhanke palkittiin – myös geopuisto-hankkeelle palkinto

Nina YlinenIkaalinen Seuran luotsaama Ikaalisten kansallispuku komearaitaisen hanke palkittiin perjantaina 4. marraskuuta Voimakasta Leader-toimintaa 25 vuotta -juhlassa. Hanke sai Pohjois-Satakunnan alueelta Pitovoima-palkinnon. Hankkeessa tutkittiin Ikaalisten naisen kansallispukua ja tehtiin pukua tunnetuksi. Hankkeella lisättiin naisten omaehtoista toimintaa, käsityöperinnettä ja käsityötaitoja. Sen aikana valmistettiin kaksi mallipukua, laadittiin kaavat ja ohjeet ja järjestettiin koulutuksia. Perusteluissa kerrotaan hankkeen näkyneen ja kuluneen paikallisesti ja valtakunnallisesti. Tiedotuksen kehutaan olevan esimerkillistä ja laadukasta. Hanke onkin poikinut jo valtavasti jatkotoimia.

Lisäksi Jämijärven alueelle ulottuvan Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin hanke palkittiin Vetovoima-kategoriassa. Hankkeessa tehtiin ympäristökasvatusmateriaaleja ja kehitettiin -toimenpiteitä kouluikäisille ja aikuisväestölle. Sen aikana syntyi muun muassa kestävän kehityksen toimintaohjelma ja suunnitelma pilotista opastuskeskukselle.
Hankkeita palkittiin 25 vuotta täyttävän Leader-toiminnan juhlissa. Palkintokategorioita oli kaikkiaan viisi. Pitovoima-kategorian hankkeita kuvaillaan kriteereissä osoitukseksi todellisesta kotiseuturakkaudesta. Vetovoima-hankkeet sen sijaan ovat tukeneet uusien asukkaiden houkuttelua alueelle sekä näkyneet ja kuuluneet oman paikkakunnan ulkopuolellakin.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 26.11.2022 17:00 Tilaajille

Ikaalisten jouluihin on viidessä vuosikymmenessä kirjoitettu 1300 juttua – ”Kotiseutu- ja talkookulttuurille Ikoolihih kuuluu hyvää”

OIVASEUTU 19.9.2022 13:17 Tilaajille

Seudun historia on kirjoitettu satojen kirjojen kansiin – ”Kun olisi aikakone, jolla pääsisi humpsahtamaan päiväksi 1800-luvulle”

IKAALINEN 5.8.2022 13:00 Tilaajille

1800-luvun Ikaalisten toteutettu verojääkärijärjestelmä oli ainutlaatuinen koko Suomessa – uusi kirja valottaa monelle sukututkimuksesta tuttua historiaa

IKAALINEN 2.8.2022 10:30 Tilaajille

Ikaalisten kotiseutumuseo ottaa digiloikan – ”Voikirnu on vain voikirnu, kunnes siihen liittää tarinan”

OIVASEUTU 1.6.2022 15:00 Tilaajille

Kotiseutumuseot kutsuvat tutustumaan historiaan ja tarjoavat tekemistä – ”Rakennuksen pääsee kiertämään ympäri seinien välissä kulkevaa solaa pitkin”